Ik DIY, jij DIYt, wij DIYen….Mijn favoriete DIY projecten in ons huis…

foto diy kozijnVroeger, toen Pinterest nog niet bestond, heette DIYen gewoon, iets opknappen, of knutselen. Tegenwoordig is DIYen echt een ding en zelfs een werkwoord geworden. Het klinkt niet zo lekker, ik DIY, jij DIYt, wij DIY-en, maar het wordt echt gebruikt.
Geen idee waar ik het over heb? DIY betekent niet meer dan Do It Yourself. Je hangt de ouderwetse Nico uit thuis (denk aan Eigen huis en tuin, tututudu tutututututu) je gaat; doe het zelven.
Ik ben een echte knutselaar, opknapper of DIY-er. Ik heb al flink wat meubeltjes opgeknapt en voor het breien van een sjaal draai ik mijn hand niet meer om. Een paar van mijn favoriete DIY projecten deel ik graag met jullie.

Heb je ook gezien wat ik zelf maakte voor onze spruit?

Ten eerste; lampen. Ik vind het altijd moeilijk om geschikte lampen te vinden en als ik ze gevonden heb dan zijn ze veel te duur. Vandaar dat wij in ons huis meerdere lampen hebben die ik zelf gemaakt, of opgeknapt heb. Niet alle klussen zijn even ingewikkeld, maar een simpel laagje verf kan al een groot verschil maken.

lamp

 • De lamp uit de woonkamer. We wilden graag een lamp, maar veel lampen vond ik niet passen en plafonnieres waren niet echt ons ding. In de VT wonen, zag ik zoiets als deze lamp. Dus via Marktplaats ging ik op zoek naar een frame. Bij Hema kocht ik, de fitting en het snoer. Mooie lamp er in en klaar. Er hangt overigens normaal geen kerstversiering in.
Raf's lamp

Raf’s lamp

 • De volgende lamp is een van mijn grootste successen. Wat ben ik hier blij mee en wat een pokke werk was het. Dit is de lamp van onze spruit zijn slaapkamer. Ik zag in Vietnam in een woonwinkel zo’n kroonluchten en dacht, dit kan ik ook zelf. Dus van een lelijke kroonluchter waar ik het frame wit van spoot en kralen van de kerstafdeling van de praxis, maakte deze gave lamp. Al zeg ik het zelf. Het was een heel karwei, maar als een project goed uitpakt, dan is mijn DIY hart blij.

collage kozijn

 •  Dan een van mijn nieuwste projecten. Ik wilde voor mijn lief’s verjaardag graag iets geven met een foto van onze kleine spruit. Ik kon echter niet kiezen welke foto ik wilde en wilde iets anders dan een canvas met 1 foto. Na een idee op Pinterest heb ik marktplaats afgestruind en kon ergens deze oude boerderij kozijnen ophalen. Vervolgens; poetsen, schroeven er uit, foto’s er achter en met glasstift erop schrijven (dit zie je niet goed op de foto’s) en je hebt een mega fotolijst. Ideaal ook om foto’s te wisselen over een tijdje. Mijn lief was er overigens mega blij mee, hij moest zijn cadeau alleen nog wel even zelf ophangen.
Dobby's huisje

Dobby’s huisje

 • Eerder zagen jullie deze foto al voorbij komen, maar het is toch zeker wel een van mijn favoriet DIY projecten. Die lelijke bench wilde ik niet meer in de woonkamer, maar het is echt het plekje van Dobby. Dan maar bekleden, zodat hij bij ons huis past. Dit was een van mijn eerst projecten op de naaimachine, met hulp van mijn moeder ben ik er uit gekomen en wat ben ik er blij mee.

Dan nog wat kleine snelle projectjes.

scrablle magneten

 • Koop een oud scrabble spel van de rommelmarkt, magneet tape er op en je hebt magneetjes voor op de koelkast. Wij hebben een tekst uit onze favoriete boeken. ‘I solmenly swear that I am up to no good’ en de bijbehorende zin ‘mischief managed’. Wie herkent hem?
 • thermostaat kastjeIk vond het kastje van de thermostaat zo saai, dat ik er een lijstje omheen hing. Simpel, maar leuker dan zo’n lelijk kastje.
 • De koffer van Dobby hebben jullie al voorbij zien komen. Veel hondenmandjes vind ik zo suf. Dus een mooie, oude koffer van een rommelmarkt dobbys koffermet een kussen er in en onze waakhond heeft zijn eigen plekje. Hij ligt er heerlijk en no worries de koffer kan niet per ongeluk dicht vallen.
 • theekopjesOude oma kopjes heb ik al een paar jaar een zwak voor. Hier thuis is de kans groot dat je uit zo’n kopje, je koffie krijgt, ik gebruik ze in de badkamer om mijn tandenborstel in te zetten en mijn mascara te bewaren en ze staan mooi in de kast. Ze zijn ook goed te gebruiken als kaarsen standaard of je giet het kaarsvet (en een lont) in het kopje en je hebt een nieuwe kaars. Heel mooi licht dat er dan van buiten doorheen schijnt.

 

 

Echt niet alles is een succes. Zo wilde ik ooit een wereldbol voor onze spruit’s kamer opknappen. Verfje er op, gaatjes er in en dan zou het licht dat er doorheen scheen op sterretjes lijken, volgens Pinterest. Groot fiasco, overdag was de wereldbol een lelijke donkere vlek en in het donker gaf de lamp niet genoeg licht om de sterretjes te veroorzaken. Helaas pindakaas!

Voor onze kleine spruit kon ik natuurlijk ook weer los met allerlei DIY projecten. Hier later meer over, dus…

 

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. Neeltje
  22 december 2015 / 17:00

  Zoooo wat een superleuke projecten! Ben onder de indruk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *