Help….Duowagen of niet?

Links Icandy Apple 2 Pear, midden Tula, rechts Joolz Geo Duo

Wat was en ben ik blij met onze fijne Joolz kinderwagen. Echt een topwagen. Rijdt soepel, vouwt makkelijk op en onze spruit zit er heerlijk in. Daarnaast vind ik hem ook gewoon mooi, maar er komt denk ik een eind aan het tijdperk van deze fijne wagen bij ons. Want ik zit serieus te denken aan een duowagen….of toch niet? Wat zijn de opties?

Twijfel…
Waarom ik heel erg twijfel, heeft niet alleen te maken met het feit dat ik ALTIJD twijfel, maar onze spruit vindt de kinderwagen nog zo lekker. Hij loopt nog niet zo heel lang en doet dit nu erg graag, maar lekker even in de wandelwagen zitten en rondkijken of soms zelfs nog slapen, vindt hij heel fijn. Ik zie niet voor me dat wanneer wij een hele dag weg gaan, naar een dierentuin of wat dan ook, dat hij dan heel de dag móet lopen. Ik vind het ook een beetje zielig als hij eigenlijk nog graag wil zitten. Hierdoor kwam dus mijn twijfel, maar ik ben ook even alle opties gaan bekijken…

Draagdoek en zak
Als jullie me al even volgen weten jullie dat wij fan zijn van onze Tula draagzakken. We hebben ze mega veel gebruikt en ik hoop dat voor kleine broer weer te doen. We zouden kleine broer dus altijd kunnen dragen in een draagdoek of onze Tula en dan onze Joolz toch houden en onze spruit daar in zetten. Hij houdt zijn fijne plekje en kleine broer is ook blij. Toch lijkt het me niet ‘handig’ om altijd te dragen. Wat nu als ik naar de speeltuin ga en onze spruit ergens op of af moet tillen. Of als hij valt en huilt, dan kan ik hem niet handig troosten. Ervaren draagmama’s met twee kindjes help me…

Meerijd-plankje
Dan heb je nog het welbekende meerijdplankje. Ideaal eigenlijk, ik zie ze ook best veel voorbij komen, zelfs met een soort zitje erop. Loopt dit wel lekker achter je wagen of loop je dan iedere keer schreef, omdat je anders bij je spruit op dat plankje staat? Daarnaast lijkt het me wel handig als onze spruit wat groter is, maar wanneer hij nog als een ongeleid projectiel overal heen loopt, vind ik dat plankje vooral een uitdaging wanneer ik alleen met twee kinderen op pad ga. Hij kan zelf op en af stappen en blijft vast niet altijd staan als ik dat vraag. Again…iemand ervaring???

Duowagen opties
Dan heb je binnen de duowagens nog verschillende opties. Een duowagen zoals de Buggaboo, met twee kindjes naast elkaar, past niet in onze hal. Die vallen dus af. Daarnaast vind ik het ook wel fijn als ik nog makkelijk door een winkel kan lopen met kinderwagen. Als het een duowagen wordt, dan dus waarschijnlijk één waarbij onze spruit en kleine broer boven elkaar zitten. Zoals bijvoorbeeld de Icandy of de Joolz op de eerst afbeelding. Daarnaast zijn deze wagens ook nog eens heel mooi (heel eerlijk; het oog wil ook wat) en later makkelijk naar een enkele wagen om te bouwen….

Wat raden jullie me aan? Hebben jullie ervaring?

Help!!!

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. Dimfie
  28 mei 2017 / 08:18

  Hier een verschil van 15 maanden en aangezien onze dochter pas liep met 18 maanden had ik onze Bugaboo Donkey niet willen missen de eerste maanden; een uitkomst! Grote zus en broertje allebei lekker slapen, lange wandelingen maken enz. Inmiddels is de Donkey verkocht (zoonlief is nu 9 maanden) en gebruiken we onze ‘enkele’ wagen weer icm meerijdplankje. Je kunt idd niet meer achter de wagen lopen, maar dat went wel. Aangezien onze dochter nu graag loopt, in ons geval ideaal:-) succes met kiezen!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 mei 2017 / 13:00

   Dank je 🙂 Onze spruit liep ook laat, maar vindt het gewoon ook heel fijn nog in die wagen te zitten, dat is mijn twijfel daarom.

 2. Marjo
  28 mei 2017 / 08:23

  Ik heb een.meerijdplankje aangeschaft en via marktplaats een goedkopere tweeling wagen achter elkaar met lig en zit. Zo had ik alle opties

  • Liefthuis
   Auteur
   28 mei 2017 / 13:00

   Slim, marktplaats hou ik sowieos goed in de gaten.

 3. Natascha Ippel
  28 mei 2017 / 10:10

  Moeilijke keuze! Ik zou niet weten wat ik in jou geval zou doen. Ik denk toch een goedkopere tweedehands variant aanschaffen. Altijd dragen lijkt me inderdaad niet praktisch! Wij hebben voor ons eerste kindje de Joolz Geo aangeschaft en het grote voordeel is dat er bij een tweede kindje makkelijk een extra wieggedeelte onder bevestigd kan worden (ipv de grote boodschappenmand)

  • Liefthuis
   Auteur
   28 mei 2017 / 13:01

   Ja precies, hadden we toen maar gekozen voor de geo ipv de day, maar ach deze hebben we met veel liefde gebruikt en zouden we dan weer doorverkopen. Dat had de keus wel wat makkelijker gemaakt.

 4. 28 mei 2017 / 10:11

  Ik zou zelf ook kijken voor zo’n duo wagen waar ze boven elkaar zitten. Alleen wel echt super duur. Zo’n plankje lijkt me echt zo onhandig. Je ziet andere ouders er altijd schuin achter lopen.

 5. Joycke
  28 mei 2017 / 14:17

  Hier een mama die in spanje ( waar veel bergen zijn) woont. Mijn oudste is nu 21 maanden en jongste is 11 weken.
  We hebben geen duo wagen.
  Als ik alleen de deur uit ga ( vaak) dan licht eraan of de oudste moe is of niet dan draag ik de jongste en neem de oudste mee in de buggy.
  Maar meestal loopt ze( langzaam) en de baby is haar wagen. Ik maak zelf nu met 2 kinderen geen hele lange wandelingen alleen. Vaak is het naar het park gaan, boodschappen doen, lopen naar opa en oma dus korte wandelingen.
  Voor dagjes weg dan ben ik ook niet alleen en dan nemen een extra wagen mee.
  Ze loopt steeds meer langere stukken en ze raakt nu ook gewent om zelf te lopen. En als ze moe is dan rusten we en meestal moet ik dan toch borstvoeding geven.
  We hebben ook een meerij plankje maar dat is geen succes hier.( ze wilde er niet op)

 6. 28 mei 2017 / 15:09

  Met een verschil van 18 maanden stond ik ook voor deze keuze. Een duo wagen past niet in onze hal en dus, hoewel ik hem van m’n zus kon krijgen, werd dat hem niet. Eerste periode met draagzak en wagen gewandeld. Dit ging met wandelingen goed, maar als grote broer uit de wagen wilde was hij niet te houden. Met een draagzak op was dat wat zielig voor een kleintje.
  Ik heb later een fietskar (ook te gebruiken als buggy) gekocht voor de wandelingen. Winkelen gebeurt online of als papa op een van de kindjes kan passen. Hier redden we het heel goed mee. Wel hoop ik over een tijdje de oudste op een plankje mee te kunnen nemen, maar daar heeft hij nu nog geen geduld voor.

 7. 29 mei 2017 / 06:32

  Hier een meisje wat eigenlijk nooit meer in een buggy zit behalve als we bijv een dagje Efteling doen dan aan t eind vd dag wel haha.. Zou dus zelf niet snel een duo wagen kopen. Maar ja heb er nu eentje om te testen dus ben benieuwd hoe dat bevalt!

 8. 29 mei 2017 / 21:07

  Ik vind onze duowagen (tweedehands via Marktplaats, ABC design, kindjes zitten achter elkaar. Je kunt er bak, zit en maxi cosi op plaatsen – super handig) de beste aanschaf die we gedaan hebben voor onze kindjes (15 maanden verschil). Nu ze inmiddels 1 bijna 2,5 jaar zijn, maak ik er nog echt heel veel gebruik van! Dus ik zou het absoluut aanraden. Enkele wagen, plankje en buggies gebruik ik ook allemaal – heel wagenpark dus inmiddels

 9. 30 mei 2017 / 06:34

  Wij hebben een duowagen (zo’n lange datze voor elkaar zitten niet naast elkaar). En dat werkt eigenlijk behoorlijk goed. Een plankje werd ons afgeraden in de winkel en daar waren we ook heel snel van genezen toen ons zoontje erop stond haha. Hij paste niet goed onder de stang , bij elke drempel of stoep moest hij van het plankje af. Dus dat hebben we niet gedaan, hoe handig het me ook leek in eerste instantie.

 10. Yvette
  30 mei 2017 / 20:27

  Ik heb ook heel erg getwijfeld. De oudste veel in de draagdoek gehad, dus dacht dat kan bij de 2e ook. Maar zij hield hier niet van. Dus amper gebruikt. Maar een duo wagen in huis of meenemen in de auto vonden wij een heel gedoe. Naast dat ze duur zijn (ik wilde er 1 waar ze naast elkaar zaten) en je al een goede wagen hebt staan hebben wij gekozen voor 2e hands plankje. Dan gooide ik niet zoveel geld weg en konden we uit proberen. Het loopt echr niet fijn want je loopt idd scheef of schopt er tegen aan. Maar voor kleine stukjes beste optie voor ons.
  Dus als ik alleen ben met de kids gaat plankje mee. Als ik verder ga wandelen of naar evenement ga waar veel gelopen zou moeten worden ben ik toch niet alleen en nemen we dus de “inklapbuggy” extra mee en duwen we er beide 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *