Ik hou van slapen, I love sleep – TAG

Kleine Jodi slaapt

Kleine Jodi slaapt

Slapen, misschien wel een van mijn grootste hobby’s en jeetje wat ben ik er goed in. Ik hou echt van slapen, altijd al overigens. Mijn babyboeken zitten vol met foto’s van een slapende Jodi in allerlei houdingen op allerlei gekke plekken. Ik kon overal slapen en deed dat ook.
Toen ik deze TAG tegen kwam, wist ik dan ook dat deze op mijn blog moest komen….Dus lees mee, alles over mij en slapen…Misschien herken je wel iets.

HOE LAAT GA JE MEESTAL NAAR BED?
Ik ben echt iemand die genoeg slaap nodig heeft, ik probeer tussen de 7 en 8 uur te slapen. Als ik moet werken wil ik dan ook op tijd naar bed, dus dan kruip ik er rond 22:30 in. Op andere dagen dat ik thuis ben blijf ik vaak langer beneden hangen, tot een uur of 11 half 12.

♥ WAT IS JOUW VASTE RITUEEL VOOR HET SLAPEN GAAN?
Naar boven, telefoon op bed gooien, gordijnen dicht. Make up verwijderen, gezicht insmeren, tandenpoetsen, de pil, naar het toilet, uitkleden en in bed stappen. Als het nodig is zet ik eerst de wekken en in bed pak ik bijna altijd mijn telefoon. Vaak lees ik even het nieuws, check Facebook en Instagram. Als ik moe ben of vroeg op moet doe ik dit allemaal snel, maar als ik de tijd heb, kan ik nog best een tijdje rond surfen.

♥ WAT DOE JE ALS JE NIET KAN SLAPEN?
Dan erger ik me aan het feit dat ik niet kan slapen. Dan draai ik in allerlei houdingen, blijf met m’n ogen dicht liggen en luister naar de ademhaling van mijn lief, want natuurlijk kan hij ALTIJD slapen.

WAT IS JE FAVORIETE SLAAPHOUDING?
In het begin lig ik vaak op mijn zij, maar vaak draai ik snel naar mijn rug en val zo in slaap. Ik word ook altijd wakker op mijn rug. Mijn favo slaaphouding dus.

WAARVOOR MAG JE JOU ALTIJD WAKKER MAKEN?
Ik word over het algemeen niet zo heel blij als ik wakker word gemaakt, maar mocht er nood zijn of je hebt me nodig, of je moet echt even iets kwijt dan ben ik er meteen voor je. Net alsof er dan een knop om gaat, die me meteen klaar wakker en alert maakt. Het gebeurt niet vaak, maar het is wel eens gebeurt.

HOE LAAT GAAT JE WEKKER ‘S OCHTENDS?
Als ik moet werken gaat mijn wekker om 6:10. De andere dagen zet ik geen wekker en word ik wakker van mijn spruit, of ik blijf liggen wanneer mijn lief onze spruit uit bed haalt.

♥ SNOOZEN OF DIRECT OPSTAAN?
SNOOOOZZZEEEEN, heel vaak snoezen. Ik kan echt bijna 40 min snoozen. Ik heb dat echt nodig om uit mijn bed te komen, de mensen die meteen zo fit als een hoentje zijn snap ik echt niet.

♥ SLAAP JE UIT IN HET WEEKEND?
Onze spruit speelt vaak zelf in zijn bedje ’s ochtends of slaapt zelf ook heel lang. Zo is het niet gek als wij uit ons zelf om half 9, 9 uur of soms half 10 wakker worden. Hij heeft ook dagen dat hij gewoon om 7 uur wakker is en als mijn lief onze spruit dan uit bed haalt dan kan ik ook uitslapen.

♥ WELKE RARE DINGEN DOE JE IN JE SLAAP?
Vroeger op logeer partijtjes kreeg ik vaak te horen dat ik praatte in mijn slaap. Zo heb ik het ooit over Oasis gehad, die drank uit Frankrijk (hier gingen wel ook wat wijntjes aan vooraf) ik blijk telefoon gesprekken te voeren, maar ik vertel ook over thermoskannen met warme chocolademelk en zonder slagroom, want dat kan niet in een thermoskan. Hoe ik er bij kom, geen idee. Ik snurk niet, alleen als ik verkouden ben en toen ik zwanger was ook.

♥ HOEVEEL KUSSENS LIGGEN ER IN JE BED?
Wij hebben allebei een eigen hoofdkussen en allebei een rond kussen. Ooit toen mijn lief er niet was, nam ik een rond kussen van de bank mee, vond ik fijn om mee te slapen als mijn lief er niet was. Sinds dien had ik die in bed en mijn lief pakte hem vaak af. Toen heb ik ooit voor ons 3 jarig jubileum twee kussens gemaakt een Stef kussen voor mij (ter vervanging van Stef) en een Jodi kussen voor hem. Ik vind dat nu zo fijn, dat ik zelfs baal als ik hem op vakantie niet heb.

♥ WAT HEB JE AAN IN BED?
Ik slaap in een string.

♥ SLAAP JE MET JE SOKKEN AAN?
Neeeee, bah juist niet.

♥ HOE GROOT IS JOUW BED?
Wij hebben een slaap eiland in onze slaapkamer. Ons bed is HUGE, namelijk 1,80 bij 2,10.

♥ ALS IK ’S OCHTENDS WAKKER WORD, IS HET EERSTE WAT IK DOE…
Naar de wc gaan en plassen.

♥ DROOM JE ELKE NACHT?
Nee, maar wel heel regelmatig en ik droom vaak dingen die echt gebeurd zouden kunnen zijn, maar dan wel vaak net iets geks.

♥ WELKE DROOM OF NACHTMERRIE KAN JE JE GOED HERINNEREN?
Als kindje had ik twee nachtmerries die regelmatig terug kwamen.
1. Ik liep met zo’n stokje een hoepel te duwen en een reus achtervolgde mij ook met zo’n hoepel. Die reus wilde me pakken en in die hoepel zat een tik en hij ging steeds sneller lopen dus die tik ging steeds sneller en sneller en sneller.
2. Bij de andere ging ik met mijn zussen en moeder naar het bos. Daar stond een tent en daar woonde een vrouw. Ze had een pop die levend was bleek te zijn en die vrouw was heel raar, maar niemand leek het door te hebben behalve ik. Niks engs gebeurde er, maar het idee dat ze een soort heks was, waar we beter uit de buurt konden blijven maakte die droom zo eng.

Doe jij gekke dingen in je slaap?

Deze slaapkop zegt tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 16 augustus 2016 / 06:02

  Leuke tag!

  Bijzonder dat je die dromen nog herinnert. En leuk dat jullie allebei zo’n kussen hebben, als je daar eenmaal aan gewend bent dan kan je inderdaad niet echt meer zonder

  • Liefthuis
   Auteur
   21 augustus 2016 / 18:15

   Ja we kunnen niet meer zonder die kussens haha.

 2. Janine
  16 augustus 2016 / 06:27

  Ik kan me ook dromen uit mijn jeugd herinneren, een waar ik kon vliegen en een nachtmerrie over een monster wat me achtervolgde en me wilde eten …. Griezelig was die… Ik hou ook veel van slapen, mijn moeder vertelt altijd verhalen over dat de buren vroegen of ze wel een kind had want ze hoorden me nooit maar ik sliep gewoon eruuuug veel …. Onze kleine slaapt ondertussen vaak door dus ik ga ook op tijd slapen … Helaas uitgeslapen heb ik sinds ruim een jaar niet meer, mijn zoon is namelijk een ontzettende ochtend-mannetje 🙂 7 uur of heel soms half acht is echt luxe !

  • Liefthuis
   Auteur
   21 augustus 2016 / 18:16

   Wauw ook nog die dromen herinneren, ik herinner ook vooral mijn griezelige.

 3. 19 augustus 2016 / 09:33

  Hier nog een die van slapen houdt en ook in mijn foto boeken, het is bijna niet meer leuk om er doorheen te bladeren, ik sliep overal. Nu kan ik nog steeds overal slapen haha… Heerlijk ik hou ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *