HELP mij aan kersttradities…

Kleine Jodi aan het kerstdiner

Kleine Jodi aan het kerstdiner

Als ik terug denk aan de kerst van vroeger, dan zijn er een aantal dingen die ik me goed kan herinneren. Zo kregen mijn zussen en ik een eigen kerstboom, een kleintje. Die mochten we zelf inrichten. Misschien was het wel zodat de grote boom geen verschrikking werd, maar wat was dat leuk. Ook hadden we een eigen kerstbal, die natuurlijk in de boom moest. We gingen kerstkleding kopen en we hadden een mooie kerststal waarvan de poppetjes los zaten, dus die kon je eindeloos blijven inrichten.

Zijn dit tradities?
Kersttradities? Een beetje wel toch? Ik werd er in ieder geval heel blij van en herinner het me nu nog.
Ik hoop dat onze spruit en spruit 2.0 (en 3.0, sorry lief) ook zo’n gevoel krijgt bij kerst, dus tradities moeten bedacht en gemaakt worden.
Ik kan nu nog kiezen welke tradities ik vanaf de eerste kerst als gezin wil gaan maken, maar ik mis inspiratie. Zul je zien dat ik over een paar jaar denk, had ik dat maar gedaan, of was ik maar zo origineel geweest dit eerder te bedenken.

1 kersttraditie ben ik al begonnen. Dank je voor het idee :)

1 kersttraditie ben ik al begonnen. Dank je voor het idee 🙂

Is dit hem?
Toevallig hoorde ik laatst een paar leuke tradities;

 • Een vriendin reageerde via Instagram op een foto van onze kerststal. Zij lieten vroeger het kindje Jezus altijd weg uit de kerststal tot eerste kerstdag. Bij het kerstonbijt mocht hij in de stal, want met kerst was hij natuurlijk pas geboren. Daarnaast aten ze dan bij het kerstontbijt, blauwe muisjes, voor de geboorte. Super leuk idee.
 • Een andere vriendin had als geniaal idee om het hand of voetafdruk van baby’s eerste kerst op een hanger te zetten met verf. Dit wilde ze ook met alle volgende mogelijke baby’s doen, vandaar dat ze meteen 5 dezelfde hangers heeft gekocht (voor het geval dat ze twee keer een tweeling krijgt?)

HELP ME
Ik wil ook tradities, ik word blij van tradities en ik word blij van kerst. Ik wil tradities en ik wil er het liefst meteen dit jaar mee beginnen.
Dus hebben jullie goede of leuke ideeën voor mij, mijn lief en onze spruit? Klein of groot, dingen die je herinnert van vroeger of nu. Van een speciale kerstversiering, tot ieder jaar iets lekkers bij het kerstontbijt of ieder jaar een bepaalde foto. Laat het me weten….hieronder of op Facebook.

Ik ben je eeuwig dankbaar,

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Bibsie
  22 december 2015 / 11:55

  Wat leuk om hier je enthousiasme terug te lezen over de traditie van ons thuis!
  Mijn oma heeft ieder jaar naast glazen kerstballen ook chocolade kerstballen in de boom waarvan wij, 13 kleinkinderen, ieder jaar er 1 mogen uitzoeken en oppeuzelen. Waar ze die ieder jaar vandaag haalt weet ik niet. Ik zal het 1e kerstdag eens aan haar vragen ;).
  Mijn moeder deed dit met de kerstkransschuimpjes (is dat een woord?), we schoven ze aan de takken en die mochten we in de aanloop naar kerst af en toe eentje opsnoepen.
  Verder kregen wij bijna jaarlijks een eigen poppetje of versiering voor in de boom met onderop een sticker met onze naam. Toen mijn zussen en ik het huis uit gingen kregen wij die mee voor in onze eigen boom. Wij vonden het echter niet bij onze hippe moderne bomen passen, erg hè! Ook onze paasspulletjes kregen we op deze manier allemaal mee.
  Wie weet kun je hier iets mee ;). Leuk dat je er zo mee bezig bent!

  • Liefthuis
   Auteur
   22 december 2015 / 13:39

   Ja vond het echt super leuk.
   Ik wil ook een eigen kerstbal voor Raf kopen, maar ieder jaar is ook wel heel leuk. Alhoewel ze nu liggen te verstoffen bij jullie. Ooit komen jullie eigen kerstballen echt wel weer tevoorschijn, als jullie kinderen geen hippe moderne bomen willen maar gekleurde lichtjes en ‘prachtige’ ballen.
   Van dat snoep blijft ook heel leuk, chocolade kerstballen heb ik ook nog nooit gezien. Ben benieuwd.

 2. Mariska
  24 december 2015 / 12:10

  Wij hadden vroeger alledrie een heel klein kandelaartje. En tijdens het kerstontbijt mocht dat dan aan naast ons bord. Vond ik echt geweldig! En elk jaar een foto bij de kerstboom. Maar dat was misschien ook wel omdat ik de dag na kerst jarig ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *