Spruit’s geboortekaartje….

geboortekaartjeVanaf dat ik bij 26 weken naar de negenmaandenbeurs was geweest, ben ik wat rond gaan kijken voor geboortekaartjes. Ik vond het niet makkelijk, want vond heel veel sites, met heel veel kaartjes, maar ik kon niet goed kiezen. Daarnaast wilde ik ook echt een kaartje dat uniek was en dat echt bij ons zou passen. Iets met mint groen? of een beetje in oude stijl? We hebben verschillende proefpakketjes binnen gehad, maar uiteindelijk hier voor gekozen…
Er was weinig wat ik echt mooi vond, of ik had zo’n soortgelijk kaartje kort geleden al in de bus gekregen. Dat wilden we natuurlijk ook niet. Letterpress kaartjes vonden we bijvoorbeeld erg mooi, maar dat vonden meer mensen merkten wij in de brievenbus. Ook de foto met alle spullen rondom die lieve kleine babytjes was erg leuk, maar ook dat idee was al gebruikt.

Geen foto
Verder zoeken dus. We waren het er al snel over eens dat we eigenlijk geen foto op het kaartje wilden, want dan zouden we meteen na de bevalling aan de gang moeten om een geschikte foto te schieten. Dat zag ik eigenlijk niet zitten. Daarnaast wilden we ook een enkele kaart, we hadden mooie voorbeelden gezien van enkele kaartjes.

Vogels en bijtjes
Rond week 30 kwam ik bij mijn zoektocht op Pinterest naar geschikte kaartjes de site van The birds and bees tegen. Een redelijk kleine site, met een beperkte keuze, maar wel veel mogelijkheden binnen het aanbod. Dus niet zoals die grote sites, waar voor mijn gevoel wel 1000 standaard kaartjes staan. Ik zag allerlei mooie voorbeelden op Pinterest en op hun site en bestelde een proefpakketje. Dit proefpakket was super mooi en uitgebreid.

Anders dan we wilden
Zoals ik al zei wilden we geen foto en een enkele kaart, maar toen ik het voorbeeld zag van het label kaartje was ik verkocht. Dit had ik nog nooit gezien, had mooie kleuren (mint), mooie tekeningen, mooi lettertype alles klopte. We waren verliefd, maar…..we wilden toch wat kleine dingen wijzigen.

Wijzigen
Het wijzigen was mogelijk. Want ik wilde liever de opmaak van de ene kaart, op het label kaartje. Via mail gaven wij aan welke kaart we wilden, welke opmaak, welke indeling van tekst en onze gegevens. We kregen een paar keer een proef in een pdf bestand, zo konden we controleren of we tevreden waren. Bij week 37, was ons kaartje definitief. Wij konden gaan afwachten tot onze spruit zich aan zou dienen.

geboortekaartje geboortekaartje14 juni 2015
Zoals ik al verwachtte, vond ik het wel een gedoe om een goede foto te maken voor in het kaartje. Samen met de kraamhulp legden we onze spruit in allerlei houdingen, maar aangezien ik geen fotograaf ben, duurde het even voordat ik tevreden was. We hadden 1 lucky shot waarop onze spruit naar de camera lijkt te grijpen. (smelt)
De envelop vond ik ook belangrijk en toevallig zag ik bij de HEMA leuk enveloppen die perfect bij ons kaartje pasten. De sticker bestelden we ook bij The birds and bees en beschreef ik al rustig in mijn verlof.
Ons kaartje was compleet en kon op de post. Toen was het wachten op de reacties…

Wij zijn nog steeds mega blij met het mooiste kaartje voor onze spruit. Hij staat nu op zijn kamer te pronken in een zelf gemaakt lijstje. LOVE IT!

Wat vinden jullie er van? Wat voor kaartje hadden jullie en vonden jullie het ook zo moeilijk?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 12 maart 2016 / 11:35

  Heel leuk kaartje! En wat een toeval van de enveloppen, ze passen er echt goed bij. Qua vorm lijkt onze kaart voor Bas op die van jullie, alleen staat de info op de achterkant. Kleuren babyblauw met wit en een bruine craftenvelop. Omdat hij onze 2e kindje is hadden we deze tekst: “Een liefde voor het leven, is opnieuw aan ons gegeven.”

  • Liefthuis
   Auteur
   12 maart 2016 / 20:07

   Leuk he zo’n labelkaartje. Klinkt ook bijzonder jullie kaartje.

 2. 13 maart 2016 / 10:17

  Echt een heel mooi kaartje Jodi! Ik vond het ook erg lastig, maar bij ons is het ook gelukt 🙂 Een lief kaartje voor een lief meisje. Het kaartje voor het jongetje vond ik ook erg stoer, maar die hadden we niet nodig

  • Liefthuis
   Auteur
   13 maart 2016 / 10:26

   Dank je 🙂 wij hadden ook heel mooie kaartjes gezien voor meisjes..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *