Mijn tatoeage…Ik draag je bij me, letterlijk en figuurlijk…

west4tattooVanaf het moment dat onze spruit geboren is voel ik heel erg de behoefte om mijn spruit dicht bij me te hebben. Niet perse letterlijk, alhoewel dat vaak wel het geval is, maar ook figuurlijk. Ik wilde graag iets tastbaars of zichtbaars, waardoor ik hem, naast het onbeschrijflijke gevoel van liefde wat ik voor mijn spruit voel, altijd bij me draag. Een sieraad? Een tatoeage?

Ongeveer een half jaar geleden schreef ik een blog over mijn mooiste sieraad, namelijk mijn minitials ketting met het initaal van mijn spruit. Wat ben ik nog steeds intens blij met die ketting.
In mijn blog van dat moment had ik het ook over een tatoeage en vanaf dat moment is een tatoeage altijd door mijn hoofd blijven spoken. Ik wilde geen naam of letter, meer iets symbolisch.

Symbool
Ik wilde een tatoeage die symbool staat voor mijn spruit, voor Raf, voor mijn baby van dit moment, voor hem, voor degene die mij mama maakte. Ik wilde echter ook een tatoeage die net zo goed symbool zou kunnen staan en hopelijk ook zal gaan staan voor mijn eventuele spruit 2.0 (en 3.0). De liefde en verbondenheid voor mijn kinderen in 1 tatoeage, een lastige opgave. Daarnaast ben ik ook nog een ontzettende twijfelaar (goh echt?), dus je snapt, die tatoeage liet nog wel even op zich wachten.

west4tattooI love you…
Een paar maanden geleden schoot me ineens te binnen wat ik wilde. Een maantje. Een simpele halve maan. Super simpel, maar super mooi vind ik. Plek? Achter mijn oor, of op mijn pols, geen idee.

To the moon and back
Als mijn kleine spruit gaat slapen zeg ik al vanaf de dag dat hij geboren is; mama houdt van jou tot de maan en weer terug, slaap lekker menneke. Kusje op je neus. Super cheasy misschien en afgezaagd aangezien het een hele bekende spreuk is, maar ik vind hem lief en hij past bij mij. En nu hóórt hij ook bij mij en bij mijn spruit en bij ons ritueeltje.

Dus vandaar de maan
Maar mevrouw de twijfelkont/ ik was nog niet helemaal zeker over het hoe, wat en waar van de maan. Dus mijn zoektocht op Pinterest begon. Volle manen, halve manen, manen met gezichten alles kwam voorbij. En ineens kwam ik een pijl tegen…mmmm,die zijn eigenlijk ook mooi. Pijlen geven natuurlijk ook een soort richting aan. ‘Arrow moon tattoo’ vulde ik in en toen vond ik een super mooi plaatje. Meteen wist ik het, zoiets moest het worden. Niet precies dit, maar wel heel erg hetzelfde, want dit was prachtig en op de een of andere manier voelde het alsof het helemaal klopte met mijn betekenis.

West4tattooAmerika
Ik was er uit, ik wist wat ik wilde en toen stond de vakantie voor de deur. Hoe gaaf zou het zijn om deze tatoeage in Amerika te laten zetten. Naast mijn betekenis zou het dan ook nog een extra bijzondere herinnering zijn. Zoektocht naar een goede tattooshop werd gestart en al snel kwam ik bij een geschikte uit. Een shop die heel goed aangeschreven stond, met name ook voor de fijne kleine tatoeages.

Geen kans om zenuwachtig te zijn
Ondanks dat ik al een tatoeage heb, vond ik het weer doodeng. Wat nu als het toch niet wordt zoals ik in mijn hoofd heb. Wat nu als ik spijt krijg, of als het toch geen goede tattoo artist is.
We liepen om 9 uur ’s avonds de tattooshop West4Tattoo in New York binnen. We dachten een afspraak te gaan maken voor 2 dagen later, maar ik kon meteen gaan liggen. Nou ja, na samen het ontwerp gemaakt te hebben.

Ontwerp
Samen met de tattooartist bekeek ik het voorbeeld en maakten we het uiteindelijke ontwerp. Pijl langer, pijl korter, kleiner driehoekje, minder veertjes. Ik voelde me soms een piet lut, maar het kwam wel op mijn lichaam te staan. Redelijk snel was ik tevreden en kon ik meelopen en op de bank gaan liggen. Even goed uitlijnen op mijn arm en beginnen maar.

Pijn en held op sokken…
De pijn viel me heel erg mee. Ik kan zelfs zeggen dat het veel minder pijn deed dan op mijn voet en dat ik op sommige plekken niet eens echt pijn voelde, maar meer een geschraap. Misschien ligt het aan de plek, ik heb geen idee.

Wat is hij mooi <3
Omdat de tatoeage aan de onderkant van mijn arm zit vergeet ik hem soms. Dan zie ik hem ineens in de spiegel en krijg ik een kriebel. Wat is hij MOOOOI. Ik ben er echt mega blij mee.

Ik was me tijdens het zetten al helemaal in aan het beelden, dat als mijn spruit over een tijdje kan lopen, dat ik hem dan aan de hand heb en dat je dan van achter zo die tatoeage ziet. Die voor hem bedoeld is. Hahaha noem me maar gek, of zeg maar dat ik een grote fantasie heb, maar ik vind het leuk. Heb er nu al zin in.

Jullie zijn nu misschien ook wel nieuwsgierig geworden. Hierbij mijn kunstwerk…

tatoeage foto

Screenshot van het instagram account van de tatoeëerder. De eerste foto na het zetten, big smile. En nu…Nog aan het genezen maar zo blij mee…

Ik draag je bij me
Voor altijd. Letterlijk en figuurlijk. Op meerdere manieren.
Mama houdt van jou tot de maan en weer terug….

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 31 augustus 2016 / 05:44

  Hij is echt supermooi! Ik houd wel van dit soort kleine fijne tattoos. Ik heb er zelf geen maar ik zal niet ontkennen dat sinds Mirthe ook bij mij af en toe een beeld van een tattoo door mijn hoofd schiet heel gaaf!

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2016 / 18:25

   DOEN DOEN DOEN

 2. 31 augustus 2016 / 05:58

  Super tof!!!!
  Na de vakantie wil ik er ook een voor Liam zetten. Zelf heb ik zijn geboortedatum in Romeinse cijfers in gedachten op mijn ribben… Misschien verandert het nog maar tot nu toe ga ik voor dit.
  Daar wilde ik ook een stukje aan wijden haha.

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2016 / 18:25

   Heel mooi ook de geboortedatum in romeinse cijfers. Vond het dan alleen lastig als ik meerdere kinderen zou krijgen. Zet ik die data er dan onder?

 3. 31 augustus 2016 / 10:01

  Wat een mooie plek voor een tattoo en de betekenis is natuurlijk prachtig.
  Ik heb heel simpel de namen van beide kinderen op de binnenkant van mijn polsen gezet met hun geboortedatum 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   31 augustus 2016 / 18:24

   Dank je 🙂 Een tatoeage voor je spruiten is wel heel bijzonder

 4. 4 september 2016 / 09:42

  Wauw wat mooi! Bijzonder dat er zo een mooie betekenis aan zit, + een herinnering naar jullie ontzettend gave vakantie!

  • Liefthuis
   Auteur
   4 september 2016 / 10:22

   Dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *