Grote jongens kamer inspiratie voor onze spruit…

Eigenlijk had ik een andere blog in de planning. Namelijk inspiratie voor de babykamer. We houden de meubels zoals ze zijn, misschien gaat er ergens een likje verf overheen, maar verder blijft het zoals het is. Ik wil wel graag qua indeling, op de muur en aankleding wat anders. Een eigen kamertje voor kleine broer. Toen ik echter ging zoeken, kwam ik allerlei leuke ideeen tegen voor de grote jongens kamer van onze spruit. Dus daarom nu eerst…Kinderkamer inspiratie voor onze grote kleine spruit…

Ons begin…
De afgelopen maanden ben ik niet bewust op zoek geweest naar meubels voor de kamer van onze spruit en toch hebben we al een paar dingen verzameld. Van daaruit zullen we dus de rest gaan inrichten.

Als eerste deze lockerkast. Via iemand hier uit de straat kwam ik deze kast tegen en wat vond ik hem stoer voor in de grote jongens kamer van onze spruit. Dit is overigens niet onze kast, maar die van een vriendin. Die man die ze verkocht had namelijk nog meer kasten staan en zij zocht nog een kast voor hun babykamer en hebben er ook een gekocht. Die van ons staat nog uit elkaar op zolder, maar die van hun is al in gebruik. Dus vandaar een foto van hun mooie kast.

Deze oude schoolplaat ligt al een tijdje hier in huis te wachten tot hij opgehangen kan worden. Deze heb ik van onze oud directeur over kunnen nemen. Het leek me wel gaaf voor ooit op zijn kamer. Hoe gaaf zijn die dieren op een kamer van een stoere kleine vent. Ik vind hem in ieder geval gaaf.


Dit oude schoolbankje heb ik ook kunnen overkopen. Ik weet nog niet zeker of deze op de kamer van onze spruit komt te staan, maar als het goed past dan wel. De schoolplaat erboven en hij heeft een mooi bureautje om aan te werken.

Combineren
Echt niet alles uit zijn kamer zal ‘oud’ zijn. Ik vind juist de combinatie tussen oude meubels en nieuwe spullen mooi. Ik vind het een uitdaging om alles zo te matchen dat het een stoere grote jongens kamer wordt.
Wat wil ik daar dan mee combineren? Daarvoor door ik Pinterest op. Mijn oude vertrouwde Pinterest, maakte dus eigenlijk overuren voor kleine broer, maar ik vond de leukste dingen voor onze spruit.

Pinspiratie

Bron: Gras onder je voeten

De muren vind ik super belangrijk. Wat je daarmee doet bepaalt een groot gedeelte van de sfeer in de kamer. Dit behang vind ik zo tof. Het is licht en fris, en de wereldkaart er op vind ik zo stoer. Dit is een serieuze optie als het ergens op een muur past.

Bron: Karwei

Dat rauwe vind ik ook heel gaaf. Alsof het niet helemaal goed of netjes afgewerkt is. Ik ben wel benieuwd hoe dit behang er in het echt uit ziet, want ik ben een beetje bang dat het heel nep is en daardoor net niet mooi. Binnenkort maar eens gaan bekijken.

Deze lamp vind ik super tof. Als ik een mooie wereldbol kan vinden dan wil ik deze misschien wel maken voor in zijn kamer. Ook nog even checken of we wel een hanglamp kwijt kunnen in zijn kamer, aangezien de plafonds niet zo hoog zijn op zolder, maar gaaf vind ik hem wel.

Bron: Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

Als we voor verf gaan, wat ik vaak toch wel heel mooi vind, dan wil ik denk ik zoiets. Of misschien doen we dit op de babykamer. Dus toch alvast een ideetje voor kleine broer. Niet zo’n donkere kleur overigens, maar wel het verven van een onderste gedeelte en dan net niet netjes afwerken.

Op de kamer van onze spruit staat een hijskraan die van mij is geweest. Klinkt raar misschien, maar dat was één van de kraamcadeaus die mijn moeder voor mij kreeg. Het is eigenlijk echt een mooie metalen hijskraan. Hij staat nu op de kamer van onze spruit te pronken. Toen ik deze lamp zag vond ik hem zo gaaf, dat ik hem misschien wel na ga maken.

Dan nog het andere grote meubel in de grote jongens kamer van onze spruit. Ik wil graag dat hij in zijn nieuwe kamer naar een groot bed gaat zodat kleine broer in zijn ledikant kan. Hopelijk lukt het. Zijn kamer komt dus op zolder en op Pinterest vind je de gaafste inbouwbedden op zolderkamers. Dat vind ik zo gaaf.

Pas als de verbouwing op zolder klaar is, kan ik echt beginnen met inrichten en plannen maken. Tot die tijd verzamel ik plaatjes en ideeeën. Ook voor kleine broer ga ik nog een keer aan de slag.

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 3 mei 2017 / 07:23

  Wauw die locker is wel heel gaaf! Dat schoolbankje ook, hoe leuk is het je dat zomaar kon overnemen

 2. 3 mei 2017 / 11:30

  Jodi wat een supergave kast!!! Sowieso weer mooie inspiratie fotootjes. Wat krijgen die mannen van jou weer mooie paleisjes!! Veel plezier met de voorpret! X

 3. 3 mei 2017 / 12:17

  Die schoolbank is echt geweldig. Die locker trouwens ook. Eigenlijk vind ik het allemaal leuke ideeen! Beetje oud, beetje nieuw. Super cool! Tijd dat mijn jongen een nieuwe kamer nodig heeft (we wonen net een half jaar in het nieuwe huis )

 4. 4 mei 2017 / 22:42

  Die lockerkast! Heel leuk. En zo’n bedstee vind ik stiekem ook wel heel erg gaaf ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *