Eiken keuken – mini make over

keuken minimake over

Onze keuken is de mooiste keuken, al zeg ik het zelf. Toen we dit huis kochten zat deze keuken er al in en toevallig genoeg was het een kopie van onze keuken in ons oude huis (die we daar zelf hadden samengesteld) alleen dan alles een stuk groter, helemaal onze smaak dus. Groter gasfornuis, groter aanrecht, grotere ruimte. De keuken is mega mooi en toch begon het te kriebelen en wilde ik graag wat aanpassen… Een eiken keuken mini make over, maar wel met heerlijk resultaat…

Een jaar nadat we het huis kochten schuurden we de keukenkastjes. Het eiken was nog steeds prachtig, maar we wilden het graag wat lichter en wat vlekken er uit schuren. Het opschuren kon prima, want het zijn massieve eiken deurtjes. Nieuwe greepjes en het resultaat was mega mooi…. en toch begon het een paar maanden geleden weer te knagen.

Als we dan toch bezig zijn – keuken mini make over

Een paar maanden geleden begaf onze kokend water kraan het en ook de koelkast was al flinke tijd aan vervanging toe, maar toen de deur echt niet meer goed wilde sluiten (hoe hard we ook duwden) was het tijd voor actie. Nu hadden we heel ‘makkelijk’ voor een nieuwe inbouw koelkast kunnen gaan, maar in ons oude huis hadden we een smeg koelkast en dat vond ik zo leuk en fijn, dat ik dat nu ook graag wilde. Dus ik zei… als we dan toch bezig zijn… zullen we dan niet heel het koelkast blok weghalen. Dat grote houten blok weg en een mooie smeg op die plek. Heel eerlijk, mijn lief keek me eerst vragend aan, maar toen we een plan maakten hoe het dan zou moeten, was hij toch enthousiast… en als we dan toch bezig zijn, dan maar meteen een nieuw kleurtje op de muren.

De eiken keuken mini make over

De mintgroene Smeg koelkast kochten we tweedehands. Ik vond de nieuwe zo bizar duur, dat ik rustig online ben gaan kijken. We wilden een niet te oude, een nette, goede kleur en hij moest linksdraaiend zijn…. dan moet je geduld hebben op marktplaats. Toen we die eenmaal vonden, werd de mini make over in gang gezet. Je moet bij dit soort dingen die je tweedehands wil kopen niet perse haast hebben, soms heeft het even tijd nodig, voor je de goede tegen komt. (ooit schreef ik een blog met tips over marktplaats)

Urban taupe – mini make over

Klaar met de frisse groenige kleur… Ik wilde graag een warme en gezellige kleur, maar niet te donker. Urban taupe van Flexa werd het voor ons en wauw wat een mooie kleur, precies wat ik zocht. Ik heb eerst met een kwastje meditatief alle randjes geverfd en toen tussen de boterhammen en de slaapjes door iedere keer een stuk muur geverfd mom life) zodat ik niet een hele middag of dag vrij hoefde te plannen.

Mijn lief bouwde in een dag de keuken om (inbouwkast van de koelkast weg) en de kapotte kokend water kraan werd vervangen met een gouden Quooker die mijn lief ook zelf aansloot. Wat een held. Dus de koelkast is veranderd, de kraan en de kleur op de muren en ik ben helemaal blij. De ruimte is zo sfeervol en gezellig.

Let’s show you our kitchen… de keuken mini make over

Eerst natuurlijk een foto van de before… (ook prachtig, maar klaar mee) Zie overigens wel dat deze foto’s door lichtinval of bewerking veel lichter zijn. Aan de nieuwe foto’s heb ik niks gewijzigd.

keuken mini make over

Overview van de keuken. De indeling van onze keuken is door de oude eigenaren zo slim gekozen. De dubbele kasten en de hoek om, waardoor je echt een keukenhoekje hebt, maar wel veel verbinding met de eettafel. Heerlijke plek en hoe mooi staat het frisse groen van de koelkast bij de rest.

retro koelkast

De vloer vind ik prachtig en ik hou van eiken keukens… De combinatie van alle elementen vind ik heerlijk. het robuuste van het gasfornuis en het blad, het vintage van het bordenrek, retro van de koelkast. Ik vind het heerlijk werken samen.

retro koelkast

Onze pannen. Deze worden al 10 jaar heel veel gebruikt en kocht ik ook (als nieuw) op een rommelmarkt. Echte oude kookpassen, die ook super staan in onze keuken, dus die hebben een plekje op de koelkast.

keuken make over

Deze handdoekhaakjes hebben we ook in de wc en in de badkamer. Het zijn onderdelen uit de bouwmarkt die normaal worden gebruikt voor kraantjes. Ik vind de kleur, het oude en het industriele prachtig… En origineel.

keuken mini make over

Het bordenrek kocht ik in ons vorige huis en is ideaal, maar ook hier vonden we een perfect plekje, alsof hij hiervoor gemaakt is. De oude broodtrommel en oude emaille potten en kannen in de vensterbank gebruiken we echt. Dus niet alleen mooi, maar ook handig. (in de melkbus zit bijvoorbeeld muesli)

vintage keuken

Heerlijk hoekje toch… Dit plekje wordt veel gebruikt, voor brood smeren, koffie zetten enz. En hier zie je goed hoe mooi mijn lief de zijkant afgewerkt heeft, toen hij het koelkast blok weghaalde.

eiken keuken

Dit gasfornuis… Wat een plaatje is het. Zo fijn, alle ruimte, maar vooral ook gewoon heel erg mooi. en die kleur in de keuken. Zo blij mee… Veel rustiger.

keuken inrichting

Eigenlijk wilde ik heel graag deze planken van de muur. Ik wilde graag echte oude planken, minder dik en doortrekken tot de schouw… maar we kregen ze met geen mogelijkheid van de muur zonder de muur teveel te beschadigen, dus voorlopig hangen ze nog even en eerlijk… met de nieuwe indeling vind ik ze prima.

eiken keuken

Doorkijkje… Die kraan lag al 4 jaar in huis te wachten, maar wij dachten een quooker te hebben en deze kraan dus gewoon aan te sluiten. Het bleek echter dat wij een ander merk kokend water kraan hadden en dat matcht niet. Nu onze oude kraan kapot ging dus toch maar de andere quooker onderdelen gekocht en deze aangesloten. EN I LOVE IT….

keuken make over

Wij leven echt in deze keuken. Er wordt gespeeld, gegeten, spelletjes gedaan, gelezen, muziek geluisterd en meer. Heerlijk… precies wat ik vroeger altijd wilde.

keuken make over

Onze eettafel vind ik nog steeds prachtig maar misschien wil ik op den duur (als ik een geschikte tegen kom) een echte oude boerderij tafel (met van die bol poten en la-tjes) en ons schoolbord blijft groot favoriet.

eetkamer make over

En dan ons knusse muziek hoekje ook wat aangepast. Eindelijk een plekje voor de mooie geboortemanen van de kinderen (@veliott) en de platenspeler wordt nog steeds zoveel gebruikt. Voor ons zelf en voor de kinderen. Heel blij mee… Nu nog een mooie plant in de pot…

Zo blij met onze eiken keuken mini make over… Het kost uiteindelijk toch nog wel flink wat werk, maar het is het helemaal waard.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Debby
    17 juli 2022 / 21:34

    Wat mooi geworden! Kleine veranderingen maar toch heel nieuw gevoel . Wij hebben toevallig ook
    Urban taupe van flexa in de keuken haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.