Hoe bevalt het ondernemen??? #momboss

Een bosje bloemen van een vriendin… Ik kon wel janken toen ik het kaartje las. ‘Al jaren heb je het er over en nu heb je niet 1 maar twee bedrijven. Trots op jou..’ Al jaren hebben we het er over, fantaseren we over wat voor een bedrijf we zullen beginnen. Welke gaten in de markt we vinden en dat ik ooit een eigen bedrijfje wil beginnen. Iets opzetten, iets laten draaien en succesvol maken. Succesvol voor mij….

Ondertussen is Lief thuis 5 maanden mijn bedrijf en kwam onverwachts, maar op het beste moment, de webshop Feestje van hout voorbij. Binnen twee maanden had ik ineens twee ondernemingen en een maand later mocht meteen de eerste belasting aangifte gedaan worden en dat zie ik toch wel echt serieus bedrijfje spelen…Hoe bevalt het?

Lief thuis
Voor Lief thuis is er weinig veranderd ten opzichte van de periode voor mijn kvk inschrijving. Ik ben zo trots op Lief thuis en zo blij met wat het is, dat ik dat ook niet zou willen veranderen. Daarnaast is het ook echt mijn ontspanning en mijn uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om in de avond op de bank, of wanneer de mannen slapen lekker te typen.
Ik was heel benieuwd wat de kvk inschrijving zou doen…maar eigenlijk gebeurde er niet veel….niet vanzelf…

Althans…
Ik werd wel ineens 5 keer per dag gebeld door onbekende nummers die me allemaal, als onafhankelijk energie-vergelijker, het beste contract aan wilde bieden voor energie. Gek werd ik er van… dat was dus wel een onhandige bijkomstigheid. Positieve bijkomstigheid was dat we tegenwoordig naar de Sligro mogen. Niet omdat het voor ons zoveel goedkoper is, maar wel omdat ze daar zo’n mega uitgebreid assortiment hebben. Voor onze pizza feestjes dus ideaal.

Buiten deze praktische zaken veranderde er in eerste instantie niet veel en dat vond ik eigenlijk wel prettig. Want zoals ik al zei wilde ik ook niet dat het veranderde. Lief thuis is mijn derde baby. Lief thuis is gegroeid tot wat het nu is en ik ben daar mega trots op. Ik neem het serieuzer, dankzij mijn coaching. Ik wil dat het blijft wat het nu is….maaaar

wat groei zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn. Het is gewoon heel erg gaaf als mensen mijn werk leuk vinden en als ze het waarderen. Het artikel over vruchtbaarheidsproblemen is een voorbeeld van iets waar ik trots op ben… Trots dat ik dit kan delen, dat het mensen raakt en helpt.
Daarnaast zijn leuke samenwerkingen een leuke beloning voor het werk wat ik er in steek. Ik vind het echter wel belangrijk dat het eerlijke samenwerkingen zijn, dus dingen die echt bij mij en mijn blog passen…

Mijn doel???
Lief thuis uitbouwen. Verder gaan waar ik nu ben. Nog meer mensen, raken, inspireren of even ontspanning geven door het lezen van mijn blog of het kijken van mijn vlog. Mijn doel is vooral mezelf serieus nemen, mijn blog serieus nemen en daarmee mijn bezoekers serieus nemen. Groeien qua aantallen op mijn blog en Instagram, maar ook goede samenwerkingen aan kunnen gaan, juist doordat ik Lief thuis zo serieus neem.

Feestje…
Na twee maanden een kvk nummer in mijn achterzak te hebben werd Feestje van hout dus in onze schoot geworpen en laat die worp nou net een perfecte timing hebben gehad. Het was een mooi en een goed moment. De leukste webshop is van ons. We hadden nooit kunnen dromen zo’n goede start te hebben. De eerste maand was waanzinnig…. We leerden een hoop, we bedachten nog meer nieuwe ontwerpen en bij ieder pakketje dat ik weg bracht wilde ik tegen de Post NL meneer zeggen… tot snel… Wat is het leuk, wat is het fijn.
We willen het ook echt tot een succes maken, want we staan achter onze producten en we zijn trots. mega trots.

Winkeltje spelen
Regelmatig vragen we aan elkaar. Vind je winkeltje spelen nog steeds zo leuk? Onze inkomsten zijn extra, we zien ( onze nieuwe) zakelijke rekening langzaam groeien en dat maakt het extra gaaf. Het werkt…De eerste belastingaangifte is gedaan, wat zag ik daar tegen op, want ik wil dat ook meteen perfect doen…maar het is gelukt.

Kortom bevalt het?
Ik denk dat het duidelijk is. Het is soms druk en we moeten goed plannen, maar gelukkig hou ik daar wel van. Alles wat binnenkomt is extra. Het laten groeien, dat is gaaf, het hebben van een eigen product, van een eigen verhaal, van mijn eigen onderneming. Voorlopig ligt dit me wel…. Voorlopig ga ik door met groei opties verzinnen, ga ik door met mijn verhaal delen… vooral omdat het zo zo zo leuk is.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 3 september 2018 / 19:24

  Super gaaf joh, wat je allemaal onderneemt! En beide ook nog zo’n succes, echt heel knap. Succes en geniet er vooral van!

  • Liefthuis
   Auteur
   3 september 2018 / 21:05

   Succes is natuurlijk niet een graadmeter die voor iedereen hetzelfde is. Voor mij is het momenteel een groot succes 🙂

   • 4 september 2018 / 13:11

    ja dat is zo 🙂 maar ben blij dat het zo goed gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *