Ons huis herfst klaar maken…Interieur inspiratie…

De vitamine D is in huize Lief thuis alweer ingeslagen, want ieder jaar heb ik weer last van een herfst dip. Het komt denk ik vooral doordat het grauwer is en het eerder donker is. Tegen de tijd dat december aanbreekt is het vaak weer over. Ik heb er niet mega last van, maar merk wel dat ik sneller wat neerslachtig ben…om de herfst voor mezelf toch zo leuk mogelijk te maken, maak ik mijn huis graag herfst klaar….Hoe dan???

De sfeer van de herfst en winter vind ik niet eens vervelend als ik denk aan de gezellige avonden en het lekker wegkruipen onder een kleedje op de bank. Ik krijg in september dan ook altijd zin om ons huis herfst klaar te maken.
Dit jaar zal het anders lopen aangezien we eind november gaan verhuizen, ons huis zal daar dus meteen herfstklaar gemaakt worden. Hopelijk…en daarom kijk ik maar al te graag rond om alvast wat leuke spulletjes te spotten voor in ons huis.

Vanaf de bank kijk ik al een paar weken online rond naar de leukste spulletjes….(ik werk dit artikel vooruit, dus ik ben nu nog zwanger als ik dit type) en dit is wat ik tot nu toe al gevonden heb.

1. Wolletjebol.nl (liefde voor dit kleed) 2. Present TIme via Bol.com 3. H&M 4. Xenos

Plaid op de bank
Als ik iets herfstig vind dan is het wel op de bank wegkruipen onder een dekentje. Het liefst een hele grote, mooie. Ieder jaar krijg ik kriebels voor een nieuwe plaid omdat ik zoveel mooie nieuwe zie, maar dit jaar is die van ons toch ECHT aan vervanging toe. Heus, echt… maar even serieus, echt waar….Deze vind ik zo mooi. Ik droom stiekem van zo’n heel grof gebreid kleed, maar ze zijn erg prijzig, ook als je ze zelf maakt. Bij Karwei heb je nu trouwens ook een grof gebreid kleed zoals die van Wolletjebol, minder mooi uiteraard, maar een goede optie.

1. Home delight 2. Xenos 3. Wolletjebol.nl 4. H&M

Kussens op de bank
Nieuwe kussens kopen is ook iets waar ik altijd naar uit kijk in de herfst. Met nieuwe kussens kun je de sfeer flink veranderen en om met je dekentje lekker weg te kruipen tussen de kussens is natuurlijk heerlijk. Mijn lief is het niet altijd met mij eens als ik de plaatjes laat zien van wat ik gevonden heb, maar uiteindelijk op de bank vindt hij het toch mooi. Dit jaar wil ik voor zoiets gaan.
Natuurijke materialen en kleuren, vind ik altijd heel lekker in de herfst, net als gebreide of gehaakte stoffen. Ik zou zelf nooit voor 1 kleur op de bank gaan, dit vind ik een beetje saai, maar een combi met groen is perfect voor de herfst.

Geurkaarsen
Geurkaarsen is echt iets van de winter. Ik hou er van zolang ze niet te heftig zijn. Yankee Candles heb ik nog nooit in huis gehad, maar toen ik laatst op een markt verschillende rook was ik verkocht. Dus deze gaan op mijn decemberlijstje…alhoewel ik de kerstgeuren wel heel heftig vond. Ik vond……echt lekker….Het is wel niet meer onderdeel van herfstklaar maken van je huis, maar toch…beter laat dan nooit.

Kaarsen
Kaarsen en leuke hoekjes in de woonkamer en eetkamer is natuurlijk helemaal iets van de herfst. Ik zie op instagram al de leukste dingen voorbij komen en wil dat dan ook. Ik laat me heel makkelijk influencen en als het betaalbaar is, ren ik naar de winkel. Xenos is zo’n winkel waar je super toffe producten kan halen voor je hoekjes met kaarsen.

1. HK living 2. Sheepy.cc

Schapenvachtje
Dit staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar nog nooit gekocht. Ik vind ze altijd zo gezellig staan in woonkamers, dat ik dat ook wilde, juist in de herfst. Vaak worden ze over stoelen heen gehangen om lekker in te zitten, heerlijk lijkt me dat. Ik wil dan wel een mooie echte natuurlijk. Tot nu toe nog niet gekocht omdat ik niet precies wist waar ik hem moest laten, maar in het nieuwe huis wil ik zeker een schapenvachtje.
Ga ik voor een kortere vacht net als die van HK Living of die langere fluffy van Sheepy. Op Lionshome vond ik ook heel veel verschillende schapenvachtjes, met lange vacht en kort en in allerlei kleuren, tussen de vloerkleden. Een nieuw vloerkleed zou misschien ook een goede optie zijn voor ons herst/ winter huis.

Takkenbos
Ken je van die katjes…Van die takken met van die zachte bolletjes er aan? Ik vind dat echt bij de herfst passen. Pak een fles of smalle vaas, stop er een paar van die takken in (vaak te koop bij bloemist of tuincentrum) en je hebt voorlopig een hele toffe decoratie.

1. Ikea 2. Pip studio 3. Tassen 4. H&M

Servies
Ook qua servies gaat het altijd kriebelen. Beeld je maar eens in dat ik op de bank zit met een dekentje, weggekropen tussen al mijn nieuwe kussens, met de kaarsjes aan en een grote mok met koffie….of chocolademelk en een mooi bakje met lekkers naast me. Ik krijg er helemaal zin in, zo hou ik wel van de herfst. Grote, maar vooral mooie mokken vind ik heerlijk.

1. Hunkemoller 2. Shepherd (wehkamp) 3. Bol.com

Warme sokken/ pantoffels
Niet helemaal behorend tot je interieur maar wel echt herfst vind ik. Lekkere fluffy cosy socks of van die heerlijke laarsje pantoffels. Ze moeten natuurlijk wel een beetje leuk en stylish zijn, ik ben geen fan van de dierenkoppen, maar je hebt tegenwoordig mega veel leuke, van heel duur (bijenkorf) tot heel goedkoop (primark).

Hoe verder ik ging zoeken (vanaf de bank welteverstaan want ik schrijf dit artikel vooruit en ben momenteel 40+2 zwanger) hoe meer leuke inspiratie ik tegen kwam. Ik moet nog even wachten in verband met de baby maar vooral ook met de verhuizing. Misschien ga ik na de bevalling al eens wat rondsnuffelen…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *