Papa beantwoordt alle vragen: Go daddy Go – TAG

Liefde <3

Liefde <3

Mijn hersenspinsels en schrijfsels kennen jullie ondertussen wel en af en toe is er al een bericht van mijn lief voorbij gekomen. Zo konden jullie eerder al de mannen over borstvoedings tag en de kerels met een kleintje tag lezen. Ik vind zijn antwoorden super leuk en jullie waren ook enthousiast. Toen ik een tijd geleden de Go daddy go tag tegen kwam, heb ik mijn lief dan ook weer eens lief aangekeken.
En ja hoor, het werkte, hij kroop weer achter de computer….

Hoe oud was je toen je voor het eerst papa werd?
Ik was pas zevenentwintig. PAS zevenentwintig ja. Ik had vroeger altijd gedacht dat ik ouder zou zijn als ik vader zou worden, maar we waren er wel echt klaar voor en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ga nog steeds op stap (af en toe), spreek met vrienden af (heb het veel meer over baby’s en kinderen dan voorheen) en speel nog steeds regelmatig een bordspelletje (kan niet wachten tot Raf wat ouder is en mee kan doen).

Is het vaderschap zoals je had verwacht?
Ja eigenlijk wel. Het is gewoon geweldig om zo’n klein mensje op te zien groeien. Ik hoorde laatst dat in de aanleg voor het karakter van je zoon 50% genetisch bepaald is en dan 40% wordt gevormd door het milieu en dat maar 10% door de opvoeding van de ouders. Vond het echt bizar om te horen dat we maar zo weinig invloed hebben als ouders. Dus dat komt vast goed. Hij is nu al geweldig en hij wordt alleen maar leuker.

Wat vind je het leukst aan papa zijn?
Nu vooral het stoeien op de bank of op de grond en dan knuffelen als Raf moe begint te worden. Hem af ent toe voor de gek houden kan ik ook erg van genieten. Later pakt hij me vast nog wel eens terug maar nu pak ik lekker nog mijn moment.

Quality time; vader zoon

Quality time; vader zoon

Wat vind je het minst leuke aan papa zijn?
Dit is wel een lastige. Ik denk wat me het meeste tegen valt is soms het begrip van vrienden en omgeving nu ik vader ben, en dan denk ik vooral aan mijn rugbyclub. Het klopt wel dat ik nu wat minder tijd heb, vooral ook in verband met mijn studie. Ik ben wat vaker aan huis gebonden, maar daar kies ik ook zelf voor. Daardoor kan ik minder trainen en ga ik minder weg met uitstapjes en naar feestjes van teamgenoten. Ik zou het liefst alles blijven doen wat ik voorheen ook deed, maar dan kom ik dagen te kort in een week.
En dan ook nog de papa kilo’s… Maar dat komt wel goed. Ben van plan weer wat vaker te gaan sporten en dan ben ik binnen de kortste keren weer topfit hoop ik.
(ow schat je ziet er hartstikke goed uit en nu je studie (bijna) klaar is kun je weer meer gaan sporten)

Wat voor een vader ben je en zou je uiteindelijk willen zijn?
Ik ben wel een lieve zorgzame vader vind ik. Verder wil ik een vader zijn die tijd vrij maakt voor Raf om samen te kunnen sporten, te spelen, huiswerk te maken, eten te koken, taarten te bakken of een bordspelletje te doen 😉 Gewoon een vader die er is, en ook als vriend wordt gezien en niet alleen als opvoeder.

Waar geniet jij van wat betreft het vaderschap?
Het meeste van de ontwikkeling die Raf doormaakt zoals ik hier boven al zei. Dat hij vrolijk wordt van de simpelste dingen, maar dan ook weer boos en gefrustreerd wordt om te kleinste dingen. En dat hij zo makkelijk is, echt super.

Wat zou jij je kindje mee willen geven?
Geniet van het leven en als je ergers voor gaat ga er dan 100% voor.

Waar zou je graag naar op vakantie willen met je kindje?
Voor nu eerst maar eens naar Amerika, maar in de toekomst zou ik hem graag nog Cuba, Vietnam en Bali laten zien. Vooral omdat ik deze landen erg indrukwekkend vond. En daar wordt Jodi ook wel gelukkig van als we deze landen nog eens bezoeken. Verder zou ik zelf nog heel graag Australie en Nieuw Zeeland willen zien en dit natuurlijk ook mee geven aan de rest van mijn gezin. Dus dat wordt nog even sparen, maar het gaat er zeker een keer van komen! Beloofd schat.
YES!

Herken je al wat van jezelf in je zoon?
Raf is vooral lekker makkelijk en tevreden, hij kan wel tegen een stootje en is een echte knuffelkont. Net zijn vader dus 😉

Waar kijk je naar uit?
Het meeste wel om verslagen te worden met een strategisch bordspel door Raf. Ben hier zelf namelijk wel fan van, mocht dat eerder nog niet duidelijk zijn geworden. Dan is mijn missie geslaagd en kan ik me een trotse vader noemen.

Wat vind jij een typische opvoedklus voor een vader?
Dat lekker rousen, vies worden en een kinderknie krijgen allemaal niet erg is. Die kleren gooi je toch bij de was of in de vuilnis. En als je een kinderknie krijgt dan krijg je een snoepje en een kusje dus gewoon zo veel mogelijk op de knieën vallen en kruipen en doen, het wordt alleen maar beloond!

Tot de volgende tag,

Groetjes Stef

 

Dank je, Lief.
Wat heerlijk om zijn antwoorden te lezen. Hopelijk vonden jullie het ook leuk.

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 19 juli 2016 / 06:08

  Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd wanneer Raf de spelletjes van je zal winnen 😉

 2. 19 juli 2016 / 09:37

  Wat leuk om te lezen hoe hij het als papa ervaart! (en jou antwoorden eronder natuurlijk) haha… Mooi gezegd wat hij het minst leuke vind aan het vaderschap.

 3. 19 juli 2016 / 10:29

  Super leuk! Ik ga ook eens aan Michiel vragen of hij het leuk zou vinden om eens een tag in te vullen 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   19 juli 2016 / 11:14

   Ja moet je echt doen, is zo leuk om zijn antwoorden te lezen. Ondanks dat ik toch al even met hem samen leef toch verbaasd over sommige antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *