7 tips voor het bewaren van herinneringen…

12 maanden foto

12 maanden, 12 foto’s

Mooie herinneringen zijn de mooiste cadeautjes die je iemand kan geven of die je kan krijgen. Ik wil oneindig herinneringen maken, eerste keer naar de dierentuin, eerste keer lachen, eerste keer eten, eerste pakje. Ook je geluidjes, bewegingen, gekke woordjes en klanken. Alles wil ik bewaren, want ooit worden herinneringen vager.

Naast de herinneringen die voor altijd in mijn hoofd zitten…Het moment dat je op mijn borst werd gelegd, het moment dat je mee naar huis mocht en het gevoel van rijkdom, zijn er ook herinneringen die vager worden. HELP, Alles wil ik bewaren…. Bang om de mooie en bijzondere momenten van deze tijd te vergeten ben ik gaan kijken naar hoe ik herinneringen het beste kan bewaren, voor mijn spruit, maar misschien nog wel meer voor mezelf.

9 maanden dagboek – baby’s eerste jaar
Vanaf het moment dat ik een goede echo had gehad heb ik het ‘Mijn negen maanden dagboek’ van Pauline Oud goed bijgehouden. Toen onze spruit geboren was, wilde ik ook heel graag het ‘Baby’s eerste jaar’  van Pauline Oud. De boeken zien er leuk uit, het zijn leuke vragen die passen bij je zwangerschapsduur en ik vind het nu al heel leuk om terug te lezen wat ik toen dacht en wat onze spruit in het begin leuk vond.


Herinneringen koffer
Ik wilde heel graag een mooie kist of doos waarin ik alle belangrijke spullen voor onze spruit kon bewaren. Alles bij elkaar. Als surprise voor Sinterklaas kreeg ik een super gave koffer. Heirin bewaar ik de kaarten die hij voor zijn geboorte kreeg, zijn eerste pakje, de boeken van Pauline Oud en ga zo maar door. Binnenkort zal ik filmen wat ik allemaal al in de koffer heb zitten.koffer

Fotoboek
Al jaren maak ik online fotoboeken van onze reizen, van de verbouwing van ons huis of van mijn zwangerschap. Het is even een heel karwei maar ik ben er altijd heel erg blij mee en kijk er regelmatig in. Ik wilde al heel graag een fotoboek maken en toen fotofabriek.nl mij benaderde met de vraag of ik een fotoboek wilde maken, zei ik daar dan ook geen nee op.

 

De voorkant van het fotoboek. De foto lijkt erg oranje, dit ligt niet aan de afdruk, maar aan dat hij onder een oranje zeil zat ivm regen.

De voorkant van het fotoboek. De foto lijkt erg oranje, dit ligt niet aan de afdruk, maar aan dat hij onder een oranje zeil zat ivm regen.

Het programma van fotofabriek werkt makkelijk. Het is even zoeken in het begin, maar de sjablonen (voorbeelden voor fotoindeling) werken top en je hebt het zo onder de knie. Ik ben helemaal verliefd op het boek, wat is het mooi geworden, scherpe foto’s en goede kwaliteit. Ik heb gekozen voor een hard cover A4.
Dan nog een extra dingetje wat ik het vermelden waard vind. Wat een TOP service bij fotofabriek. Na het bestellen kreeg ik een mailtje met dat er wat foutjes (foto’s te dicht bij de rand, of niet goed uitgelijnd) in zaten en of ik dit nog wilde wijzigen. Dit heb ik bij alle andere fotoboeken nog nooit gehad.

Even pronken met mijn boek, dus kijk mee.

fotoboek 1

fotoboek 2

 

 

Usb stick
Na een lange selectie van welke foto’s het mooiste waren en welke ik in het fotoboek wilde hebben, bleven er nog heeeeel veeeeel foto’s over. Ze staan nu allemaal op de computer, maar ik wil die ook allemaal op een USB stick zetten en in zijn herinneringen koffer stoppen.

Zo kan hij (of wij) er altijd nog bij.

Filmpjes
Bewegend beeld is misschien wel nog bijzonderder dan een foto. De eerste geluidjes, eerste lachjes. De over enthousiaste kreten die wij op de achtergrond maken. Met onze telefoons kunnen we tegenwoordig zo makkelijk filmpjes maken en dat doe ik dan ook. Ik wil ze eigenlijk allemaal nog eens bekijken en misschien wel achter elkaar zetten in een filmpje. Volgende plan.

Brief schrijven
Ik heb soms heel erg de behoefte Raf dingen te vertellen die hij nog helemaal niet kan begrijpen. En dus schrijf ik brieven voor hem. Bij 10 weken, een half jaar en bij een jaar schreef ik een brief aan mijn spruit. Ik heb die van 10 weken laatst terug gelezen en ik krijg er weer kriebels van in mijn buik. Nog vol hormonen en newborn baby kriebels schreef ik een brief helemaal vol met liefde en vlinders. Voor mezelf een mooie herinnering en voor hem hopelijk later ook.

12 maanden fotoMaand foto
Dit was typisch zon plan wat kon mislukken. Als je een maand vergeet is je hele idee al verpest. Ons is het gelukkig gelukt iedere maand een foto te maken. Bijna altijd op de 14de, soms op de 15de, maar goed dat zal hij later toch niet zien. Wat ben ik nu blij met die foto’s. Op de achterkant van mijn fotoboek staan ze allemaal in volgorde en kun je heel duidelijk het verschil zien. Super bijzondere herinnering.

Dit waren denk ik mijn belangrijkste tips, hopelijk heb je er iets aan. Hebben jullie nog goede tips? Let me know…

Tot snel,

Liefs Jodi

 

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 11 juli 2016 / 07:54

  Wat een gaaf fotoboek is het geworden 🙂 Ik vond de sjablonen bij fotofabriek ook echt ideaal! Ben heel blij met ons fotoboek. Wij bewaren ook alle foto’s en filmpjes op twee harde schijven en op een computer. Deze krijgt ze uiteraard ook mee. Verder heb ik een brief geschreven toen ze net geboren was, zo bijzonder om dat terug te lezen. En eentje toen ze een half jaar was en met een jaar ook. Ik ga ieder jaar een brief schrijven en deze bundelen voor haar. Als ze dan zelf gaat trouwen krijgt ze deze mee in een mooi boekje. Ik hou van het vastleggen van herinneringen!

 2. 11 juli 2016 / 11:13

  Wat een mooi fotoboek, ik hou ook van herinneringen bewaren. Zo plak ik Yarah´s foto´s zelf in een fotoboek en heb ik een memorybox voor haar met allerlei belangrijke dingen. Ook schrijf ik in een boekje brieven aan haar, die ze krijgt op haar 18e 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   11 juli 2016 / 13:00

   Wauw ook zo’n mooie ideeen. Ik ga binnen kort ook nog flink wat blogs uitprinten voor Raf, dat hoop ik bij te houden zodat ik alle bijzondere verhalen voor hem ook op papier had. Mocht ik stoppen met bloggen, dat ik dan nog alles heb.

 3. 11 juli 2016 / 19:57

  Hele toffe foto’s van Raf in die stoel. Een heel leuk idee! Mooi boek is het geworden. En de herinneringenkoffer ja, die moet ik nog steeds maken hier. Alles ligt nu gewoon overal en nergens in de kast.

 4. 12 juli 2016 / 09:00

  Ik vind een boek de mooiste vorm. Die dozen heb ik ook, maar die pak je toch minder snel even.

 5. 12 juli 2016 / 14:02

  Leuk ik heb van mezelf ook een fotoboek. super leuk om dat terug te zien, ook heeft mijn vader vroeger door de film camera alles gezien en hebben we heel veel op film staat wat ik heel bijzonder vind om terug te zien. Mijn ouders hebben ook een herinneringen doos voor mij bijgehouden, diploma’s, badpak, gips van mijn armpje toen ik 2 was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *