Waar kijk ik naar uit als kleine broer geboren is…

Ondanks de fysieke last zo af en toe wil ik echt nog niet dat kleine broer nu geboren wordt. Ik wil nog flink wat dingen regelen en doen en daarnaast is het voor hem natuurlijk ook fijner wanneer hij gewoon nog wat weekjes blijft zitten. Er zijn natuurlijk wel veel dingen waar ik heel erg naar uit kijk, als kleine broer geboren is. 

Ontmoeting tussen spruit en kleine broer
Dit is het gene waar ik misschien wel het meeste benieuwd naar ben. Hoe gaat onze spruit reageren op zijn kleine broer. Hij is altijd mega lief voor baby’s dus daar maak ik me niet druk om, maar hoe is zijn eerste reactie en hoe doet hij als hij beseft dat die baby blijft. Hoe zal onze spruit reageren als kleine broer huilt of wanneer kleine broer aan mij vastgeplakt zit en hij ook aandacht wil. Wordt hij de ondeugende peuter of is hij behulpzaam? We shall see… Mijn eerste kind, mijn kostbaarste bezit voorstellen aan zoiets bijzonders, aan zijn broertje, net zo kostbaar als hij.

Klein glibberig mannetje
Het moment dat die kleine glibberige baby op mijn borst wordt gelegd. Het moment dat ik de bevalling heb volbracht, hoe het dan ook mag zijn gegaan, dat moment, daar kijk ik zo naar uit. Het moment dat ik hem kan zien, kan voelen en dat mijn lief hem ook kan leren kennen. De opluchting dat het gelukt is hem eruit te krijgen en dan dat warme lichaampje. Ik koester ook zoveel warme herinneringen aan de eerste momenten dat onze spruit bij mij lag. Zo onwerkelijk….ik ben benieuwd hoe het nu gaat.

Opgroeien onze kleine mannen
Onze spruit heeft een aantal goede vriendjes. Kleine mannen waar hij mega goed mee klikt en zo fijn mee samen kan spelen. Ik vind het zo heerlijk om ze dan samen te zien en de laatste tijd besef ik me dan ineens dat we dat straks van onszelf hebben. Natuurlijk kunnen ze in het begin nog niet samen spelen, maar de interactie die langzaam gaat komen, het leren kennen van elkaar. Samen op boevenpad, ongetwijfeld ook ruzie maken, maar ook ravotten en lol maken.

Oneindig knuffelen
Geen idee of ik er nu met een rondrennende spruit aan toe kom, maar het oneindig knuffelen met zo’n new born vond ik zo heerlijk. Zo’n klein warm mensje dat volledig overgeleverd is aan ons, die ons volledig vertrouwd en waarvoor wij alles zullen moeten doen. Hele avonden heeft onze spruit bij mij geslapen en wat kon ik van dat knuffelen genieten.

Die geur….
New moms om mij heen zullen me vast een beetje freaky hebben gevonden…want na de geboorte van onze spruit gaf ik alle moeders de tip heel vaak aan hun spruit te ruiken. Ik vond die geur van de eerste 10 dagen (ongeveer) zoooooo lekker. Ze blijven uiteraard lekker ruiken, maar die aller eerste geur verdween langzaam en wat vond ik dat erg. Foto’s kon je maken om te bewaren en filmpjes voor beweging, maar geur kun je niet bewaren en wat vond ik dat (onder invloed van hormonen) jammer. Nu krijg ik weer zo’n prupke en wat zal ik vaak aan dat koppie ruiken.

Lijkt hij op zijn broer?
Waar we bij onze spruit vooral benieuwd waren naar of hij op mijn lief of op mij lijkt, ben ik bij kleine broer vooral heel benieuwd of hij op zijn broer lijkt. Heeft hij hetzelfde koppie? Heeft hij ook moeite met borstvoeding in het begin? Is het ook zo’n slaapkop? Heeft hij hetzelfde karaktertje en wat wel en wat niet? Ik kan me nu nog niet voorstellen dat wij iets anders maken dan onze spruit, maar als ik om mij heen kijk blijkt dit toch te kunnen….we zullen zien.

Borstvoeding avontuur 2
Ik ben absoluut niet van de borstvoedings maffia. Je moet doen wat goed voelt, maar ik wil heel graag weer borstvoeding geven. Niet ten koste van alles, maar wel nog liever dan tijdens mijn vorige zwangerschap. Toen wist ik nog niet wat het was en wat vond ik het fijn en makkelijk. Ik hoop nu weer borstvoeding te mogen gaan geven, ookal zeg ik weer ‘niet ten koste van alles’, maar ik weet wel dat het tijd nodig heeft…dat het niet iets is wat vanzelf gaat.

Mini spulletjes
Ik kan niet wachten om al die kleine spulletjes weer te gebruiken. Wat gaat het mega snel, hoe klein ik onze spruit ook nog vind, of wil vinden, als ik kleertjes in maat 50 en 56 zie kan ik me niet voorstellen dat hij daar ooit in gepast heeft. Als ik die mini kleertjes weer in mijn handen heb dan kan ik niet wachten.

Waar keken of misschien wel kijk jij naar uit?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *