Er op uit met je (new born) baby

Samen wandelen in het bos

Samen wandelen in het bos. Spruit 2 weken oud.

Als je kleine spruit geboren is wil je er heel graag snel op uit. Als je lichaam het enigszins toelaat dan wil je je kleine in die mooie kinderwagen leggen die al een maand opgemaakt in de hal staat te wachten. Je wil naar buiten samen met je lief en pronken met je kleine spruit. Maar waar naartoe?

De eerste keer dat wij er op uit gingen was precies een week na de bevalling. Ik voelde me redelijk goed en het was ook nog eens vaderdag, dus ik wilde naar buiten, als een soort van vaderdagcadeau.
De zon scheen mooi en aan het einde van de straat ligt een parkje dus wij trokken er op uit. Vol goede moed legden we onze spruit in de wagen, dekentje er over, klep omhoog en gaan. Ik was de straat nog niet uit of ik voelde een steek in m’n bekken en daarnaast was ik binnen no time buiten adem. Jeetje wat was er met me gebeurd? Het werd een mini rondje, want ik kon niet meer. Mijn conditie was nooit je van het, maar toch wel heel wat beter dan dit. Daarnaast begon het uit het niets ook ineens kei hard te regenen. Welkom in Holland kleine spruit.

Fysiek ben je niet de sterkste de eerste week/ weken, maar wil je er wel op uit. Om nu niet iedere dag hetzelfde rondje te lopen, heb ik gezocht naar inspiratie voor uitjes met een newborn baby en een net bevallen lichaam. Onvindbaar!! Dus vandaar dat wij zelf maar allerlei dingen zijn gaan verzinnen.
Wat wij deden heb ik op een rijtje gezet, misschien heb je er iets aan.
Er op uit met je spruit
Eerste wandeling. Ik lachte nog, maar was al bek af.

Eerste wandeling. Ik lachte nog, maar was al bek af. Spruit 7 dagen oud

 • Wandelen in het park was eigenlijk al genoemd hierboven, maar is ook heerlijk. Ik zing onderweg allerlei liedjes en praat er een eind op los. Onze spruit is een juni baby dus wij hadden geluk met het mooie weer, maar ook goed aangekleed is het nu heerlijk wandelen in het winterzonnetje (mocht dat schijnen) Ben je moe? Neem even plaats op een bankje en geniet van het uitzicht.
 • Een ijsje eten vonden wij ook heel erg leuk. We reden naar een speciale ijsboer (Intelligentia, aanrader) , parkeerden in de buurt, liepen daar een rondje en sloten af met een heerlijk ijsje. Met een juni baby is een ijsje een goede optie, maar ook warme chocomel is heerlijk.
 • Ben je je parkje even beu, ga dan wandelen in het bos. Wij laadden de hond en de draagdoek of zak in en gingen heerlijk naar het bos. Als afsluiting een lekkere koffie of lunch op het terras daar in het bos en wij hadden een heerlijke middag.
 • De eerste weken was uiteten of ergens lunchen nog verbazingwekkend makkelijk. Het hangt natuurlijk van je spruit af, maar zoals ik al zei slaapt een spruit over het algemeen nog veel in de wandelwagen dus bij ons ging het uiteten super. Tegenwoordig is hij meer wakker en wil meer ge-entertaind worden, dus is het wat onhandiger.
Baby's slapn in de wagens, wij bbq-en

Baby’s slapen in de wagens, wij bbq-en. Spruit 2 weken oud.

 • Wat wij ook een mega leuk middagje weg vonden was, naar een hippe markt gaan. (weet niet hoe ik het anders moet noemen, ik heb het niet gewoon over de groente en kaas markt) Hier heb je iedere maand de Feel good market. Lekkere hapjes en leuke spulletjes. Wij namen de draagdoek mee, maar er lopen ook veel mensen met kinderwagens rond. Veel kinder/baby spulletjes werden er verkocht, wij aten iets lekkers en als onze spruit niet meer wilde, waren we ook zo weer thuis. Ideaal en echt een leuk middagje weg.
 • Deze klinkt heel zoetsappig maar is wel heel fijn. Ga er op uit met een ander stel met een baby of een kindje. Je kan goed advies vragen en elkaar goed helpen. Je bent dan niet zo alleen met je kleine spruit, mocht er iets zijn. Wij vonden dat super dus hebben veel gebbqed in de eerste weken, met andere stellen en zijn toen onze spruit 3 weken was naar een soort zwemplas gegaan. Een vriendin met een baby van 6 weken ouder was daar ook en had al net wat meer ervaring dus kon mij overal bij helpen.
Lekker ijsje eten. Spruit 11 dagen oud.

Lekker ijsje eten. Spruit 11 dagen oud.

 • Ga bij vrienden thuis langs. In je verlof en met een kleine spruit zit je veel thuis, het is dan fijn om er even uit te zijn. Als je je kleine liever thuis laat slapen, nodig dan je vrienden bij jou thuis uit. Kook iets lekkers, want eten moet iedereen en je hebt meteen een gezellige avond.
 • Baby’s slapen in de auto erg goed, dus je kan alles ook best een keer inladen om er iets verder op uit te trekken. Heeft je kleine zijn slaapje meteen gehad en het voeden daarna kan ik de auto ook erg goed (of op een terrasje)
Hebben jullie nog goede ideeen voor uitjes met je kleine spruit? Deel ze vooral…. Ik ben benieuwd.
Tot snel,
Liefs Jodi
Volg:
Share:

7 Reacties

 1. 7 januari 2016 / 07:35

  Hier was het eerste rondje ook erg vermoeiend, ook werd ik opeens door iedereen aangehouden die wilden kijken of vroeg hoe het ging enzo. Ik was bekaf toen ik thuis kwam, terrassen is trouwens heerlijk zo in de zomer ja. Baby slaapt toch dus goed excuus om lekker te gaan zitten

  • Liefthuis
   Auteur
   8 januari 2016 / 17:53

   Inderdaad heerlijk.

 2. Rosalie
  7 januari 2016 / 10:00

  Zo’n feel good Market, heerlijk!!
  Blog weer heerlijk om te lezen, en als mede juni mama (en ook mei en december) herken ik heel veel. Kijk weer uit naar je volgende blog

  • Liefthuis
   Auteur
   8 januari 2016 / 17:54

   Leuk 🙂

 3. 23 januari 2016 / 14:51

  Goede tips! Helaas sliep ons meisje niet en krijste de longen uit haar lijf (obstipatie bleek later de boosdoener). Pas sinds ze een maand of vier is kunnen we erop uit, maar inderdaad is ze dan wel veel wakker en moet je haar wat meer entertainen. Uit eten zou ik nu zo snel niet doen, maar normaal gesproken moet dat in de eerste weken prima kunnen. Leuk dat je dit zo op een rij hebt gezet.

  • Liefthuis
   Auteur
   23 januari 2016 / 14:59

   Ow jeetje dat is heel zielig voor zon kleintje. Nu lekker genieten dus van alle tripjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.