Ibiza met een kind (dreumes) aanrader of niet?

Merendeel van de mensen kennen Ibiza als het party eiland. Het eiland waar heel celeb Nederland rondstruint, waar de grootste feesten zijn en de hipste mensen. Als ik mensen vertelde dat wij naar Ibiza op vakantie zouden gaan, werd me regelmatig gevraagd; Wat ga je daar doen? Ibiza met een kind, zou ik het aanraden of niet?

Heb je mijn PLOG van onze vakantie al gezien? Ik deelde onze heerlijke week met jullie, dus kijk snel..

Overrated
Ibiza is hot en er is best wel een hype rondom Ibiza, althans zo vond ik het lijken. Alle celebs gaan er heen, trouwen daar, hebben huizen op Ibiza en de gaafste feesten zijn daar. Vond ik Ibiza die hype wel waard? De eerste dag dat wij heerlijk aan het genieten waren en wat rondreden over Ibiza, dacht ik echt dat Ibiza overrated was. Ik vond het mooi en fijn en we genoten echt wel, maar of ik nu zo betoverd was? Nee….toen zeker nog niet. We hebben in Azië en Amerika de prachtigste dingen gezien, dus misschien dat het daardoor een beetje tegen viel?

En nu?
Als ik nu terugkijk dan kan ik wel degelijk zeggen dat ik een beetje betoverd ben, yep, ook ik. Met iedere dag die we hadden en met ieder nieuw strandje of plekje wat we ontdekten werd ik steeds enthousiaster en als ik nu terugkijk, dan kan ik met volle overtuiging zeggen GA naar Ibiza. Ja zelfs of misschien wel JUIST met kind.

Met kind?
Wij hebben natuurlijk geen feest vakantie gehad. Het party seizoen begint eind mei op Ibiza en daarnaast waren wij met onze spruit. Met hem in de draagzak naar de grootste feesten…dat zagen we niet zitten, maar was ook niet de bedoeling van deze vakantie. Wij wilden lekker genieten, leuke dingen doen, mooie plekjes zien en ontspannen met z’n drieën. Er zijn een aantal redenen waardoor ik Ibiza met een kind juist mega hard kan aanraden.

 • Kort vliegen: Ondanks dat ik vliegen met een baby en ook dreumes heel erg mee vind vallen, is het toch wel handig dat Ibiza zo dichtbij is. In no-time sta je met je gezicht in de zon en je voeten in het zand. Het is officieel 2,5 uur vliegen, maar wij waren zowel op de heen als terugreis 2 uur en een kwartier kwijt.
 • Wij hebben een auto gehuurd en dat is een mega aanrader. Jezelf makkelijk voort kunnen bewegen, wanneer je maar wil, is met je kleine wel zo makkelijk. Daarnaast is het rijden op Ibiza makkelijk en goed te doen.
 • Ibiza is een klein eiland. In nog geen drie kwartier rij van het zuiden naar het noorden. Je kan dus ook makkelijk voor of na een slaapje nog van alles ondernemen. Ideaal dus met dreumes die nog lekker slaapt.
 • De temperatuur is vaak heerlijk op Ibiza. Vooral in het voorjaar en najaar is het voor jezelf en kinderen al heel erg lekker. Wij hadden nu volop zon en 22 graden. Korte broeken en strandjes ontdekken dus.
 • Prachtige strandjes en baaitjes: Ik denk dat ik vooral hierdoor betoverd ben. Overal vind je de mooiste strandjes en baaitjes. Van kiezelstranden (die onze spruit fantastisch vond door de stenen) tot zandstranden en gemengd. Rustig of drukker, met eettentjes of zonder. Klein of groot. Met rotspartijen om de baaitjes en nog veel meer. De een was nog mooier dan de ander en met temperaturen van rond de 22 graden en volop zon, is het voor jezelf en je kleine heerlijk op het strand. Onze spruit is een echte beachboy geworden en heeft zich iedere keer fantastisch vermaakt.
 • Lekker en goed eten: Het eten is lekker en makkelijk overal verkrijgbaar. Ik baalde wel flink, want ik mocht natuurlijk niks van de lekkere hammetjes en wijntjes. De tapas en paella, maar ook de salades en burgers zijn er heel erg lekker. De restaurants op Ibiza zijn heel divers, je kan eten aan het strand, maar ook in de dorpjes of in het binnenland. Voor ieder wat wils.
 • Alle eerder genoemde punten bij elkaar maakt Ibiza makkelijk…makkelijke vakantie is met een kleine wel heel erg fijn.

Tips:
Dan nog een aantal tips voor jullie. Niet qua must sees ofzo, we hebben wel degelijk tips, maar na 1 week Ibiza zijn wij nog niet de aangewezen personen om tips over locaties te geven. Wat voor tips dan wel?

 • Als je met je kleine gaat, vermijd dan de maanden juli of augustus. We hebben op het eiland en tijdens de vlucht meerdere keren gehoord dat het dan mega druk is. Dat de stranden bom vol zijn en dat het op veel plekken file rijden is over het eiland. Ga je feesten? Dan zijn die maanden top, maar met je gezin is het geen aanrader.
 • Boek een accommodatie via Airbnb. Wij hebben eerst een accommodatie gezocht via de grote verhuur sites. Ik vond veel dure appartementen en wij boekten redelijk laat dus er was ook al heel veel vol. Via Airbnb vonden we meerdere mooie huizen en hebben we uiteindelijk echt een fantastisch huisje gevonden op een top locatie.
 • Zoals ik al zei, is het huren van een auto echt heel fijn op Ibiza. Het parkeren gaat er daar echter heel anders aan toe en daarnaast zijn er veel parkeerplekken met stenen. Let dus goed op wat voor verzekering je afsluit. Misschien heb je thuis al iets lopen, maar wij hadden via Ryan air geboekt en een verzekering afgesloten, die bij het verhuurbedrijf helemaal niet volledig bleek te zijn. Volgende keer dus even goed uitzoeken van te voren. Wij hebben uiteindelijk via de verhuurmaatschappij nog een verzekering afgesloten.
 • Wil je tips over een vliegreis met je baby of dreumes? Daar schreef ik eerder al een artikel over. Lees het hier…

Hopelijk heb je er iets aan…Fijne vakantie!!

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 16 mei 2017 / 11:05

  Ik associeer Ibiza met Wendy van Dijk, Yolanthe en bekende Nederlanders…. Daardoor ben ik nogal afgeknapt.

  Maar in jouw post klinkt het toch wel leuk!

  • Liefthuis
   Auteur
   17 mei 2017 / 20:24

   Dat snap ik helemaal, dat had ik ook een beetje, maar het is heeeeerlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *