Ik ben ondernemer…Lief thuis is mijn bedrijf…

Jeeeetje wat vond ik het spannend, terwijl de handeling eigenlijk helemaal niet boeiend of spannend is. Want wat is er nu boeiend aan een handtekening. Daarnaast verandert er aan Lief thuis eigenlijk nog niks. Lief thuis is en blijft Lief thuis zoals je het kent en toch is het nu mijn bedrijf.

Twijfel
Al een tijd twijfel ik. Lief thuis bestaat nu 2,5 jaar (ongelofelijk toch) en ik ben mega blij met zoals het gaat. Ik ben blij met iedere volger, met de contacten met volgers, met andere bloggers en ik ben mega blij met de reacties, de cijfers en de samenwerkingen die uit al dit voorgaande voort komen. Wilde ik hier meer van maken? Wilde ik dit nog serieuzer gaan nemen en er een bedrijf van maken? Nadeel is dat ik dan verplicht belasting aangifte moest gaan doen, ook als ik een kwartaal niks verdien…. was dit niet vooral gedoe op mijn hals halen, als het ook goed ging zoals het nu was.

Wat zouden anderen wel niet vinden? Wat nu als het mislukt? Wat nu als ik het toch niet leuk vind. Allemaal vragen die me tegen hielden. Het stemmetje in mijn hoofd dat me tegen houdt dingen te doen, die me beschermt voor mogelijk fouten of mislukkingen, maar die ook zorgt dat ik lekker in mijn comfort zone blijf dobberen (waar het overigens soms ook gewoon heel fijn is)

Coaching
Een tijdje geleden ben ik begonnen met coachingssessies. Al jaren kriebelt het namelijk om iets te gaan ondernemen. Om iets op te zetten…. maar wat??? Ik werd altijd enthousiast van nieuwe ideeën en toch hield iets me altijd tegen. Lang verhaal kort, want ik ben hier niet om te vertellen over mijn coaching….die overigens voorlopig ook nog niet afgelopen is.  Mijn coach (yep ik volg een coachings traject) sprak na een leuk gesprek de volgende woorden…Als je jezelf niet serieus neemt, hoe moeten anderen dat dan doen???

Ik nam mezelf wel serieus vond ik, maar ik bleef wel roepen dat het een hobby is en dat het goed is zo en bla bla bla. Niet dat dit allemaal niet waar is, want het is mijn uit de hand gelopen hobby, maar iedereen die ambitieus is, die zal herkennen dat het laten groeien van je passie natuurlijk super gaaf is. De getallen die per maand omhoog gaan, de samenwerkingen die binnen komen en ga zo maar door….het zegt niet alles, maar ik word er wel heel erg blij van.

En nu???
Nu is Lief thuis dus mijn bedrijf. Ga ik gewoon door met schrijven en vloggen, ga ik door met het delen van mijn hersenspinsels en ga ik door met het delen van mijn marathon aan woorden. Ik maakte een woordweb…wat wil ik voor Lief thuis. Ik wil mezelf ontwikkelen, ik wil groter worden, gestaag of niet, ik wil groeien. Ik wil meer te weten komen, meer leren, meer kennen. Ik wil gave samenwerkingen, ik wil een nieuwe opmaak een nieuw thema en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wie niet waagt…
Ik sta volledig achter Lief thuis, zoals het nu is, zoals het zal zijn en zoals het met mij meegroeit. Wie niet waagt….Nooit geschoten…en vooral…Hard werken wordt beloond…..Ik ga kijken wat ik er van kan maken….wat het zakelijke stukje van Lief thuis kan zijn. Ik wil meer leren, over groei, over doelen nastreven en over alles wat er maar te leren is.

Verder heb ik 1000 plannen, waar ik mee bezig ben, die langzaamaan wel of geen vorm zullen krijgen voor er meer over duidelijk zal worden. 1000 plannen, maar een paar echt specifiek…wie weet vertel ik jullie over een tijdje meer. Eerst Lief thuis…mijn Lief thuis en leren wat er komt kijken bij ondernemen.

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. Kelly Aarts
  2 april 2018 / 06:25

  Succes! Een mooie stap. Ik vind het altijd super om dit soort zzp updates te lezen!

  • Liefthuis
   Auteur
   2 april 2018 / 15:17

   Dank je 🙂

 2. 2 april 2018 / 13:05

  Leuk en spannend! Succes ook. Snap je onzekerheden, maar als je iets wilt dan moet je het ook doen. Dan maakt je gelukkiger dan er steeds aan denken en dromen en niet doen.

  • Liefthuis
   Auteur
   2 april 2018 / 15:17

   Lief, precies we zullen zien wat het ons brengt.

 3. Henk
  4 april 2018 / 17:52

  Jodi, heel veel succes met je eigen zaak

  • Liefthuis
   Auteur
   4 april 2018 / 19:19

   Dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *