Een huis en een baby….wanneer doen we wat???

Vorige week vertelde ik dat we een nieuw huis hebben gekocht. Ons droom droomhuis….Hoe gaan we dat nou doen met kleine broer? Wanneer moeten we gaan inpakken en verhuizen? Is dat wel handig met een baby en waarom moet het nu? Allemaal vragen waar ik antwoord op geef vandaag…

Handig?
Of het handig is dat we juist nu gaan verhuizen? Of althans dat we nu een huis hebben gekocht terwijl ik momenteel 33 weken zwanger ben? Terwijl ik fysiek al niet de meest sterke persoon op aarde was voor deze zwangerschap laat staan nu…..Daar kan ik kort over zijn….NEE….het is totaal niet handig, maar om daar nu ons droom-droomhuis voor te laten schieten? Nee dat wilde ik ook niet. De timing is niet alles, maar ach dat zien we vanzelf wel weer.

Nog voor de baby verhuizen?
Nee dat gaat hem niet meer worden. Van de ene kant was dat natuurlijk fijn geweest, want dan kon ik mijn kraamweken lekker rustig in mijn bed blijven liggen of op de bank zitten in ons nieuwe huis. Van de andere kant had dat betekend dat we (vanaf het moment van tekenen van de koopacte) binnen 10 weken ons huis te koop moeten zetten, verkopen, nieuwe hypotheek regelen, inpakken, verhuizen en uitpakken….en dan maar hopen dat kleine broer niet eerder zou komen dan met 40 weken…. Dat leek mij toch ook niet ideaal.

Overdracht
De overdracht van de sleutel van ons nieuwe huis zal eind november zijn. Dat betekent dat ik nog beval als we hier wonen. Dat ik mijn kraamweek in dit huis woon, dat ik, mijn lief en onze spruit rustig kunnen wennen aan kleine broer en ons nieuwe leventje, voordat het weer even overhoop wordt gegooid. Dat ik gewoon dezelfde verloskundige kan houden tot en met de bevalling (vind ik persoonlijk ook heel prettig). Mijn vorige kraamtijd was zo fijn hier, dat ik het een heel prettig idee vind dat ik een klein beetje weet hoe dat er uit zal gaan zien.

Inpakken
Grotendeels zullen we onze spullen dus pas na de bevalling gaan inpakken. We hebben ongeveer 8 weken van de uitgerekende datum tot aan de sleuteloverdracht en daarin zullen we dus moeten inpakken. We zeiden voor de gein al dat we de kraamhulp gewoon in laten pakken (even voor de duidelijkheid, dit zou ik nooit doen uiteraard).
De komende weken tot de bevalling (dat zijn er nog 7) wil ik rustig aan gaan inpakken en uitzoeken. Spullen weg doen die we niet meer willen houden en alvast spullen die we nu toch niet gebruiken inpakken en klaar zetten voor verhuizing. Zo kan een groot deel van de kasten al leeg en dat scheelt weer werk als ik uitgescheurd en vol kraamtranen op de bank zit.

Verhuizen
Als kleine broer ongeveer 8 tot 10 weken is zullen we echt gaan verhuizen. Dan zullen dus de laatste spullen ingepakt moeten zijn en dan gaat alles over. Niet ideaal met een new born baby, maar het is niet anders. We hoeven gelukkig maar heel weinig te doen aan het huis. 1 Muur verven en de kamer van onze spruit in orde maken vind ik belangrijk, maar dat was het. Meubels erin, spullen uitpakken en klaar…..Klinkt makkelijk zo, maar dat zal het vast niet zijn.

Nesteldrang…
Vandaag (vrijdag als ik dit type) is het open huis van ons huis en ik ben blij als dat achter de rug is. Wat een werk hebben we nog gehad om het huis, maar vooral de zolder waar we nog aan het verbouwen waren zo mooi en schoon en af mogelijk te krijgen. Je zou denken die nesteldrang helpt vast mee…..gedeeltelijk waar, maar van de andere kant mis ik juist heel erg het rommelen met de babyspulletjes. De kleertjes bekijken die we hebben, zijn plekje op onze kamer klaar maken en alle DIY projecten die nog in mijn hoofd zitten uitvoeren…Ik ben dus blij als het open huis voorbij is, want voor mijn gevoel begint dan ECHT mijn vakantie en kan ik me ook daarop gaan focussen….en mijn bucketlist voor tijdens deze zwangerschap gaan afvinken…

De timing is niet ideaal, maar om daar nu ons droom-droomhuis voor te laten schieten. We zullen misschien wat langer tussen de dozen zitten en wat meer hulp nodig hebben omdat ik fysiek niet veel kan, maar daarnaast ook vastgeboden zit aan een baby en dan rent onze spruit ook nog ergens rond. We shall see….Het komt vast allemaal goed….

Volg:
Share:

4 Reacties

  • Liefthuis
   Auteur
   30 juli 2017 / 10:47

   Precies spannend is het zeker

 1. 31 juli 2017 / 11:06

  Wat spannend, maar het gaat goed komen. Die nesteldrang zal je straks ook wel helpen dat je misschien al wat in dozen wilt stoppen.

  • Liefthuis
   Auteur
   31 juli 2017 / 19:58

   Dat gaat hopelijk helpen inderdaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *