Fijnste momenten van de dag….als moeder…

Moeder ben je heel de dag. Iedere minuut van de dag en iedere seconde. Dat is iets wonderbaarlijks, soms ook vervelend, want gewoon weer even Jodi zijn is zo fijn, maaaaar er zijn ook momenten dat ik zo waanzinnig dankbaar ben dat ik moeder ben. De momenten die mijn hart laten smelten in de armpjes van mijn kleine mannen. Wat zijn mijn fijnste momenten van de dag???

Het gaat in dit geval dus om gewone momenten van de dag….de gewone fijnste mooie momenten.

Naar bed brengen
Dit is denk ik met stip op 1 mijn favoriete moment. Niet omdat hij dan eindelijk slaapt en ik tijd voor mezelf heb, maar omdat dit zo’n intens fijn momentje is. Samen met de spruit nog even spelen op het grote bed, op de gele stoel een boekje lezen, samen nog even lachen, kletsen over wat hij die dag heeft gedaan en wat hij morgen gaat doen. Een liedje zingen terwijl ik zijn haren kriebel en daarna een kusje op zijn neus. Wanneer mijn lief hem in bed legt, ben ik dan ook wel eens geneigd om daarna ook nog even naar hem toe te gaan en even bij hem te gaan liggen. Nog even kletsen…

Tot de maan en weer terug
Wanneer mijn lief de spruit naar bed brengt, komt hij me altijd een dikke kus geven. Alleen die armpjes wijd wanneer hij op mij af komt lopen en dat kusbekkie zijn al heerlijk, maar wanneer hij dan naar boven vertrekt zeg ik altijd…’Mama houdt van jou…tot de…’ en dan zegt de spruit ‘Maan en weer terug’. Zo’n fijn ritueeltje…

Boekje lezen
Een groot kleine lijfje dat op schoot lekker tegen mij aan kruipt. Benen opgetrokken en hoofdje tegen mij aan. Samen een boekje lezen is iets wat de spruit heel graag doet. We hebben dan ook heeeeel veel boeken en per dag worden er meerdere gelezen.

Laatste flesje
De laatste fles voor de Pipster zijn we er af aan het halen, maar wat is die stiekem nog heerlijk. Een warm klein lijfje wat helemaal vol vertrouwen op je ligt, half slaperig. Na die fles valt hij vaak tegen je aan weer in slaap en dat is zo zo fijn. Ik blijf dan vaak nog net wat langer zitten.

Uit bed halen
Er zijn blijkbaar veel fijne momenten rondom het bed van onze kinderen haha. Ik vind het altijd heel leuk in de ochtend die slaperige verwachtingsvolle gezichtjes te zien. De spruit vraagt wat hij die dag gaat doen en de Pipster slaat zijn armen altijd heel stevig om me heen wanneer ik hem net uit bed haal, te lief. Ik vind het ook altijd even een soort 1 op 1 momentje met de mannen afzonderlijk.

Thuis komen
Wanneer ik weg ben geweest, of dat nu naar werk of naar de supermarkt is, dan is de spruit zo zo blij mij weer te zien. Hij zegt vaak heel erg blij; MIJN MAMAAAAAA… en komt op me af gerend. Heerlijk thuis komen…

Spelen
Uren kan ik kijken als de spruit zelf speelt, maar ik kan ook uren stiekem zelf iets doen omdat hij zo goed speelt. Ik moet dan zo stil mogelijk zijn, want ik wil hem niet afleiden of uit zijn halen.

Eten
Ik kan zelf ontzettend genieten van lekker eten. Daarnaast vind ik eten ook altijd heel erg gezellig. We eten met de mannen altijd aan tafel en ik vind dat echt zo’n typisch kneuterig oud hollands gebeuren. Iederen lekker rond de tafel en beetje kletsen over de dag, een beetje gek doen, een beetje aanmoedigen om te eten en zelf ook genieten van wat mijn lief gekookt heeft (dat is dan weer niet oud hollands)

Wat zijn jouw fijnste momenten???

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. janneke
  11 juli 2018 / 15:58

  Zo herkenbaar, zijn kamertje oplopen en een stralend gezichtje zien: goeiemorgen… smelt!!! mijn neus in zijn haar als ik hem voorlees en dat ie dan al mijn zinnen afmaakt uit het boekje wat ik voor de 100ste keer aan hem voorlees. Lief schatje ik lees dat boekje nog wel 1000 keer voor als jij dat wil!
  Z’n ondeugende blik als ie zelf een hapje van zijn toetje neemt! Als ie even met z’n drieën moet knuffelen, zijn knuffelnijntje is hem heilig…
  En dat flesje voor het slapen mis ik ook zo……. dat was zo fijn!
  Zijn slaapkamer deur dichtdoen en hem horen roepen: hou van jou… smelt X 1000! en zo kan ik nog even doorgaan! ( ik zit nu al bijna te janken, haha)

 2. 11 juli 2018 / 16:22

  Wat leuk om te lezen. Ik kan me helemaal indenken dat je dit heel fijne momenten vind als moeder zijnde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *