I Love Meneer Marktplaats, 11 tips voor schatzoekers

SchatzoekenIk, en gelukkig mijn lief ook, houden van oude spullen. Er zijn vast veel mensen die het oude troep, meuk of rotzooi vinden, maar ik hou er van. De mengeling van nieuwe spullen, met die oude troep, meuk of rotzooi, zorgt ervoor dat het ons thuis is.
Deze spullen zijn meestal niet zomaar in een winkel te vinden. Daarnaast is het ook niet zo, dat alles wat oud is, ook leuk is. Het huis van je bejaarde buurvrouw bevat schatten, maar ook echt oude troep.
Onze schatten hebben we dan ook door de jaren heen, gekocht, verzameld, opgeknapt en soms weer verkocht om ruimte te maken voor nieuwe.
Waar kopen wij die spullen dan? Wij gaan altijd schatzoeken, zoals wij dat noemen, op rommelmarkten, in tweedehands winkeltjes maar vooral;

Meneer Marktplaats I love you
Ik vind degene die Marktplaats heeft bedacht nog steeds geniaal en wil hem of haar een dikke kus geven. Als ik geld zou krijgen voor alle uren die ik doorbreng op Marktplaats, dan zou ik niet meer hoeven werken. Daarentegen is het nu juist meneer of mevrouw Marktplaats die niet meer hoeft te werken, door mijn uren surfplezier.
Ik vind het heerlijk om ’s avonds op de bank, op mijn ipad door de oude spullen te scrollen, maar het leukste is toch wel als je iets gevonden hebt. Bieden, onderhandelen, ophalen en je blijkt een schat gevonden te hebben, (want soms kan het ook tegenvallen, helaas). Wij, en onze familie, zijn stad en land afgereden, om spullen op te halen. Hieronder een (verkort) lijstje van dingen die wij via marktplaats hebben gekocht.

 • Yep, zelfs Dobby

  Yep, zelfs Dobby

  Kinderwagen

 • Auto
 • Vouwwagen (ja wij hebben een vouwwagen, en I LOVE IT)
 • Keuken (nieuwe keuken, maar de winkel gevonden via marktplaats)
 • Badkamer (zelfde verhaal als de keuken)
 • wastafels
 • kasten
 • bordenrek
 • box

En zo kan ik nog wel even door gaan. Mijn liefde gaat namelijk zo ver, dat ik naast dat ik heel blij ben, stiekem ook een beetje baal als een nieuwe schat gevonden is. Want dan hoef ik niks meer te zoeken. Ik vraag dan ook wel eens aan mijn lief, ‘wat zal ik nu gaan zoeken?’

Mijn tips en trics
Vaak krijg ik te horen, jij hebt zo’n leuke spullen gevonden, mij lukt dat nooit. Het is echt geen gave of een speciaal talent.
Daarom hieronder een paar tips;

Vind je dit allemaal niks? Heb je geen zin in schatzoeken? Dan laat je deze lijst lekker links liggen.
Ga je wel aan de gang, laat dan even weten welke schatten je hebt gevonden.

Tot snel,

Liefs Jodi

 

 

Volg:
Share:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *