Help!!! mijn vriend is een Nerd geworden…

Mijn lieve knappe leuke lief… Is veranderd in een Nerd. Gelukkig niet minder knap, niet minder lief, maar wel echt een Nerd. Hoe kon dit gebeuren, want ooit was ik nog heel duidelijk over dit soort gedrag…

Even voor de duidelijkheid… Neem deze blog vooral met een korreltje zout.

Role Playing
Mijn lief houdt altijd al van spelletjes. Allerlei soorten spellen, van gezelschapsspellen tot consolegames, maar vooral van roleplaying games. En dan bedoel ik niet het soort rollenspel waar sommige dirty minds aan denken (thank god, want dat zou voor mij pas echt een afknapper zijn) Ik bedoel spellen met een groot spelbord, veel poppetjes, nog meer dobbelstenen en kaartjes over de hele tafel. Allerlei opdrachten, acties en volgordes die je moet onthouden…

Ik deed mee
Komt iemand het al bekend voor? Toen wij net iets hadden, deed ik regelmatig mee. Net als de toenmalige vriendin van een van zijn vrienden. Ik vond het echt oprecht gezellig en leuk, al vond ik het kletsen tussen mijn beurten door vooral gezellig. Het feit dat ik bij hem was, vond ik genoeg. Yep, ik deed zelfs mee met de oneindig lange spelletjes en ben nog steeds trots op dat ik dik won bij een van mijn eerste potjes Rune wars, komt iemand het bekend voor?

Ik vond het wel leuk dat hij zo’n liefde voor gezelligheid had. Gezellig met zijn maten een spelletje doen.

Niet het proto type nerd…
Met mijn vriendinnen onderling maakten we vaak de grap dat Stef weer met zijn spelletjes nerden zat. (Ik kende de meeste gasten en waren allemaal even leuk) Dat ik toen nog niet zag dat hij eigenlijk net zo’n nerd was. Ik dacht dat hij de uitzondering in de groep was, omdat ik hem gewoon heel knap vond. Hij was niet het prototype nerd… Niet de foute kleding, lange haren, bril en bij wijze van een plakbandje om het midden

This is why..
Bij ons in de stad zat een winkelpand, donker, grote tafel in het midden en veel spelletjes onderdelen overal. Als ik er langs liep keek ik er gefascineerd naar binnen. Ik moest stiekem een beetje lachen. Mannen en jongens en een enkel meisje, vaak lange haren en donkere kleding (verzin zelf maar een plaatje). Voorovergebogen vol overgave zaten ze poppetjes te schilderen…

Als je maar geen…
Ik vind de spelletjes best… als je maar geen poppetjes gaat schilderen… zei ik altijd tegen je. Op de een of andere manier, vond ik dat echt het toppunt van Nerd zijn. Als hij dat ging doen… dan was het einde zoek. Dacht ik… Ik zag hem ook al op zaterdag middag in die winkel staan.

Twee huizen, twee kinderen en 10 jaar verder ontdekte mijn lief toch ineens het betreffende spel. Warhammer… Het spel waarvoor die jongens (en een enkel meisje) in die winkel stonden te schilderen. Je kan vast ook spelen zonder te schilderen, maar zonder het terrein was het spel toch minder leuk.

Zo begon het
Hij begon met het maken van bomen, hij zag uren aan Youtube filmpjes om te zien hoe hij dit het beste kon doen. Hij maakte hele spelondergronden na en ik moet bekennen. Hij was er echt heel goed in. Die lieve lief van mij (die overigens nog net zo knap en leuk was als daarvoor) was er nog echt goed in ook. Ik was onder de indruk…

That escalated quickly
De stap was toen snel gemaakt. Van terrein naar de poppetjes, want in een mooi terrein stonden de geschilderde poppetjes toch echt mooier.
And again… Hij is er nog f*cking goed in ook. Hij schildert met mega veel precisie een heel leger in de mooiste kleuren.

Ooit zei ik gekscherend, dat ik bij hem weg zou gaan, als hij poppetjes zou gaan schilderen. Misschien val ik wel gewoon op nerds. Knappe, lieve, leuke, spelletjes nerds… That’s him…

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. Sanne
  30 januari 2019 / 20:20

  Totaal herkenbaar. Dat hij wel van een spelletje hield was bekend maar waar we eerst samen lachten om de mensen in een donker spelletjes hol.Die inderdaad in een hokje te drukken zijn. Is hij er nu ook te vinden en ook hij is begonnen met schilderen. En dit alles ook nog samen met de vriend van m’n beste vriendin.
  Tja.. maar we houden nou eenmaal van ze he?!

  • Liefthuis
   Auteur
   31 januari 2019 / 10:29

   Hahahahaha zo herkenbaar. Inderdaad (waarschijnlijk volledig onterecht) maar in zo’n typisch hokje

  • Liefthuis
   Auteur
   31 januari 2019 / 10:25

   Ik ga het hem meteen laten zien

 2. 2 december 2021 / 11:03

  Wat een herkenbare blog, heerlijk. Bij ons is het net zo gegaan nadat het Warhammer spel was ontdekt. Maargoed, je houdt van elkaar en dan leer je daar prima mee leven. Bij ons is de regel nog wel dat het spel boven blijft, de woonkamer blijft van mij haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *