Tip: Geef je borstvoeding?? Maak eens een foto…

In het ‘wild’ in Turkije. Dierbare foto

Dit is een ontzettend dierbare foto voor mij. Alweer meer dan 2 jaar geleden gemaakt door mijn lief terwijl wij op vakantie waren. Ik ging op een warme dag in de schaduw in een strandtentje onze spruit voeden. Ik vroeg mijn lief een foto te maken, omdat het me grappig leek me dit te herinneren. Pas toen ik de foto zag, besefte ik hoe blij ik er mee was.

Blote tiet
Van een vrouw die borstvoeding geeft wordt natuurlijk niet zo snel een foto gemaakt. Logisch ook, want die vrouw zit met haar borst ontbloot een beetje raar als je daar zomaar een foto van zou maken. Als voedende vrouw zou ik je echter wel aanraden om af en toe iemand te vragen een foto van je te maken. Juist omdat dit niet snel zomaar zal gebeuren.

Flesvoeding
Flesvoeding kan net zo goed een heel knus momentje zijn tussen jou en je baby. Doordat er geen blote borst in beeld is, zal er misschien iets makkelijker en sneller een foto gemaakt worden. Niet zo? Lees dan ook zeker verder en zorg dat ook dat vastgelegd wordt.

Bijzonder momentje
Ik ben absoluut niet van de borstvoedings maffia, maar borstvoeding vind ik wel een heel bijzonder en fijn momentje samen met mijn baby. Dat vond ik bij de spruit en vind ik nu weer. Heerlijk even samen ontspannen met hem dicht tegen me aan. Het gaat niet altijd vanzelf en dat was bij ons ook zeker niet het geval, maar het werkt. De spruiten groeien en groeiden beiden goed op mijn melk. Heel fijn. Zoals je alle mooie momenten van je baby graag wil herinneren, wil je ook dit moment bewaren.

Fotoshoot
Je zou natuurlijk een hele shoot kunnen organiseren. Mega mooi vastgelegd worden, terwijl je voedend in de natuur zit. Prachtig en zeker doen als je je daar fijn bij voelt, maar het is niet hetgene wat ik bedoel. Juist de ‘normale’ momenten. Een dagje winkelen, dagje strand of op bezoek ergens. Bedenk soms om het te laten fotograferen of probeer het desnoods zelfs met een selfie.

Niet zomaar
Je maakt mij nu echt niet blij om ieder voedingsmoment vast te gaan leggen. Vooral thuis zit ik er niet altijd op mijn charmantst bij en wil ik gewoon lekker rustig kunnen voeden. Wanneer je je echter goed voelt. Leuke en geschikte voedingskleding aan hebt, je haar zit goed en je zit lekker in je vel. Vraag dan eens iemand een foto van je te maken.

Grappige leuke momenten
Ook juist de grappige momenten zijn te leuk om vast te leggen. Iedereen die ‘in het wild’ gaat voeden is ze tegen gekomen. De gekke plekken waar je gevoed hebt, of de grappige situaties waarin je terecht kwam. Leg het vast. Zo heb ik gevoed op parkeerplekken tussen de vrachtwagens, op een strandje, op een bankje in een park in Turkije, verstopt onder een doek, omdat de spruit alleen niet onder de doek wilde dus ik er bij kroop (zag er vast heel gek uit) en ga zo maar door. Ook hoor ik vaak dat vrouwen in de meest grappige of aparte kamers terecht komen wanneer ze vragen of ze even mogen voeden. Hoe leuk is dat. LEG HET VAST…

Echt doen..Vraag het…
Bij mijn spruit had ik er nooit over nagedacht totdat ik deze foto zag. Ik had wel foto’s waar hij alleen op stond terwijl hij dronk. Ook mega mooi, maar zorg dat je er zelf soms ook bij staat. Wanneer je baby goed aanligt, zul je zelf ook weten dat je niks ziet, dus die foto is ook niks geks.
Ik moest het mijn lief ook vragen. Zoals veel mannen denkt hij hier uit zichzelf niet zomaar aan, maar als ik het vraag vindt hij het geen probleem.

Heb jij een voedende vriendin? Vraag het haar dan ook eens. Gewoon even tussendoor, wanneer haar baby honger heeft, op de bank of het terrasje tussen het shoppen door. Zeg gewoon dat het er zo mooi uit ziet en dat ze dit moet onthouden…

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 25 januari 2018 / 07:19

    De foto is inderdaad erg mooi, en je ziet feitelijk niks. Ik heb tijdens mijn voedingsperiode bij Emily ook een par keer n foto laten maken door Paul. Zo heb je altijd een herinnering aan die periode. Ook het eerste flesje heb ik vastgelegd met tranen, bij baby nr 2 wil ik dit ook zeker weer doen.

  2. 25 januari 2018 / 13:17

    Prachtig! Mijn bvperiode was helaas drama. Ik heb wel foto’s maar zie een hele ongelukkige mama daarop. Besloten bij baby nummer 2 niet te gaan borst-voeden. Fles werkt prima en maakt mij een gelukkiger mens. De deur staat nog op een klein kiertje door alle positieve borstvoedings-mama’s ( ik blijf me verbazen dat het fijn kan zijn..dat wil ik ook!) Maar ik denk dat bij mij de flesvoedingsfotos er vrolijker uitzien haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *