De grote jongens/ peuter kamer van onze spruit…

Ik had in ons oude huis al allerlei wilde plannen voor de kamer van onze spruit en in ons nieuwe huis konden deze plannen vorm krijgen. De kamer voor de spruit had prioriteit tijdens het klussen en ik ben mega blij met het resultaat..

De kamer is nog niet helemaal af, ik wil de kamer namelijk nog wat aankleden, als ik leuke items tegen kom. Ik wil het liefst een sisal rond kleed, maar die moet ik nog even uitzoeken. Het is zo’n leuke kamer geworden voor de kleine man en hij is er zelf ook heel blij mee.

Dit is het zicht als je de kamer binnen komt. Ik mis echt een kleed op de vloer als ik deze foto zo zie, maar je ziet wel heel goed de bedstee van de spruit. Onder zijn bed is nog bergruimte (voor kerstspullen en koffers enz) en in de meest rechtse deur zit een inbouwkast voor alle kleding en spullen van de spruit.

Dit is het zicht in zijn bed. Het is echt een hoog bed waar hij in moet klimmen met een trapje. Er zit een raampje in zijn bed met shutters ervoor en hij heeft een tweepersoons bed (zat er al in). Zoals ik al zei hield de spruit heel erg van zijn knusse ledikant en dus hebben we zijn tweepersoonsbed dwars opgemaakt (de 1,40m kant). Het blijkt ideaal, hij slaapt heerlijk en het is zo’n lekker plekje. Wij gaan er ’s avonds vaak even bij liggen om een boekje te lezen en een liedje te zingen.

Aan de rechterkant in de bedstee hebben we een schilderijtje opgehangen met de tekst ‘I love you more than all the stars’. Deze stond ook op zijn babykamertje. Het wolk lampje is ideaal. Dit doet hij zelf aan als hij naar bed gaat, maar gaat na een uur uit. Hij vindt een nachtlampje fijn, maar heel de nacht aan laten staan is onnodig, dus dit is top.

Als je zijn kamer binnen loopt dan is dit zijn hoekje meteen links. We hebben er echt een gezellig lees en zithoekje van gemaakt, al zeg ik het zelf. De gele stoel hadden we eerst in de woonkamer staan, maar deze vond ik nu leuker voor zijn kamer. Op de eerste foto zie je ook een gave kruk in de vorm van een paard. Deze kreeg de spruit van sinterklaas aka oma.

Die boekenplankjes zo laag op de muur zijn zooooo leuk. Ik kan het iedereen aanraden om ze zo laag te hangen. De spruit gaat vaak zelf voor zijn ‘boekwinkeltje’ staan en zoeken welk boekje hij wil lezen. Hij haalt ze er soms ook allemaal uit (wanneer ik bijvoorbeeld de was aan het doen ben) en gaat ze dan een voor een zitten lezen in een hoekje. Heerlijk. Deze plankjes komen van Ikea.

Dit zijn de letters die op het geboortebord van de spruit zaten, uiteraard zijn naam. Het bord hebben we bij de Pipster ook weer gebruikt, maar de letters hadden we nog over. Deze willen we graag nog aan de muur hangen, maar voorlopig staan ze hier ook goed.
Het geboortekaartje van de spruit moest ook terug komen op zijn kamer. Het boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is natuurlijk super leuk en ik zeg ook altijd ‘Mama houdt van jou tot de maan en terug’, dus die mocht voorlopig apart op de plank.

Ik weet niet of het je opgevallen is op de eerdere foto’s, maar op de kamer van de spruit woont ook een kaboutertje. Het is een kabouterdeurtje met een brievenbusje, deurmatje en zelfs klompjes. Hij gaat er vaak aankloppen en vragen of er briefjes (post) zijn.

Dit is de muur rechts als je zijn kamer binnen loopt. Deze groene muur maakt de kamer heel gezellig. We hebben een slordige lambrisering die wij zelf mega gaaf vinden, al vinden sommige mensen die komen kijken het maar raar. Hoe gaaf is dit schoolbankje, ik vind hem fantastisch, ookal is hij voorlopig nog erg groot voor de spruit.

Deze oude schoolplaat lag al even bij ons in huis te wachten op de juiste plek. Ik vind hem zo tof voor op zijn kamer. Het is echt een hele oude en de afbeeldingen er op zijn bekend en heel tof voor de spruit. Naast de plaat hebben we een neushoorn kop en een kapstokje in de vorm van een hertengewei opgehangen. Hier zal nog iets aan komen te hangen

Dan nog even een foto om te laten zien dat de kast meer dan groot genoeg is. Het is echt een inloopkast. Zoals je ziet moet hier nog wat uitgepakt worden, maar dit komt later. De spruit kan er heerlijk spelen en slapen.

Jullie konden al lezen dat de spruit super goed slaapt in zijn grote bed. Hij vindt de neushoorn en de schoolplaat super. De wolklamp en zijn paardenkruk, alles is even leuk. Ik ben zelf echt trots op de grote jongens kamer voor de spruit.

Voor meer beelden hou dan mijn verhuisvlogs in de gaten en binnenkort komt de babykamer van kleine broer ook online.

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. Elke
  7 januari 2018 / 19:22

  Mooi kamertje. Bij de Hema hebben ze nu een rond vloerkleed met grijze rand in het assortiment. Hij staat in de nieuwe folder en is 150 cm.

  • Liefthuis
   Auteur
   7 januari 2018 / 21:02

   ooooo wat een goede tip, ik ga meteen kijken.

 2. 9 januari 2018 / 17:24

  Wat een leuke kamer! Echt heel leuk! En dat kabouterhuisjes echt geweldig!

  • Liefthuis
   Auteur
   10 januari 2018 / 11:03

   Dank je šŸ™‚

 3. Mandy
  10 januari 2018 / 16:01

  Super leuk kamertje!! šŸ˜€

  • Liefthuis
   Auteur
   11 januari 2018 / 21:14

   Dank je šŸ™‚

 4. Ellen
  13 februari 2018 / 01:02

  Wat een superleuk idee, dat kabouterdeurtje met de brievenbus en die klopjes. Waar komt het vandaan? ZO leuk om de fantasie mee te prikkelen.

  • Liefthuis
   Auteur
   13 februari 2018 / 20:35

   Dit deurtje komt van flying tiger, maar was wel van de kerstcollectie (er zat eigenlijk ook een kerstboompje bij) Als je zoekt op elfen deurtje kun je ze volgens mij ook vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.