Hoe vier je de eerste verjaardag van je spruit…onze hersenspinsels…

uitnodiging 1e verjaardagMIJN SPRUIT IS BIJNA JARIG Ik word er bijna bang van dat de tijd zo snel gaat. Onze spruit is gewoon alweer 11 maanden. Zijn eerste verjaardag komt in zicht. Hij is bijna baby af (dat ontken ik heel erg hard) en dat terwijl de bevalling nog zo dichtbij lijkt. Een jaar geleden genoot ik van mijn verlof en kreeg ik onverwachts een babyshower, dat lijkt nog zo kort geleden
De verjaardag van onze spruit, als je Pinterest afstruint zie je de mooiste uitgebreidste verjaardagen voorbij komen. Super mooi, maar wil ik dat? En zo niet, wat wil ik dan wel? Ik vind het lastig hoor. Ik ben er al even over na aan het denken en dit zijn mijn hersenspinsels.

Wat wil ik?
Ik wil heel graag dat het leuk wordt, ook al weet ik dat hij het toch niet meer kan herinneren later en er weinig van mee krijgt. Voor mezelf vind ik het zo bijzonder (en bizar) dat onze kleine man 1 wordt, dat ik het graag bijzonder wil maken. Ik ben een jaar mama en hij is een jaar bij ons. Daarnaast hou ik van feestjes en lekker eten en leuke mensen, dus dat is reden genoeg toch?

Eerste verjaardag

Pinterest maakt overuren

Samen ja of nee?
Ik ben 1 juni jarig en onze spruit is 14 juni jarig, dus samen vieren ja of nee? De meningen zijn heel verdeeld. Hij wordt maar 1 keer 1, dus apart. Voor je spruit nodig je minder mensen uit, dus apart. Je wil niet twee keer feest binnen twee weken, dus samen. Hij kan zich er later toch niks van herinneren, dus samen. Na lang twijfelen gaan we toch voor samen, maar waarbij er wel echt een moment voor hem is.

Tijden
Wat zijn normale verjaardagstijden voor een verjaardag van een baby….ehm dan dreumes (slik)? Vanaf 3 of 4 zodat hij daarvoor nog goed kan slapen? Vanaf 1 dan kan hij rond 4 weer naar bed. Of in twee delen. De ochtend en de middag. PFFFF Wat is dit lastig….

Cakesmash/ Taart eten
Een Wat? Het is helemaal hip om een cakesmash te doen. Je kleine krijgt een eigen taartje met veel gekleurde room en mag dan aanvallen. Resultaat: een blije spruit vol met slagroom, kleurstof enz. Veel mensen doen het zelfs ter voorbereiding op de verjaardag en maken een uitnodiging van de foto. Super leuk, maar een vriendin zei laatst. Maar het is toch hetzelfde als dat vroeger kindjes ook taart gingen eten op hun verjaardag? en inderdaad dat is het natuurlijk ook. Voor onze spruit wil ik zeker zijn eigen taart, die hij krijgt onder luid ‘Lang zal hij leven’ gezang en hij mag die taart opeten zoals hij dat zelf wil (maar ik zou het het leukste vinden als hij zichzelf helemaal onder smeert.)

versieringTaart
Om even terug te komen op de taart. Wat voor taart nemen we? Een ouderwetse slagroomtaart misschien wel met foto er op? Of gaan we voor de abrikozen en kersen vlaai? Ik ben nooit zo van de taart, ik vind cupcakes vaak leuker. Kun je makkelijk zelf maken (of toch kopen) je hebt allerlei verschillende smaken. Ik moet maar eens op online taarten jacht. Cupcakes in de kleuren van de slingers? Die dan weer passen bij de cakesmash. Mooi, of misschien een beetje overdreven. Ik wil eigenlijk vooral dat de taart of de cupcakes heel lekker zijn.

Cadeaus
Allerlei mensen vragen wat ik en vooral onze spruit willen hebben. Wat is dat moeilijk. Ik heb al allerlei dingen bedacht voor anderen, maar wat geven we zelf? Ik heb nog geen idee.

Versiering
Loop de Action, de Xenos of de Hema binnen en je hebt tegenwoordig de leukste slingers, in de mooiste kleuren. Nodig? Nee. Natuurlijk niet, er is niks mis met gekleurde vlaggetjes. Leuk? JAAAA, ik vond het altijd super leuk om de tafel leuk aan te kleden als we mijn bbq feestje hadden, dus nu wil ik ook graag hele leuke mooie versiering voor de eerste verjaardag van mijn spruit. Gewoon omdat ik er blij van word. In mint groen, oud blauw….. van die papieren ballen, leuke rietjes, letterslingers…..(ik duik meteen de Hema in)

PinterestUitnodiging
Echte uitnodigingen wil ik niet versturen, maar alle foto’s voor uitnodigingen die ik voorbij zie komen vind ik wel super leuk. Aangezien wij onze verjaardagen samen vieren heb ik een foto van ons twee (die we natuurlijk honderden hebben) bewerkt en deze naar iedereen gestuurd. Via Whats app, lekker van nu.

Kleding
Vroeger kregen mijn zussen en ik altijd verjaardagskleding. We gingen dan voor onze verjaardagen speciaal shoppen en dit waren dan ook echt extra mooie kleren. Dit vond ik altijd super leuk en onze spruit staat die dag natuurlijk in de belangstelling dus ik wil heel graag dat hij dan ook gave verjaardagskleding krijgt. Zara, Next direct, H en M, online webshops, ik moet ze maar eens goed in de gaten houden Want wordt het warm of koud? Misschien maar twee outfits uitkiezen, of 3 voor als er een vies is?

Hebben jullie nog goede tips voor de eerste verjaardag van onze spruit? Wat is echt heel handig, of slim? Hoe vierden jullie de eerste verjaardag van jullie spruit(en)?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

15 Reacties

 1. 16 mei 2016 / 07:56

  Ik vond het ook nog lastig om te bepalen, doen we een groot feest of houden we het klein. Uiteindelijk kiezen we nu voor een groot feest, zodat al onze vrienden erbij kunnen zijn. En de tijd… ja lastig he. Wij doen vanaf half 3. Mirthe is soms nogal van het uitslapen, dus ik hoop dat ik haar voor haar ochtendslaapje tegen het eind van de ochtend in bed kunnen leggen en dat ze dan tot 14.00 slaapt ofzo. Haha, maar dat moet nog maar zo lopen als ik in mijn hoofd heb natuurlijk. Ach we zien wel. Ik zorg verder ook voor muziek. Mirthe is gek op muziek en dansen.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 mei 2016 / 09:50

   Ze wordt maar 1 keer 1, dus snap dat je voor een groot feest gaat. Hier wordt het ook groter doordat ik het met mijn verjaardag samen doe.

 2. 16 mei 2016 / 11:26

  Vaak zijn kinderfeestje ongeveer van 14u tot 17u. Ik zou in jouw geval denk ik de twee feestjes samengooien, meer omdat je weleens ziet dat mensen niet 2x vlak achter elkaar (kunnen) komen. Zelf zit ik ook nog met vragen hoor. Zoonlief wordt over 2 weken alweer 2 jr en heb eerlijk gezegd eerder zin om erop uit te gaan i.p.v. vanalles te regelen voor een huisfeestje.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 mei 2016 / 13:55

   Ik zou het zelf ook niet fijn vinden als iemand twee weekenden achter elkaar verjaardagen viert. Dus we doen het inderdaad samen. Lekker er op uit voor een verjaardag is ook altijd leuk, het blijft dus lastig, ook als ze twee worden.

 3. 16 mei 2016 / 14:25

  Leuk ik ben ook bezig met Liam zijn verjaardag. Hij is 10 juni jarig, ik de 22e dus ik zet op de kaart erbij dat ik de mijne ook gelijk vier. Maar ze hoeven niks te geven ben toch niet zo dol verjaardagen BEHALVE DIE VAN MIJN KLEINE MAN Versieringen heb ik bij de Hema en de Xenos gehaald. Cakesmash hebben we gehad maar daar vond hij niks aan, dus hij krijgt ook geen taartje apart… Nu druk met de uitnodigingen bezig Over de tijden twijfel ik nog had nu van 14:30 tot 17:00 in gedachten…

  • Liefthuis
   Auteur
   16 mei 2016 / 17:57

   De verjaardag van onze kleinen is de mooiste dag van het jaar voortaan. Wij zijn uiteindelijk gegaan voor van 16:00 (dan kan hij daarvoor nog slapen) en dan doen we cakesmash of taart. Dan gaat rond 18:00 de bbq aan. Spruit kan naar bed als het nodig is en wij kunnen door gaan met degenen die willen.

 4. Hilde
  16 mei 2016 / 16:20

  Foto’s, foto’s, foto’s, heerlijk om samen terug te kijken, , de dag vliegt namelijk voorbij!!

  • Liefthuis
   Auteur
   16 mei 2016 / 17:55

   Dat ga ik zeker doen, ik kan sowieso al 5 fotoboeken vullen met alle foto’s die ik heb. Wel goed dat je het zegt, want ik zie het al gebeuren dat ik die dag zo druk bezig ben dat ik het helemaal vergeet.

 5. 16 mei 2016 / 16:40

  Ik ben ook een beetje opzoek en zoekende. Het is toch best lastig allemaal. Ik denk dat wij het Smiddags doen, en dan evt voor vrienden die zin hebben nog even ’s avonds. Wij slaan de cakesmash over en mijn man (bakker) gaat een mega over de top taart maken voor de verjaardag. De uitnodiging stuur ik voor familie wel met de post, maar ik denk ook alleen dit jaar

 6. reini
  16 mei 2016 / 17:27

  Bij Bram zijn 1ste verjaardag dachten we ook leuk een groot feest te geven omdat het toch wel speciaal is; je eerste wordt 1 jaar. Maar….. Bram is het hele feest totaal van slag geweest door alle drukte. Wat hadden we er een spijt van. Veel te veel benen als hij op de grond zat en veel te veel armen/handen die van alles van hem wilde als hij op de arm zat. Kortom eens en daarna nooit meer. Gezellig met een klein (voor de 1-jarige) bekend groepje taart eten (en gooien) is ons bij de andere 2 veel beter bevallen. Wel het huis mooi versierd en mooie kleren (nog steeds) en er iets bijzonders van maken.

  • Liefthuis
   Auteur
   16 mei 2016 / 17:59

   Leuk je reactie, jij bent met 3 een goede ervaringsdeskundige. Het wordt niet mega groot, maar ook niet klein. Ook omdat we het samen doen met mijn verjaardag. We zullen zien, het is gelukkig niet lang. We hebben besloten om 16:00 taart voor hem te doen en dan rond 18:00 gaat de bbq aan en dan kan spruit naar bed als hij moe is en iedereen blijven die dat wil. Misschien hebben we hier straks ook heel veel spijt van, maar we zullen zien

 7. 16 mei 2016 / 19:11

  Ondanks dat ik nog geen mama ben, denk ik (kan natuurlijk altijd nog veranderen later als ik mama mag worden) maar doe niet te gek… Wij hadden het vroeger van 1 tot 5 ongeveer met normale gekleurde vlaggetjes en ballonen. Een slagroomtaart met onze eigen foto erop. en het feest was compleet 🙂 Als mijn ouders me hadden verteld dat het samen was met één van hen verjaardagen had dat me echt niet anders naar de dag laten kijken. Alleen zullen mijn ouders mijn eerste verjaardag ook nooit meer vergeten… Ik was niet meer stil te krijgen zo overstuur dat ik ’s avonds was toen iedereen weg was en eindelijk de rust weer om me heen kwam haha… Arme ouders!

 8. 17 mei 2016 / 18:11

  Het wordt een superfeest voor jullie grote kleine man! En al die keuzes, doen wat goed voelt meis, dan maak je nooit de verkeerde. En wie weet kom je er van terug, maar dat is dan ook weer een leer voor de volgende keer 😉 Hele leuke uitnodiging trouwens!

 9. 18 april 2017 / 11:07

  Je manier van schrijven is zo leuk om te lezen! De eerste verjaardag van je spruit is natuurlijk een unieke beleving. Zorg daarom dat je genoeg foto’s maakt voor de dierbare herinneringen. Je kind zal het later in de toekomst ook leuk vinden om dit terug te zien. Een cadeau geven is moeilijk, maar vaak kan je met je gasten afstemmen om in een gezamenlijk thema de cadeaus af te stemmen op elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *