Hoe bevalt het als sschoolplein moeder???

leukste schoolfotoboeken

De eerste periode als schoolplein moeder zit er op. De herfstvakantie is al weer even voorbij en we zitten in een van de meest intense, maar misschien ook wel leukste schoolperiodes (vind ik als (ex) juf). Hoe bevalt het? En zijn mijn angsten of onzekerheden waarheid geworden?

De spruit is mijn held

Zoals vaker in zijn jonge leventje is het de spruit die het zijn moeder weer eens makkelijker maakt. Want wat een vliegende start heeft hij gemaakt. Dag 1 ging hij stralend naar school en dat is niet meer veranderd. Iedere ochtend staat hij om 8 uur klaar om te vertrekken en eigenlijk vond hij weekend of de herfstvakantie niet nodig. Hij had het ook echt gemist in de vakantie en zei dat hij zin had in de leuke werkjes van de werkles. Daar smelt je toch van.

Het schoolplein

Doordat wij pas twee jaar in dit dorp wonen, kende ik nog niet zoveel mensen. In het begin wist ik niet goed bij wie ik moest gaan staan, maar als er zaken over school of zwemles of iets dergelijks worden besproken dan kon ik makkelijk aanhaken. Ik ben de moeilijkste niet dus klets een eind weg. Gelukkig… Daarnaast kwamen in de omgeving steeds meer mensen tegen en werd spruit door alle kindjes nageroepen. Als de kinderen even spelen, of kletsen, doen de mama’s dat ook. Langzaamaan leer ik dus steeds meer mensen kennen en dat vind ik eigenlijk wel fijn.

Mijn favo moment

Wat ik niet verwacht had, is dat ik het wegbrengen en ophalen zo leuk zou vinden. Het is zo gezellig om met dat warme handje van die enthousiaste kleuter in mijn hand te lopen. Vaak stelt hij dan ook de meest uiteenlopende vragen en vertelt verhalen over de dag. Daar geniet ik echt van…

Krissie Krassi

Mama, baby’s doen toch krissie krassie… Ik toch niet??? Vroeg hij terwijl hij gefocust aan het kleuren was. Ok daar gaan we…. De eerste teleurstellingen te verwerken… Hij zei dat het een kindje uit de klas was en hij leek niet mega ontdaan, maar het feit dat hij het even bij me wilde checken zei me ook genoeg. Ik heb gezegd dat hij mega goed aan het oefenen is en al van alles kan tekenen dus maar gewoon niet moest luisteren naar de andere kindjes… Dit is nog maar het begin… Hij gaat hier van leren, maar mama moet hier ook nog in groeien…

Dilemma 2

En daar kwam meteen dilemma 2. Zeg ik dit tegen de juf of laat ik het gaan? Laat ik het vanzelf oplossen… En stel dat ik dat doe…laat ik het dan vanzelf oplossen omdat ik vind dat dit kleuterzaken zijn, of omdat ik niet zo’n bemoeiende juffen ouder wil zijn. Yep zo gaat het echt in mijn hoofd… niet altijd hoor en gelukkig heb ik wat sparringspartners die al iets ervarener zijn op het schoolplein… Maar wanneer meld je je bij de juf en wanneer niet???

Weken vlogen voorbij

De weken vlogen voorbij, nooit gedacht dat de weken alleen maar sneller zouden gaan met zo’n ritme. De spruit is fan van de juf en meester en zij leren hem steeds beter kennen. De spruit ging voor het eerst afspreken en die eerste keer was zeker niet de laatste, want afspreken lijkt zijn nieuwe hobby. Lange dag, korte dag, de juf, de meester, de werkles, sportdag, het schoolplein….de bibliotheek, de kring, de speelhoek, vriendjes, andere mama’s. Fruit eten, boterhammen…. alles zoals het moet… alsof het de normaalste zaak van de wereld is, alsof hij het al jaren zo doet.

Zoals ik hem ken

Ik kon niet trotser zijn. De spruit zoals ik hem ken, zoals hij thuis is… Zo is hij ook op school. De kring vindt hij heel leuk en doet hij actief aan mee. Steekt zijn vinder op, zingt liedjes, doet dansjes en beeld van alles uit. Hij is heel gevoelig, maar weet zich goed staande te houden en weet de juf te vinden wanneer het nodig is. Hij is geen mega knutselaar… waar klasgenootjes 20 werkjes maken, maakt hij er 5… maar dat maakt me niet uit. Hij speelt graag fantasiepspel, hij is open, betrokken en enthousiast….
Jeetje wat ben ik trots…. Een betere start hadden we niet kunnen wensen…

Ik ben een schoolpleinmoeder

Ik ben een schoolplein moeder. Help met versieren bij de verschillende thema’s. Ik hoop stiekem dat ik vaker kan helpen in de klas… want jeetje wat vind ik dat leuk. Ik maakte een beginnersfout door een kwartier te laat op school te zijn de eerste week…(SCHAAM) maar daarna had ik het best goed te pakken. Ik klets met de ouders, ondanks dat ik het soms nog ongemakkelijk vind, maar ik leer er steeds meer kennen en iedereen is open en lief… Ik ben een schoolplein moeder en tot nu toe is dat heel erg leuk…

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 14 november 2019 / 17:36

  Leuk om te lezen, mijn oudste zoon is sinds dit jaar ook begonnen in groep 1 en doet het ook supergoed, op zijn manier maar ook ik ben zo blij met de start die wij gehad hebben! En van die tekening: ik zou er persoonlijk niks van zeggen. Teleurstellingen en commentaar horen bij het leven, ook dat van een kleuter, en kleuters stappen volgens mij uit zichzelf al veel sneller over zulke dingen heen dan dat wij zouden doen. Dus vooral niet te groot maken en lekker laten gaan zou ik zeggen… als hij echt gepest zou worden is dat natuurlijk iets heel anders, maar dit lijkt me een vrij onschuldige opmerking…

  • Liefthuis
   Auteur
   14 november 2019 / 23:23

   Ja snap je helemaal. Heb het ook zo aangepakt. Heerlijk he deze tijd, echt bijzonder zo op school

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.