Hoe bouw ik ME-time in

Me-time…wat een lelijk woord is het eigenlijk, maar het is duidelijk waar ik het over heb. Tijd voor mezelf, even Jodi zijn, even de deur uit zonder kinderen. Niet om geen mama meer te zijn, maar om even Jodi te zijn, zodat dat ik bezig ben met eten, luiers, slapen enz…  Een baan, twee bedrijven, gezin en dan nog tijd voor mezelf…Hoe doe ik dat dan???

Ik hou van mijn gezin, mijn gezin is mijn alles en mijn mannen gaan voor alles. Zolang zij blij zijn ben ik dat ook…althans bijna altijd. Ik vind het heerlijk om dingen met ze te ondernemen en wij hebben ook de ‘Ieder weekend’ regel, waar ik laatst al over schreef. Toch is Me-time goud voor mij…

De tijd vliegt
Iedere moeder, maar waarschijnlijk iedereen zal dit herkennen. De tijd vliegt…Je doet leuke dingen, je plant van alles, je doet boodschappen, gaat werken en speelt en knuffelt met je spruiten. Van slaapje naar eetmoment, naar bedritueel en er is weer een dag voorbij. Als je niet oplet is er zo weer een week voorbij zonder dat je iets voor jezelf hebt gedaan. Niet dat dit altijd iedere week moet, maar de week er na is weer zo voorbij en de week daarna ook weer…

Avondje op de bank
Ik kan heel erg zin hebben en genieten van een avondje alleen. Mijn lief gaat regelmatig rugbyen of een spelletje doen met vrienden en ik kan op die avonden heerlijk mijn eigen plan trekken op de bank. Ik vind het niet leuk als hij iedere avond weg is, maar afwisselend een avondje alleen kan ik echt blij mee zijn. Ik ga lekker zitten bloggen op de bank, kijk wat vlogs of de programma’s die mijn lief niet leuk vindt. Heerlijk…

Hema uitstapje
Wat voor mij soms echt al een mini uitstapje is. Is gewoon even alleen naar Hema, of Kruidvat. Gewoon een rondje door het dorp, wat spulletjes shoppen, maar vooral even lekker alleen rondwandelen. Ik haal snel alle dingen die we ‘nodig’ hebben, struin langs de aanbiedingen in de Kruidvat, loop nog even de kledingwinkel binnen of de Bruna. Heerlijk. Mijn spruiten kunnen prima mee een rondje door de HEMA, maar dat je even echt alleen op jezelf hoeft te letten is soms gewoon heerlijk.

Boodschappen
Een vriendin van mij vertelde ooit, voor ik kinderen had, dat ze zo kon genieten van in haar eentje boodschappen doen. Ik snapte dat niet, want vond het altijd een noodzakelijk kwaad…maar sinds ik kinderen heb I get it…

Bad
Vroeger had ik een hekel aan in bad gaan. Ik wist nooit wat je nu in bad moest doen dus verveelde me snel en stapte er dus snel weer uit. Zonde van mijn tijd en het water. Sinds Netflix bestaat en ik merk dat het voor mijn lichaam echt even fijn is om in bad te liggen, is het echt even me-time geworden. Te dure Lush bruisbal er in, rustig haren wassen, scheren, badderen en die serie dus… Ik ben fan…

Avondje weg plannen
Dit is iets wat niet zo snel gebeurt en dit is echt een waarvan ik me bewust moet worden. Ik MOET gewoon plannen maken. Zo vaak zeg je tegen mensen…ja we zouden eigenlijk eens… en vervolgens gebeurt het niet, want tja het leven gaat door. Ik probeer nu gewoon snel mijn telefoon te pakken en te appen om een afspraak te maken. Want als hij eenmaal staat, dan gaat hij vaak wel door. Wijntjes drinken op het terras (ideaal want je hoeft niet te schipperen in het bedritueel maar kan daarna toch lekker de deur uit) uit eten, koffie drinken, lunchen. Even samen bijkletsen en vooral ook opladen. Ik kom vaak vol energie en helemaal blij weer thuis.

Dagje weg
Deze is nog lastiger dan de vorige, maar ook voor deze geldt. PLAN. Dat is dus ook mijn grootste tip, blijf niet bij loze afspraken en beloftes, maak meteen een afspraak, want als hij staat dan wordt er minder snel vanaf geweken.

Keuzes maken
Het klinkt nu misschien heel erg makkelijk als ik het allemaal zo opschrijf. Dat is uiteraard niet altijd het geval. Soms heb ik geen tijd om in bad te gaan, dus pak ik een snelle douche. Soms is mijn lief weg, dus moeten de mannen mee naar Hema, soms wil ik graag een dagje weg, maar heb ik geen oppas dus dan blijf ik thuis….
Toch probeer ik altijd ergens een gaatje te vinden. Kan ik de deur niet uit? dan kijk ik dus of ik in bad kan. Moeten we nog pakketjes wegbrengen? Dan combineer ik dit met mijn rondje dorp.

Doe het, doe het, doe het, voel je niet schuldig….Me-time is goud waard.

Welke tips heb jij?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *