Hoe doe ik dat eigenlijk, dat bloggen? – TAG

Mijn grote vriend en ik

Mijn grote vriend en ik

Sinds 7 maanden heb ik mijn eigen plekje op het internet. Mijn plekje om mijn marathon aan woorden te delen. Nog steeds vind ik het super leuk om te doen en ook krijg ik regelmatig verschillende vragen over het bloggen. Door Wilma werd ik toevallig getagd om de volgende vragen in te vullen. Dus lees je mee…

Waar haal je de meeste inspiratie vandaan?
Laten we voorop stellen dat ik altijd, ook in het dagelijkse leven, veel te vertellen heb, of eigenlijk te kletsen heb. Dit zal iedereen kunnen beamen. Toen ik begon met bloggen had ik al 101 ideeën voor artikelen over de zwangerschap, mijn bevalling, borstvoeding en ga zo maar door. Ik wilde ook mijn huis laten zien, ideeen genoeg. Na die eerste periode bleven de onderwerpen gelukkig komen, iedere periode van het jaar heeft zijn eigen onderwerpen, maar ook kom ik als moeder iedere keer nieuwe uitdagingen tegen en hoor ik van alles om me heen. Tot nu toe nog geen inspiratie probleem gelukkig.

Wat eet en drink jij tijdens het bloggen?
Ik drink vaak cappuccino tijdens het bloggen. Eerst altijd met twee koekjes en tegenwoordig  met een Snack-a-jack chocolade. Super saai I KNOW, maar ik heb de afgelopen maanden wat op de lijn gelet, en die Snack-a-jacks zijn best lekker. Een flesje water heb ik ook vaak bij me staan.

Als jij een jaar overzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan aan?
Wat een gekke vraag, ik weet niet goed wat ze hiermee bedoelen, moet je dit al lang van te voren doen?

Wat is het meest waardevolle wat jij als blogger hebt geleerd?
Lastig, ik denk dat er meerdere dingen zijn die ik geleerd heb. Ten eerst om te schrijven, zowel spellingstechnisch als hoe je een lopend verhaal opzet. Eerst las ik mijn blogs 6 keer terug en nu durf ik ze na 2 keer terug lezen al online te gooien. Ik vind het ook belangrijk dat er niet teveel spellingsfouten in staan en dat is nogal een uitdaging voor mij, toch heb ik het idee dat het steeds beter  gaat.

Ook heb ik geleerd niet te kritisch te zijn en los te laten wat betreft mijn blog. Ik nam het bloggen meteen heel serieus, maar moet me af en toe ook beseffen dat het een hobby is die ik er bij doe en dat het niet erg is als een artikel, of een aantal artikelen minder gelezen worden.

Aan het werk

Aan het werk

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Op dinsdag, woensdag en donderdag werk ik, dus dan blog ik zo min mogelijk. Op de andere dagen schrijf ik voldoende om vooruit te kunnen (meestal dan, want deze blog zit ik ook op woensdag te typen). Soms type ik 3 blogs op 1 dag en soms krijg ik niks uit mijn vingers, maar het beste moment is als mijn spruit zijn tweede slaapje doet. Dan ben ik het productiefste.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Vandeweek was ik bij de rugby van mijn lief en wat is het dan gaaf als mensen vertellen dat ze je blog volgen. Wat is het leuk als je blogs goed gelezen worden. Ik zou heel graag nog veel meer mensen willen bereiken, dus dat de bezoekers aantallen groeien.
Aangezien ik nog niet zo lang blog is alles wat er op mijn pad komt rondom mijn blog een nieuw avontuur. Iedere mail over een mogelijke samenwerking vind ik gaaf, net als iedere like op Facebook en iedere reactie op mijn blog.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Na het eerste artikel was ik stik zenuwachtig, hoe zouden mensen reageren? Daarna heb ik dat nog wel eens gehad. Spanning of en hoe mensen gingen reageren.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Met 1 blogger heb ik veel contact en dat is Angela van Mama met passie. Heb je onze winactie al gezien? Haar kende ik al van voor ons blog avontuur, maar door het bloggen hebben we nog meer contact. Soms ook met wat andere bloggers via Instagram of doordat ik nu mee doe aan een First birthday swap, binnenkort meer hier over.

Wat voor muziek of video kijk of luister je graag tijdens het bloggen?
Als ik echt even flink door wil bloggen dan staat er helemaal niks op, of alleen radio 538. Sinds kort heb ik echter een macbook en daardoor kan ik ’s avonds op de bank ook bloggen terwijl de tv aan staat, dat gebeurt nu dus ook wel eens.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Op vrijdag en maandag denk ik. Dit zijn mijn vrije dagen.

Op welk artikel van je blog ben je het meest trots?
PFFF wat een lastige vraag. Ik denk dat dit mijn artikel(en) over mijn miskraam zijn. Het was niet altijd makkelijk om de goede woorden te kiezen die naar mijn idee ook aangaven hoe ik me toentertijd voelde. Via Lief thuis, Facebook en Instagram heb ik super veel reacties gehad van bekenden en vreemden over dat ze de blogs zo mooi of helaas herkenbaar vonden. Ook stuurden mensen dat ze er iets aan hadden doordat ze zelf net een miskraam mee hadden gemaakt. Zo heftig die reacties, maar zo lief allemaal en zo fijn dat mensen iets aan mijn verhaal hebben.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Omdat hij of zij tijd over heeft? Nee, grapje natuurlijk. Vooral omdat iemand graag dingen deelt met anderen en het fijn vindt van zich af te schrijven.

Wie zou jij ook willen vragen deze tag in te vullen?
Bij veel bloggers heb ik hem al voorbij zien komen, heb jij hem nog niet ingevuld en vind je het leuk? Neem hem dan vooral over.

Verrassende antwoorden of viel het mee?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 9 juni 2016 / 10:08

  Ik ben ook nog niet zo lang aan het bloggen, maar vind het zo fijn om te horen dat mensen mijn blog lezen en mij volgen of dat ik reacties krijg. Dat onze blog maar veel mooie bezoekers mag krijgen.

 2. 9 juni 2016 / 14:21

  Die vraag van het jaaroverzicht snap ik ook niet en zou ik ook niet van weten hoe te beantwoorden! Verder leuk om te lezen. Ik dronk ook graag cappuccino tijdens het bloggen 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   10 juni 2016 / 19:31

   Ja gekke vraag he, dank je 🙂

 3. 9 juni 2016 / 17:13

  Leuk ingevuld! Ik vind deze tag erg leuk om te lezen bij andere bloggers. En het is altijd fijn als je artikelen goed gelezen worden ^^ -x-

 4. 9 juni 2016 / 19:36

  Goede tip inderdaad om het niet al te serieus te nemen, het moet inderdaad een hobby blijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.