Favorieten van onze spruit…2,5 jaar…

Mijn grote kleine man… Wat een held is het toch. Wat wordt hij mooi groot, wat kan hij heerlijk spelen en genieten van het leven. Ik ben soms verbaasd over dat hij zo duidelijk voorkeuren heeft voor bepaalde dingen. Een jaar geleden schreef ik ook over de favorieten van onze spruit een deel is hetzelfde, een deel nieuw….dus hierbij de updated favorieten van onze spruit.

Pip
De Pipster is toch wel een grote favoriet van onze spruit. Hij is dol op zijn broertje en een van de eerste dingen die hij doet als hij thuiskomt is hem knuffelen en kussen. Wanneer ik binnen kom zonder Pip is het eerste wat hij vraagt ‘Waar is Pip nou?’ Hij is zo lief en zorgzaam voor zijn broertje pip (zoals hij het zegt lijkt het bijna broodje kip)

Diertjes diertjes diertjes
Deze staat met stip op 1 (nog steeds) en ook al best een tijdje. Of het nu gaat om zijn duplo diertjes, zijn diertjes voor in bad, zijn Schleich boerderijdieren, of zijn simpele jungle dieren. Van hout of plastic het maakt niet uit. Diertjes zijn voor hem grote favoriet. Zijn grote olifant en grote giraffe (hij heeft ook de kleine) zijn de favoriet van de favorieten, die gaan het liefste overal mee naartoe.

Liedjes zingen
Wij zingen onwijs veel liedjes thuis. Bekende liedjes, maar we verzinnen ook vanalles zelf. We verzinnen ze waar je bij staat, om dingen leuker te maken, de spruit te overtuigen, of gewoon omdat het kan. De spruit doet dit zelf ook ondertussen. Naast de zelf verzonnen liedjes, kent hij ook veel echte liedjes.

Duplo
We hebben het geluk gehad dat ik een jaar geleden voor een prikkie mega veel duplo kon overkopen. Echt mega veel. Dus onze spruit kan zijn lol op. Heel lang heeft hij alleen met de diertjes gespeeld en speelde hij met het huis/ kasteel/ stal/ dierentuin die mijn lief bouwde (yep mannen net kinderen) maar nu is hij zelf ook druk aan het bouwen.

Roze
Roze sokken, roze ballonnen, roze stoel. Als hij zelf mag kiezen dan wil hij het liefste iets dat roze is en dat mag uiteraard. Lekker genderneutraal haha…

Boeken boeken boeken
Deze blijft favoriet. Boekjes boekjes boekjes. Hij wisselt regelmatig maar er zijn er een aantal die iedere keer terug komen. Momenteel zijn favoriet. Rupsje nooitgenoeg, Raad eens hoeveel ik van je hou, De gruffalo, Kikker en het boek van de sprookjes van de Efteling.

Ondergoed
Hij heeft sinds kort geen rompers meer aan (doei baby) maar echte hemden en boxershorts. Hij is er mega trots op en het staat zo stoer. Echt een kleine mini mannetje is het nu. Ik kocht de boxershorts bij de Hema, die zijn leuk en hebben een mooi model.

Puzzelen en spelletjes
Onze spruit is meer een rustige speler, met fantasie verhalen en puzzels en spelletjes dan dat hij wild door het huis rent. Hij kreeg laatst een puzzel en die heeft hij al vaak gemaakt. Ook het spelletje domino met dieren, of het spelletje met de buikjes, hoofdjes en beentjes vindt hij erg leuk.

Casper en Emma en Zandkasteel
De spruit heeft twee favoriete tv programma’s. Casper en Emma vindt hij heel leuk, hij speelt dat ook echt na, dus gaat vissen bijvoorbeeld. Ook het Zandkasteel blijft favoriet en ook daar hoor ik regelmatig dingen van terug in zijn spel.

Eten
De spruit houdt nog steeds heel erg van eten. Hij doet nooit echt moeilijk over eten en eet hij een keer minder?? Ik hoef me geen zorgen te maken, want de volgende keer eet hij voor twee. Zijn favorieten zijn, bananen en druiven, maar ook mais, kaas, vlees bij het avondeten en zalm en garnalen.

Koken
Naast eten houdt hij ook heel erg van koken. Hij wil ons altijd graag helpen met boterhammen smeren of snijen, maar kookt zelf ook een eind weg. Hij heeft momenteel nog geen keukentje, maar die komt er wel want wat houdt hij van koken. Hij bakt van alles en nog wat en als er ergens een speelgoed keukentje te vinden is, dan staat hij daar ook meteen.

Uren spelen in bed
Als ik dit type zou hij eigenlijk moeten slapen, maar doet hij ook iets wat hij graag doet. Hele fantasie verhalen spelen met zijn knuffels. Hij leest ze boekjes voor zingt liedjes, doet stemmetjes na… maar slapen, ho maar. Uren kan hij dit volhouden.

Verder:
Verder zijn er nog dingen die hij ook regelmatig doet of wil doen, zoals
– Kleien
– Stickers plakken
– Helpen met de was opvouwen (mega handig)

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *