GROOT NIEUWS: Ik heb ontslag genomen…

@StudioPhylicia

Precies 13 maanden geleden werd Lief thuis mijn bedrijf en precies 11 maanden geleden werd Feestje van Hout ons Feestje…. Het hoge woord is er uit en dus mag het hoge woord er ook hier uit. Ik heb ontslag genomen bij mijn baan als juf. Wat vind ik het spannend en gaaf en leuk om dit ook met jullie te kunnen delen. Ik vertel er vandaag alles over.

Laatst schreef ik nog een artikel over hoe ik het allemaal doe. Daar veranderd momenteel niks aan…. of toch wel….

December
Afgelopen november en december ging het ineens heel hard met de webshop. Het was echt flink aanpoten om alles bij te benen, maar het is gelukt. Het is natuurlijk super gaaf dat zoveel mensen onze producten leuk vinden en willen hebben. Ik doe nog steeds een dansje bij iedere bestelling en ben nog steeds blij met iedere persoonlijke reactie. Ik dans tegenwoordig wat af want wauw wat een bestellingen…

Het was wel heel veel
In die periode merkte ik wel dat dit voor nu prima was, maar dat ik mijn leven zo niet langdurig wilde leven. Het is gaaf en leuk en spannend en ik ben vet trots dat het lukt….maar ideaal is anders. Naast mijn 3 dagen voor de klas maak ik nog ongeveer 34 uur per week voor mijn bedrijven. Dus zowel Lief thuis als Feestje van Hout. Ik voelde al steeds meer dat ik keuzes moest gaan maken….maar laat dat nu net niet een van mijn sterkste eigenschappen zijn.

Mijn kindjes
Stiekem begon het door mijn hoofd te dagen. Mijn bedrijven heb ik zo hard en met zoveel trots aan gewerkt dat ik dat natuurlijk niet op ga geven…. maar het opzeggen van mijn baan vond ik toch ook wel heel erg spannend. Daarnaast had ik ook twijfels. Ga ik het niet missen? Mijn collega’s, de contacten, de leerlingen. Ga ik niet balen van heel de dag thuis werken???
Daarnaast liet ik me ook een beetje leiden door angst, want jeetje wat is het spannend.

Het werd duidelijk
Ik liet steeds meer dingen liggen. Ik had super veel ideeën waar ik geen tijd voor had. Mijn blog bleef af en toe liggen… Ik wilde zo graag om de dag bloggen, maar ik had de tijd er soms gewoon niet voor. Ik wil de dingen echt goed doen, ik wil mijn bedrijven laten groeien en geen opgejaagd gevoel houden wanneer ik iets niet kan doen wat ik eigenlijk wel wil. Dus toen begon het te dagen…. er was maar 1 juiste keuze. Dat voelde ik dat wist ik….maar uitspreken was een tweede…

Struisvogelpolitiek
Als ik het niet uitspreek is het er niet. Langzaamaan begon ik het aan wat mensen te vertellen, maar zolang ik op school niks zei, was het er niet. Dus rond de carnavalsvakantie maakte ik een besluit. Na de vakantie liep ik bij directie binnen en deelde mijn mooie nieuws. De week later vertelde ik het mijn lieve en leuke collega’s. De reacties waren zo mega lief, iedereen vond het zo gaaf voor mij, maar ook zo balen voor de school. Een fijnere reactie kun je niet krijgen…

Vrienden en familie
Vrienden en familie zijn mijn cheerleaders. Van veel wist ik al hoe ze zouden reageren en dat was inderdaad zo. Iedereen is trots en wil me met alles helpen als het nodig is. Het was dus zo fijn om dit met hun te kunnen delen.

Nu was het officieel…
IK HEB ONTSLAG GENOMEN…. JIHAAAAAA….

Wanneer???
Ik maak het schooljaar nog af. Ik heb een eindexamenklas en wil mijn leerlingen graag goed hier doorheen loodsen. Daarnaast heb ik dit schooljaar hard gewerkt met ze dus wil ik dit zelf ook meemaken en goed afronden. De zomervakantie voelt als een logisch moment…

Dus met de zomervakantie start voor mij ook een nieuw leven. Een leven vol mooie avonturen, een leven vol mooie plannen en vol van nieuwe ervaringen. Ik wil veel leren en groeien…. en ‘normale’ tijden werken, mijn leven zoals ik het wil leven….

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 1 mei 2019 / 22:41

  Wow wat super knap zeg! Ik wens je alle geluk en succes toe en een mooie afsluiting van dit schooljaar!

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2019 / 21:29

   Wat super lief, dank je xx

 2. Manon
  2 mei 2019 / 11:52

  Wauw! Dat is wel een super tof bericht en heel vet dat je bedrijven zo goed lopen dat het ook gewoon kan. Stiekem wel een beetje jaloers op. Gefeliciteerd met deze toffe mijlpaal!

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2019 / 21:29

   Dank je, het was hard werken, maar zo gaaf. Niet jaloers zijn 😉

 3. G.T.
  2 mei 2019 / 19:32

  Spannende stap, maar het gaat waarschijnlijk ook rust geven. Succes!

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2019 / 21:28

   Daar ga ik ook vanuit, wat meer rust 🙂 Dank je

 4. José
  3 mei 2019 / 11:09

  Echt super! Heel veel succes met je onderneming(en) en succes met het afronden van het schooljaar.
  Met support van je lief, familie en vrienden gaat het vast lukken!

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2019 / 21:28

   Wat lief, dank je, dat komt zeker goed

 5. Linda
  3 mei 2019 / 21:32

  Wat een spannend en knap besluit!! Hopelijk geeft het meer rust. Zo heb ik vd rust bij mezelf en voor ons gezin nu extra lang ouderschapsverlof op genomen. Beste besluit ooit! Wens dat jou/jullie bedrijven verder mogen groeien. Liefs

  • Liefthuis
   Auteur
   5 mei 2019 / 21:26

   Wat lief dank je… Rust is inderdaad hetgene waar ik naar uit kijk. Zo goed dat je extra lang verlof op hebt genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *