Favorieten van onze spruit – Dreumes editie

Onze spruit groeit mega hard. Hij leert continu nieuwe dingen en ontdekt de wereld om hem heen. De vorige keer dat ik een blog schreef over de favorieten van onze spruit, was hij 9 maanden. Dat is gewoon bijna een jaar geleden. Dus het werd tijd voor een up-to- date versie van de favorieten van onze spruit.
Rugby bal, voetbal, ballon, kleine bal, grote bal, ballenbak bal
Is het duidelijk? Onze spruit houdt van ballen. Hij sjouwt er heel de dag mee rond, gooit ze, wil ze overrollen en gooien. Verzamelt ze en neemt ze mee door het hele huis. Het liefste zou hij ze mee naar bed nemen als dat mocht. De rugby bal kreeg mijn lief voor kerst, maar onze spruit is er denk ik blijer mee. Ik hoor dat veel kinderen dit hebben met ballen, het blijft toch erg leuk om te zien.

Duplo duplo duplo
Voor kerst gaven we onze spruit Duplo. Ik kon een mega lading Duplo overkopen van iemand en twijfelde toen even, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Onze spruit vindt het fantastisch. Het bouwen probeert hij wel, maar lukt nog niet altijd. Wanneer mijn lief mee helpt (wat hij helemaal niet erg vindt), vindt hij het fantastisch om met alle poppetjes en diertjes te spelen en deze in en uit de stal te halen. Yep ze hebben een grote stal gebouwd. We hebben zoveel Duplo dat we het komende jaar lekker kunnen afwisselen voor hem.

Huifs aka Druifjes
Hij is dol op heel veel fruit. Hij eet dan ook makkelijk 2 tot 3 stuks fruit weg. Druifjes zijn daarbij favoriet. Regelmatig vind ik hem gedurende de dag ineens in de keuken wijzend en roepend naar de Huifs.


Paardjes
Voor degene die me al langer volgen, weten dat mijn ouders paarden hebben. Onze spruit vindt het fantastisch (en soms een beetje spannend) om bij de paardjes te gaan kijken. Hij kreeg voor kerst twee paardjes cadeau en bij zijn duplo zitten ook 4 paarden. Hij vindt ze fantastisch, pakt ze als eerste. Doet alsof ze over de grond lopen, zet ze op allerlei plekken in huis neer en wederom, het liefste zou hij de paardjes mee naar bed nemen.

Dieren dieren dieren
Naast paarden, want die staan toch wel echt op nummer 1, zijn ook andere dieren favoriet. Giraffen, tijgers, koeien, beren, kippen, olifanten vanalles zit er bij zijn duplo en hij vindt het super leuk om ze samen allemaal neer te zetten bij de stal. Of ik vraag hem de dieren te pakken en wat voor geluid ze maken. Groot succes. Ook in boeken wijst hij alle dieren aan en wil ze allemaal benoemen.

Slaapzak Jollein
Onze spruit groeit hard. De slaapzakken die hij aan had werden te klein en ik ging op zoek naar nieuwe. Die winterslaapzakken van Hema zijn echter MEGA warm en aangezien onze spruit het nogal snel warm heeft is dat geen succes. Daarnaast vind ik het toch een beetje belangrijk dat het een leuke slaapzak is en dat hij niet te duur is. Ik vond de slaapzak van Jollein. Ik ben weg van het printje, het is een winterslaapzak, maar dan niet zo dik en hij kan er voorlopig mee vooruit. Ik was zo blij met de slaapzak dat ik hem meteen in een andere kleur ook besteld heb.

Kaka aka Vogels
Misschien klinkt het raar, maar wat ben ik blij dat onze spruit vogels zo leuk vindt. Hij wordt dol enthousiast als hij er een ziet of als hij er een hoort. Ik ben niet de grootste fan van vogels (zacht uitgedrukt), maar wilde mijn angst natuurlijk niet overbrengen op hem. Tot nu toe lijkt het goed te gaan. Iedere keer als hij uit bed komt, kijken we samen (veilig van achter glas) naar de vogels.

Liedjes zingen
Ik SMELT van onze kleine spruit als hij liedjes zingt. Op het moment dat ik dit type denk ik terug aan vanochtend dat ik hem in zijn bedje hoorde zingen. Hij zingt heel graag, wil dat ik liedjes zing en zingt mee. Soms herken ik bekende liedjes, Poesje pauw bijvoorbeeld, maar meestal zijn het prachtig zelf verzonnen nummers.

Het grote Fiep kijkboek
Boekjes in het algemeen zijn sowieso favoriet. Hij vindt het heerlijk om samen op de bank te zitten met een prentenboek en hij wijst graag alles aan wat hij ziet. Het Grote Fiep kijkboek is daar ideaal voor, mooie afwisselende plaatjes en ik hou gewoon van zijn tekeningen. Hij verbaast me iedere keer met wat hij al weet, zo liet hij me laatst ineens zien dat hij het woord bloemen kent.

Boterham Jam
Deze aanvulling had mijn lief nog. Onze spruit is dol op zijn boterhammen met jam. Brood vindt hij sowieso lekker, maar met jam gaan ze toch nog net wat sneller naar binnen dan anders.

Herkenbare favorieten? of zijn bij jullie hele andere dingen favoriet? Ik ben benieuwd

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 19 februari 2017 / 08:27

  Hier ook een meisje dat gek is op zingen, dieren, boekjes, haar bal en terwijl ik dit schrijf in de kamer naast mij in haar bedje poesje mauw ligt te zingen ik herken het aan de ‘soesje aaauuuww’ zo leuk!

  • Liefthuis
   Auteur
   19 februari 2017 / 12:59

   Ooow super leuk

 2. 19 februari 2017 / 13:58

  Duplo – zo leuk!! Onze peuter is er nog steeds fan van!

 3. 19 februari 2017 / 15:06

  Jam is hier ook favoriet. En pindakaas haha.

  De duplo paardjes ook. Lekker samen bouwen en spelen met de blokjes. We hebben de manege met 2 paardjes

  • Liefthuis
   Auteur
   19 februari 2017 / 15:10

   Die zat ook bij ons bij de berg duplo.

 4. 19 februari 2017 / 19:30

  Mijn knul had ook een verslaving voor druiven. Huifs inderdaad, zoals ze genoemd werden.
  Thuis spelen wij meer met auto’s en vliegtuigen.

  • Liefthuis
   Auteur
   19 februari 2017 / 20:21

   Wat grappig dat hij ze hetzelfde noemt. Toch die klank die ze al kunnen

 5. Iveta
  19 februari 2017 / 22:39

  Hahaaa bijna all jouw favorieten zijn ook de favorieten bij mijn meisje. En ze in een klein weekje jonger dan jouw spruit. Ze ik gek op paarden, vogels, dieren, ze zingt en danst en een van de lievelingsliedjes in poesje sjouw… 🙂 en boeken. Ze kan makkelijk zonder speelgoed (soms word ik helemaal gek van de duplo – ze gooit het uit de doos en dan gaat ze als een tank er doorheen lopen en OVERAL liggen de steentjes – en dan pak ik het stiekem voor 2 dagen af) maar zonder boeken kan ze echt niet. Wat zijn kleine kindjes toch super gaaf 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   20 februari 2017 / 20:06

   Hahahahaha heerlijk, ook super leuk dat ze zoveel hetzelfde leuk vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *