HELP! Ik weet niet meer wat ik aan moet…

Als een man deze zin leest dan zal hij vast denken…Tja Tja vrouwen…. maar het is in dit geval anders (vind ik). Ik heb mijn leven lang regelmatig voor mijn kast gestaan met het gevoel Ik heb niks om aan te trekken…en nu is het niet anders en toch weer wel. Ik weet het gewoon niet meer, na jaren zwangeren en ontzwangeren zag mijn garderobe er uit als een ratjetoe met 4 verschillende maten en een wisseling tussen heel oud, oud en mwa….

Boy was I wrong…
Bijna een jaar geleden ben ik bevallen van een van de mooiste mannetjes op aarde. Ondanks dat ik al eens eerder was bevallen trapte ik volledig in de valkuil waar ik na de bevalling van de spruit ook in trapte. Ik hoopte weer in mijn normale maat te passen qua shirts. Ik wist ook wel dat ik een buik zou hebben, maar met wijd vallende shirts moest ik een heel eind komen…. Ik had heel bewust geshopt op wijde shirts en bloesjes zodat ik na de bevalling meteen iets leuks aan kon… Boy was I wrong.

Naast mijn bolle buik, waren mijn armen steviger, maar vooral ook mijn borsten hadden cup watermeloen aangenomen. Kreeg ik het shirt al over mijn borsten heen dan had de stof daar zo’n grote weg af te leggen (ik overdrijf niet) dat er een cropped top over bleef. En tja…met een net bevallen buik is dat niet de meest charmante outfit.

Een paar weken leefde ik nog in positiebroeken, tot ik weer in mijn after pregnancy broeken paste die ik na de spruit had gekocht. Ik begon in januari met afvallen en dat ging goed. Ik kocht wat nieuwe kleding…Ik merkte namelijk dat ik niet meer goed wist wat ik aan moest. Ik viel af, ik was blij, totdat ik weer in die paskamer stond en de kleding me weer eens niet goed zat.

Toen het mooie weer aanbrak dit jaar, was ik al mijn zwangerschapskilo’s kwijt en was ik gestopt met borstvoeding, dus waren mijn borsten weer terug naar hun oorspronkelijke maat. Ik voelde me weer lekkerder in mijn vel en met die hitte dook ik mijn kast in voor een zomers outfitje… Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik toch wel erg veel weg had gedaan met de verhuizing en dat was ik gehouden had een paar maxi dresses waren van voor de spruit en een kort broekje waar ik geen bijpassend shirt voor had.

HELP…
Ik heb niks om aan te doen. Ik ben de weg kwijt. Ik zie zoveel leuke dingen voorbij komen overal. Ik zie te leuke printjes, jurkjes, rokjes. Mijn kledingkast voelt suf en saai. Na jaren van zwangerschap en ontzwangeren heb ik gewoon geen idee meer wat ik nu aan moet en daar zijn twee redenen voor.

1.
Ik snap mijn lichaam niet meer. Ondanks dat ik weer redelijk terug ben in oude proporties is mijn lichaam wel anders. Mijn buik is slapper en ook mijn borsten hebben het afgelopen jaar verschillende transformaties ondergaan. Voor de zwangerschappen wist ik precies wat me wel en niet leuk stond, althans… voor een groot gedeelte. Ik was nu de kluts kwijt. Welk model trui, shirt, rokje, jurkje bloesje moest ik hebben. Op het model zag het er zo leuk uit, maar als ik het aandeed….Daarnaast moest ik erg wennen aan het verschil van mijn buik wanneer ik stond of zat…. LASTIG… Ik weet dat het geen wereldrampen zijn, maar ik ben het gewoon even kwijt. Wat kan ik wel aan en wat beter niet.

2.
Mijn kledingstijl is in de afgelopen jaren blijkbaar veranderd. Ik vind mijn kledingkast suf en saai. Het is gedeeltelijk ook kleding die al heel oud is, maar die ik door de zwangerschappen soms tijden niet aan kon. Ik zie allerlei leuke outfits voorbij komen online, toffe printjes, kleurtjes en modelletjes. Ik zie mooie schoenen, jurkjes, rokjes…Het ene staat nog leuker en stoerder dan de ander. Jump suits, lange rokken. IK WIL DAT OOK… Maar staat het mij??? Daarnaast vind ik het vaak bij anderen mega stoer, maar als ik het zelf aantrek voel ik me ook wel eens een clown. Hier moet ik me overheen zetten/ wil ik me overheen zetten… maar dat is soms lastig.

Toen ik mijn ‘probleem’ voorlegde op Instagram werd ik overladen met reacties. Zoveel vrouwen die hetzelfde hebben. Die de weg ook even kwijt zijn. Eigenlijk zou er een soort hulplijn moeten zijn voor kleding na je bevalling. Een soort consulatiebureau voor de vrouw… die je dan uitdaagt nieuwe outfits aan te trekken en te kijken waar je je lekker in voelt.

Zo kocht ik een nieuw rokje, een broek en een jurkje dat ik eerder nooit zou dragen, maar die ik zo tof vond. De eerste keer aantrekken voelt voor mij altijd een beetje spannend…is dit hoe ik er uit wil zien??? Bij de eerder genoemde items voelde het meteen goed. Stoer, vrouwelijk, speels, dit ben ik op dit moment. Dit past mij nu. Ik moet daarbij ook wel bekennen dat sommige items in mijn kast daarnaast ineens nog saaier lijken.

Help me OUT:
Dus roep maar, waar shop jij het liefste??? Ik heb dus al een aantal toffe outfits, maar vooral richting de herfst kan ik nog wel wat gebruiken. My Jewellery vind ik top op het moment, maar ook Zara en ONLY blijven top. Ik zoek juist de kleinere leuke boetiekjes of instagram winkeltjes.

Wishlist
– Stoere vrouwelijke items.
– Een leren rok
– Stoere biker boots
– Nog meer jurkjes en rokjes
– Printjes en kleurtjes.

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. Marjolein
  28 augustus 2018 / 08:31

  Hoi
  Welke maat draag je?
  Bij welke lengte?
  Sommige winkels hebben of alleen heel smal of juist wijdt
  Handig om de winkel in te schatten waar je eventueel zou kunnen slagen!

  • Liefthuis
   Auteur
   28 augustus 2018 / 19:13

   Ha Marjolein, ik draag broeken meestal maat L shirts m of s afhankelijk van het model.
   Weet je iets wat passend is? Ik ben 1,73… ik ben benieuwd.

 2. Anouk
  29 augustus 2018 / 08:08

  Op pinterest kun je veel leuke ideeën vinden, dat is wat ik vaak doe. Dan kun je aan de hand daarvan shoppen en echt gericht zoeken op bepaalde items.
  Bij mij heeft het ook een tijd geduurd voor ik weer wat leuks kon vinden wat bij me past. Nu 3 jaar later weer een leuke garderobe waar ik echt blij mee ben.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 augustus 2018 / 19:14

   Slim, maar waar zoek je dan op??

   • Anouk
    29 augustus 2018 / 19:32

    Ik zoek bijvoorbeeld op ‘kleding vrouw casual’ of ‘bohemian kleding’ en vaak als je dan wat ziet en je klikt er op door, krijg je nog meer in die stijl te zien.
    En ik heb daarnaast ook best geluk met mijn man die graag voor me shopt en met dingen aankomt waarvan ik niet wist dat het me zou staan. Wie weet ook je man een keer op pad sturen;)

    • Liefthuis
     Auteur
     29 augustus 2018 / 20:16

     ooow wat leuk dat hij dit doet. Ja hahaha ik ga het eens doen.

 3. Maaike
  29 augustus 2018 / 10:46

  Ik slaag vaak bij Sjiek Mode in Lienden. Voor jou niet in de buurt, maar ze sturen tegenwoordig ook kleding op. Op insta (sjiek.mode) laten ze regelmatig leuke intems zien en op facebook pok filmpjes met combinaties. Hippe en snel wisselende collectie. Er werken leuke meiden die echt met je meedenken.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 augustus 2018 / 19:13

   Ik ga meteen eens kijken op instagram Dank je 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *