Getest: Verantwoord en lekker kan dat?

Cool bearEten en drinken….Ik hou er van. Je kan me niet gelukkiger maken dan met lekker eten en drinken. Uiteten, of lekker thuis uitgebreid tafelen. Een wijntje, lekker biertje, kaasje, worstje, maar ook een simpele goede tosti kan ik heel blij van worden. Ik ontdek graag nieuwe lekkere recepten (die mijn lief kookt) of nieuwe snacks. Toen mij werd gevraagd of ik de koeken van Farm Brothers en de pakjes drinken van Cool Bear wilde uitproberen, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen, ik was meteen nieuwsgierig…

Gezond of niet?
Misschien belangrijk om te weten. Ik wil graag dat mijn spruit gezond eet. Gezond, zoals wij allemaal op zijn gegroeid. Hij krijgt niet onnodig snoep of koek. Zijn tussendoortje thuis is een soepstengel, fruit en soms rozijntjes. Ik ben echt geen health freak, niet Anti suiker of Pro superfoods…dan weet je dat vast.

Cool bearCool Bear pakjes drinken 
Laten we beginnen met de nieuwe pakjes drinken van Cool Bear. Pakjes drinken zijn super handig om mee te nemen als je een dagje weg gaat. De laatste tijd is er veel te doen over wat er allemaal in pakjes drinken zit. Zoals ik al zei, ik ben geen health freak en onze spruit mag best wat suiker binnen krijgen, maar als het niet nodig is, of als ik weet welke het minste bevat dan haal ik die.

Ook de knijpflesjes siroop die ze nu bij Cool bear hebben zijn ideaal om mee te nemen. Een knijpje in een beker en verder vullen met water en je hebt lekker drinken voor je spruit, of jezelf.

In de pakjes en knijpflesjes van Cool Bear zit 0% suiker toegevoegd, geen aspartaam, geen kleurstoffen, geen verdikkinsmiddel. Het bevat zoetstof van natuurlijke oorsprong, 1 calorie en 1 g koolhydraten. Dat is nog eens verantwoord lekker drinken. (dit heb ik van de site van Cool Bear)

Cool bearLekker?
Tenminste dat hoopte ik toen ik ze binnen kreeg. Een dagje Efteling is natuurlijk de uitgelezen kans om de pakjes te testen. We namen de smaak Framboos mee en na een wandeling door het sprookjesbos was het tijd voor iets lekkers en een pakje drinken. Een pakje drinken is overigens nog niet heel handig is op zijn leeftijd want hij kneep natuurlijk meteen in het pakje. 

Conclusie:
Onze spruit was er blij mee, hij dronk het pakje in een keer half leeg. Ik heb het zelf natuurlijk ook geproefd en de smaak Cassis appel vond ik echt lekker, maar Framboos vond ik minder. Maar goed, zolang de spruit tevreden is ben ik dat ook. Dus dit is voor herhaling vatbaar…

Cool Bear is te koop bij verschillende supermarkten.

Farm BrothersFarm Brothers
‘The worlds most irresistible slow-baked organic cookies’ volgens hun site. Koekjes die zijn gemaakt van haver, spelt en rogge. Klinkt niet heel aantrekkelijk, dat ben ik met je eens, maar ik was toch nieuwsgierig. De koekjes zijn een fijn formaat, niet te groot, waardoor ze ook voor onze spruit fijn zijn als extra-tje.

Klein model (spruit van een vriendin) en onze spruit vonden het ook lekker zo te zien

Klein model (spruit van een vriendin) en onze spruit vonden het ook lekker zo te zien

Favoriet Dark Chocolate and Sea salt.
Ik was best benieuwd of de koekjes niet te droog en saai zouden zijn, zoals je soms zou denken van de haver koekje, maar echt deze smaak is super lekker. De koekjes zijn knapperig en onze spruit en die van een vriendin vonden ze ook heel lekker. De chocolade smaak overheerst, maar soms heb je een stukje zeezout tussendoor en dat is zó lekker. Deze smaak is zeker voor herhaling vatbaar.

Ginger Lemon en Hazelnut Cinnamon
Voor de andere smaken was ik wat huiverig. Hazelnoot/ kaneel klonk voor mij een beetje saai en Ginger/ lemon was niet aan mij besteed dacht ik, want ik hou echt niet van gember. Maaar….. Die laatste was echt lekker. Hazelnoot vond ik minder, maar die vond mijn lief wel lekker.

Farm BrothersConclusie:
Ze hebben me verrast. Ik was bang voor een droge hap haver, maar de koekjes zijn echt lekker knapperig. De chocolade variant zal ik zeker vaker kopen.
Het doel van Farm Brothers om lekkere maar toch verantwoorde koekjes te maken is in mijn ogen zeker gelukt. Vooral die Chocolade en zeezout dus. LOVE IT!!!

De Farm Brothers koekjes zijn onder andere te koop bij de Albert Heijn , Marqt en Natuurwinkels en kosten 2,99 euro voor 150 gram.

Kende jullie deze smaken al?

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 6 november 2016 / 08:56

  Goede tips dit! Wij hebben meestal koekjes enzo van De Kleine Keuken zit ook geen suiker en andere troep in.

  • Liefthuis
   Auteur
   6 november 2016 / 13:22

   Daar hadden wij ook de stroop van voor op brood en die was erg lekker.

 2. 8 november 2016 / 13:38

  Fijn dat ze niet alleen verantwoord zijn maar ook nog eens lekker. Dat vraag ik me ook altijd af als ik dit soort verpakkingen zie liggen in de winkel.

  • Liefthuis
   Auteur
   9 november 2016 / 20:59

   Dank je wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *