Harry Potter The Exhibition…Een aanrader of niet???

Of ik een echte Harry Potter fan ben? Onze hond noemden we Dobby, we zijn in Londen naar de Harry Potter studio’s geweest, toen de boeken uit kwamen lag ik al maanden te wachten en met vriendinnen (die net zo Harry gek waren) praatten we over de gebeurtenissen alsof we de personen echt kenden….Nee joh dat zou Ron nooit doen…. Ja dus, ik ben een echte Harry Potter Fan.

Echte fan?
Ooit begon ik aan boek 1, omdat ik niks anders te lezen had en na twee bladzijden was ik helemaal verkocht. Ook mijn lief (die nooit leest en na het laatste boek van Harry ook nooit meer een boek uit gelezen heeft) was na een paar bladzijden verkocht. We houden van de sfeer en ik word nog steeds blij van de boeken en de films.

De expo
Voor kerst kreeg ik van mijn lief twee kaartjes voor de Harry Potter The Exhibition in Utrecht, voor de eerste dag dat de expo open was. We hoorden later dat de tweeling Fred en George er ook waren, maar zulke fans zijn we nu ook weer niet dat we daarvoor in de rij gaan staan tussen gillende meiden. Ik was vooral heel benieuwd of het nog steeds leuk was om te zien, aangezien wij ook in Londen zijn geweest. Ik laat jullie vandaag een kleine sneak peak zien van de tentoonstelling.

Wat is er te vinden?
Er is mega veel te zien. Van kleding, decor stukken en attributen tot een heel stuk verboden bos. Je kan door het huisje van Hagrid lopen, in zijn stoel zitten en proberen te scoren in het zwerkbal veld. De attributen zijn mega gaaf om te zien, kijk bijvoorbeeld naar de Grim in het kopje (rechts onder), maar ook de marauders map, de acceptance letter, smekkies in alle smaken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Magisch
Stukjes van lokalen, maar daarin de typische kledingstukken van docenten. Mijn lief heeft hier een Mandragora vast. Die kon je echt uit de grond tillen en die begon dan te gillen. Mega leuk. Deze hadden we in Londen niet gezien.

Bovenstaand is de kleding van Ron, Harry en Hermelien die ze in de laatste films aan hebben. Zo herkenbaar zoals ze daar staan en kijk Scheurbek. Op bepaalde plekken lijkt het echt alsof je door het kasteel of de omgeving van Zweinstein loopt. Wat eigenlijk super knap gedaan vind voor deze tijdelijke experience. Van wie zou de kamer rechts onder zijn? Ben benieuwd wie het herkent.

Team Griffoendor…..Natuurlijk. De tentoonstelling duurt ongeveer 1,5 uur, maar wij zijn ongeveer twee uur binnen geweest. Hoe verder we liepen, hoe mooier, leuker en magischer de ruimtes werden.
Rechts onder zie je mij een beetje sullig luisteren naar de audiotour. Het was super leuk om allerlei extra informatie te horen over de attributen, kleding, waarom er voor bepaalde dingen gekozen is en of het moeilijk was om te maken. Aanrader!!!

Niet saai na de studios in Londen?
De studio’s in Londen zijn natuurlijk nog veel uitgebreider. Daar staat nog veel meer, maskers, pruiken, de volledige grote zaal, het huis aan de Ligusterlaan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Was dit dan zonde? NEE, want ze hadden hier weer nieuwe dingen, die ze daar toen nog niet hadden en daarnaast was een groot gedeelte ook voor een tweede keer heel erg leuk om te zien.

Mijn Tips:
– GAAN!!!! Hou je van de films of de boeken ( je hoeft echt geen fan te zijn) dan is het super gaaf om alles te zien.
– Neem de audiotour. Zoals ik al zei krijg je super leuke informatie. Er staan nummers op verschillende plekken en zo kun je zelf kiezen of en wanneer je welke stukjes wil horen, dus helemaal niet vervelend. (wat soms wel is met audiotours)
– Ga doordeweeks als dit uitkomt. Dan zal het een stuk rustiger zijn.
– Wil je toch in het weekend? Pak dan een vroege tijd. (je koopt een kaartje voor een bepaalde tijd)

Er is nog veel meer te vinden, dan ik aan jullie heb laten zien, ik wil natuurlijk niet alles verklappen. Ga zeker zelf kijken. Ik vind het een hele grote aanrader.
Dank je lief voor dit super toffe cadeau.

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 17 februari 2017 / 11:08

  Nou wil ik daar toch wel eens gaan kijken. Ik dacht dat het maar weinig voorstelde, maar het ziet er leuker uit dan ik verwachtte.

  • Liefthuis
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:13

   Het is zeker de moeite waard er is nog veel meer dan ik laat zien.

 2. 17 februari 2017 / 12:23

  Super hij staat bij ons gepland voor eind mei pas… haha

  • Liefthuis
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:13

   Leuk vooruitzicht

  • Liefthuis
   Auteur
   17 februari 2017 / 20:12

   OOOW super gaaf, het is zo leuk. Ik vond de spulletjes wel wat tegen vallen als ik eerlijk ben en het was natuurlijk mega duur.

  • Liefthuis
   Auteur
   18 februari 2017 / 11:43

   Super leuk…

 3. Diana
  18 februari 2017 / 13:06

  Gaaf…!!! Nu wil ik zeker…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *