Ons huis is verkocht….ontkurk de champagne (0,0)

Ongelofelijk dat ik vandaag, zo snel na het schrijven van mijn bericht over de koop van ons droom huis, al kan vertellen dat ons huidige paleis verkocht is. BIZAR….Zo snel is het gegaan, maar zo mega fijn…Ik deel mijn enthousiasme en leven natuurlijk graag met jullie….Dus ook dit belangrijke moment…Hoe bizar is het de afgelopen weken gelopen?

Jaren 30 huis in Eindhoven
Iedereen om ons heen riep al dat ons huis zo snel verkocht zou zijn. Verschillende makelaars die we spraken, maar ook mensen om ons heen die zelf een huis aan het zoeken waren en dus de woningmarkt mee maakte zoals hij nu is. De bizarre woningmarkt zoals hij nu is. Super fijn dat iedereen er zoveel vertrouwen in had, maar dat moet nog maar blijken, zei mijn verstand continu. Het moet nog maar gebeuren en niet dat ik over een tijdje met Martijn Krabbé op de bank zit, omdat mijn huis niet verkoopt en wij dikke dubbele lasten hebben.

Foto’s maken…en op funda
Ik heb nooit geweten dat het te koop zetten van je huis zo’n hectische tijd is. Misschien was het bij ons wel wat extra doordat wij ‘moesten’ verkopen aangezien we al een ander huis hebben. Ik had me op deze hectiek toch wat verkeken, of kwam het doordat mijn zwangerschap niet mee werkte? We moesten ons huis volledig verkoop klaar maken ten eerste voor de foto’s. Dat betekende dat alles blinkend schoon moest zijn, dat kasten zo goed als leeg, verzorginsproducten weg, onnodige frutsels en boeken weg, kleden weg, prullenbakken weg en ga zo maar door. Onze kelder en schuur stonden bom vol met van alles en na de foto’s kon een groot gedeelte weer tevoorschijn komen. Na de foto’s waren we klaar…..dacht ik even.

Funda
Ons huis ging op funda en meteen was de belangstelling groot. Fieuw, wat een opluchting….alleen moesten al die mensen die via facebook en funda enthousiast waren nog wel een bezoekje brengen aan ons paleis. De foto’s waren heel mooi geworden en gaven duidelijk weer hoe ons huis is, dus dat was perfect en wij…..wij bikkelden nog even door.

Zolder afmaken
We gingen die week nog kei hard aan de bak om de zolder zo ver mogelijk af te maken. Er kwam nog een stukadoor, het traphek werd afgewerkt, nieuwe elektra werd aangelegd en alles op zolder moest ook schoon schoner schoonst. Wat een werk hebben we daar nog aan gehad die laatste week.

Open huis
We hadden in overleg met de makelaar bewust gekozen voor een open huis. Dit zou ons veel moeite schelen, want je krijgt meer mensen in 1 keer en het is verkooptechnisch ook een slimme truc. Het kan de druk een beetje opvoeren als er veel mensen komen kijken. Daarnaast was het open huis onze deadline… dan moest het af zijn…

Als er maar iemand komt
Tien minuten voor het open huis zeiden we tegen elkaar ‘Als er maar 1 iemand komt‘. Precies om 6 uur ging de bel en vanaf dat moment liep het storm. 15 stellen/ gezinnen kwamen een kijkje nemen in ons huis. Mensen stelden vragen, waren mega enthousiast, waren kritisch en lieten blijken dat ze nog een keer wilden komen of dat ze twijfelden. Er was vast iemand die serieus interesse had, toch?? We gingen duimen…

Inschrijving
Gezien de interesse besloten we voor inschrijving te gaan. Dat iedereen die wilde voor een bepaalde datum en tijd een bod uit zou brengen. Het betekende wel dat we nog 10 dagen in spanning zaten, want er moesten 10 dagen tussen de bekendmaking van de inschrijving en de inschrijving zelf zitten.

Toen ging het snel
De volgende ochtend, nog aan het ontbijt en mijn huispak, werden we al gebeld door de makelaar. Ze had nog geen kans gehad iedereen te informeren over de inschrijving, maar er was 1 gezin dat zoveel interesse had dat ze zelf al gebeld hadden met de vraag of ze nu al een bod mochten doen. Kom maar door met dat bod dachten wij…we hebben ze duidelijk gemaakt, althans onze makelaar, dat we eigenlijk voor inschrijving wilden gaan, maar dat we ze een kans wilde geven voor een bod dat we niet konden weigeren.

Een paar belletjes heen en weer en we hadden een droom bod binnen. Een bod wat we niet konden weigeren, niet wilden weigeren. Daarnaast was het ook zo’n fijn idee dat we nu alles sneller konden regelen, dat we niet meer in spanning hoefde te zitten, dat ik echt achterover kon leunen en me op de baby kon gaan richten….Want dat moet eerst nog…

Bizar, onwerkelijk, mega spannend, gaaf en zo mega, mega bijzonder….het huis dat wij tot ons paleis maakte….iemand anders is daar net zo enthousiast over en heeft het gekocht…Wat een fijn gevoel is dat.

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. Claudia
  9 augustus 2017 / 08:16

  Super gefeliciteerd!!
  Wat een hectische tijd maat wat een geweldige ontwikkelingen!!

  Zorg goed voor jezelf en de kleine.
  Neem veel rust tussen de hectiek door!!

  Liefs Claudia

 2. 9 augustus 2017 / 08:44

  Gefeliciteerd! Superfijn dat het verkocht is. Valt er toch een enorme last van je schouders af. Veel verhuisplezier gewenst!

 3. 9 augustus 2017 / 09:10

  Oh heerlijk. Fijn dat dat achter de rug is en alles is geregeld! Gefeliciteerd!

 4. 9 augustus 2017 / 13:30

  Super fijn voor jullie!
  Wij hebben bij de verkoop van ons appartement zo veel pech gehad met de makelaar. Foute afspraken enzo. Blij dat we dan uiteindelijk zelf verkochten en door de fouten van het kantoor geen commissie aan hen moesten betalen. Gewoon al die rompslomp, het constante poetsen en vreemden binnenlaten… Daarvoor al wil ik nooit meer verhuizen. Geniet binnenkort van jullie nieuwe huis!

  • Liefthuis
   Auteur
   9 augustus 2017 / 13:47

   Jeetje daar wordt je niet blij van, gelukkig financieel geen nadelen aan dus.

   • 9 augustus 2017 / 13:51

    Nee, gelukkig. We hadden eigenlijk niet de bedoeling om met een makelaar te verkopen. Maar omdat de opkomst zo laag was hebben we uiteindelijk toch op één kantoor gereageerd omdat ze ons een niet-exclusief contract beloofd hadden. We mochten dus ook zelf verkopen.
    Uiteindelijk was dat niet het contract dat we ondertekend hebben (dus ook al niet zo netjes van hen!) en zijn we daar toch onderuit gekomen. Ben ik heel blij om, want de mensen die het van ons gekocht hebben proberen het volgens mij nu al een jaar van de hand te doen. Prachtig appartement, maar veel te prijzig, helaas. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *