HELP: Over een maand ben ik uitgerekend…

24 september…Al maanden zien we die dag als de belangrijskte dag van dit jaar. Hoe vaak ik die datum al genoemd heb weet ik niet meer. Hoe vaak ik hem al getypt heb, of hoe vaak ik hem al in gedachten heb gehad….geen idee. Deze datum is DE datum voor kleine broer….Al weten we natuurlijk helemaal niet zeker of hij dan besluit te komen, of er al is, of nog even lekker blijft zitten net als zijn broer….

Hoe vaak heb ik deze zwangerschap wel niet gezegd dat ik nog wel even moest. Dat het nog wel even ging duren en dat ik nog wel even zwanger zou zijn. Dit was natuurlijk ook het geval, maar dit gevoel had ik ook echt. September leek nog zo ver weg en ook het aantal weken dat ik nog moest was nog een heel aantal.

Er moest nog zoveel
Het voelde ook continu dat er nog zoveel moest gebeuren dat het echt niet kon dat ik al bijna uitgezwangerd zou zijn. Eerst wilde ik mijn werk goed afronden en ik zou daarna nog 10 weken hebben om alles te regelen, dus van te voren deed ik niet heel veel. Daarnaast kon ik niet heel veel, want een babykamer maken kon nog niet, de zolder moest eerst af zijn. Toen het eenmaal zover was dat ik vakantie/ verlof had, besloten we ineens een huis te kopen, moest daarvoor van alles geregeld worden, maar moest ook ons eigen huis verkocht worden. De zolder moest verder af, het huis moest opgeruimd, spullen uitgezocht kasten leeg en ga zo maar door. Daarna wilden we nog graag op vakantie en zo was het bijna 34 weken voordat ik eindelijk eens iets echt kon gaan doen voor kleine broer.

34 weken tijd zat zou je denken, maar ineens voelde ik ook wel lichtelijk de noodzaak ook echt iets af te gaan maken voor de baby. Wat nu als hij besluit eerder te komen (wat ik eigenlijk echt niet denk, maar je weet maar nooit) dan staat zijn wieg nog niet, hebben we nog niet voldoende kleertjes in huis en moet de box nog naar beneden.

34 weken
Met 34 weken ging ik toch wel redelijk richting het hoog zwangere bestaan, al had ik nog steeds het gevoel dat er nog zoveel moest, dat ik niet het idee had dat ik bijna zou gaan bevallen, dat ik bijna ‘kon’ bevallen.  Ik ging als een nestelende walrus aan de gang tussen het uitrusten op de bank en het voor onze spruit zorgen door tenminste. Ik nestelde me een eind weg. Maakte 20 lijstjes, wisselde 23 keer van indeling in de commode en besloot dat ik tussendoor ook alvast wat dozen in wilde gaan pakken. Niet alles lukte, maar de plannen waren gemaakt.

En ineens….
En ineens ben ik over een maand uitgerekend. Ben ik nu dan echt hoog zwanger? Klaar zijn we in ieder geval nog niet. Kleine broer kan komen hoor, want een bed hebben we en liefde in overvloed (kwijl kwijl) en ook qua voeding zal hij niks tekort komen, maar ik zou het toch fijn vinden als hij nog even wacht. Mijn bucketlist voor tijdens mijn zwangerschap is nog niet afgestreept. Ik wil nog fotoboeken maken en ik moet nog een laatste keer echt gaan shoppen voor de laatste must buy dingen.

Een maand
Zou hij er zijn over een maand? Zou hij in mijn armen liggen? Zouden we in onze kraamweek zitten? Of wacht ik nog rustig af net als bij de uitgerekende datum van onze spruit. Ik stel voor dat je op de uitgerekende datum komt. Dat ik niet langer hoef te wachten en ik vind 24 september ook best een mooie datum om jarig te zijn.

Luister kleine broer…Jij klaar en ik klaar, deal??? Tot over een maand…

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 24 augustus 2017 / 08:07

  Bijzonder hé gaat zo snel allemaal! Succes nog even met alles. Hier morgen D-day ben benieuwd wanneer ze komt.

 2. Henrieke Hommersom
  24 augustus 2017 / 11:47

  Wat gaat de tijd hard he! Hopelijk komt kleine broer wanneer jullie er allebei klaar voor zijn. 😉

  • Liefthuis
   Auteur
   25 augustus 2017 / 18:18

   Dat klinkt mooi, daar doe ik het voor.

 3. 25 augustus 2017 / 11:31

  Balen dat je druk en onrust voelt dat er nog veel moet. Het valt ook soms niet mee om alles op tijd voor elkaar te krijgen.

  • Liefthuis
   Auteur
   25 augustus 2017 / 18:17

   Vooral bij het idee dat hij eerder kan komen krijg ik dat gevoel. Dus 24 september is de deal :p en komende week de dingen die ‘moeten’ maar eens doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *