Ik sloot mijn spruit op in de auto…

auto probleemDe sleutels van papa en mama. Het leukste speelgoed dat er is. Vooral die van mama zijn erg leuk want die heeft een lange sleutelhanger er aan hangen. Daarnaast is het voor mij (mama dus) ook handig dat mijn spruit af en toe de sleutels vasthoudt. Met een luiertas aan mijn arm en een spruit van 12,5 kilo die in zijn autostoel moet, heb ik niet altijd m’n handen vrij.

En zo gebeurde het.
Mijn spruit zat in zijn stoel, ik pakte mijn sleutels af (waar spruit het niet mee eens was overigens), gooide ze in de bestuurders stoel, zodat die niet in de weg zaten bij het dicht doen van de gordels.
Pfff het is nu al warm in die auto, zo lekker ramen open en dan airco aan, dacht ik. Zo…spruit zit, zijn deur dicht en zelf instappen.

Huh? De deur gaat niet open? Shit…Zijn deur ook niet meer. Lichte paniek, vloekend snel om de auto heen lopen, de andere deuren voelen.
ALLES DICHT Onze spruit had blijkbaar nog voordat ik die sleutels naar voor gooide op het knopje geduwd van de sleutel en zo de auto gesloten.

HELP wat moet ik nu? M (vriendin waar ik was) Help! Hij zit opgesloten in de auto. Zij dacht gelukkig snel en zei meteen, ben je lid van de ANWB? Yep, dus snel bellen.

Water
Ondertussen zat onze spruit te huilen in de auto. Wat een ellende en wat voelde ik me rot. Ik heb hard ‘boris beer’ door het raam proberen te zingen. Misschien hielp het iets, normaal vond hij dat altijd leuk. Niet dus.
Iemand bij die vriendin wist gelukkig een manier om de auto zo min mogelijk op te laten waren, namelijk water over de auto heen spuiten. Super slim, dus de tuinslang werd uitgerold. Onthouden dus voor iedereen, al hoop ik niet dat iemand dit nog meemaakt.

Er was een spoedmelding bij de ANWB gemaakt, maar ze konden eerst niet zeggen hoe lang het ging duren. Na tien minuten was ik het beu en belde ik nog een keer. Ik wilde perse weten hoe laat ze er zouden zijn, want anders zou ik een raam in slaan, maar toen ik de tweede keer belde had ik een vrouw aan de lijn en die snapte de nood. We kregen de tijd dat ze er zouden zijn en ondertussen bedacht ik alvast waarmee en welk raam we gingen inslaan als het toch nog nodig was.

Huilen of suf worden
Onze spruit was al moe toen hij de auto in ging dus dat hij huilde was te verwachten. Hij is echter nogal snel over verhit en zweet snel dus huilen zou hem alleen maar meer verhitten. Het zweet stond al op zijn neus. Word nu stil, word nu stil, dacht ik. Ik zong nog wat harder en plakte mezelf tegen het raam zodat hij me zou blijven zien.
Hij werd stil, maar in plaats van blij was ik nu bang dat hij te suf werd. Shit, is hij nog alert? Let hij nog goed op? Moet ik het raam al in slaan? HOE LANG DUURT HET NOG

Rustig
Na een dik 20 min kwam eindelijk de ANWB. Ik had mezelf heel de tijd gedwongen rustig te blijven. Onze spruit zou niks hebben aan een hysterische moeder, dus ik moest rustig blijven en blijkbaar gaat er bij mij op dit soort momenten ook een knop om.
We maakten nog grappen met de man van de ANWB dat inbrekers het zo makkelijk hadden aangezien deze man de auto zo open zou hebben. Zei hij….
Dat was helaas een tegenvaller. Op de een of andere manier is onze auto redelijk diefstal proef, wat normaal fijn zou zijn, maar NU NIET.

Het viel wel mee
De inbreker die toestemming had, vond mij een overbezorgde moeder. Die spruit zag er goed uit, vond hij, dus het viel wel mee. Ik kon hem wel voor z’n kop slaan, nadat ik het autoraam had ingeslagen dan.
Het was dat mijn spruit het echt knap volhield en nog goed reageerde en keek wat er allemaal gebeurde in de auto, dat ik nog geen steen door de ruit geramd had.
Na in totaal 45 min plukte ik mijn spruit totaal bezweet uit de auto.

Wat was ik blij dat ik niet alleen was. Dat er mensen om mij heen waren. Dat die vriendin precies wist wat we moesten doen toen hij uit de auto kwam. Afkoelen, zweet kleren uit, drinken…. Logisch, maar toch fijn als er iemand anders die dan mee actie onderneemt.
Na een knuffel en het uittrekken van zijn kleren en wat drinken, was onze spruit al snel weer de chillheid zelve. Alsof er niks gebeurd was, maar ik ben nog wel even van het padje geweest. Wat een domme actie was dit….wat voelde ik me een slechte moeder.

Met sleutels spelen doen we maar niet meer, althans niet meer als we in of bij de auto zijn. Misschien ook een tip voor andere moeders…

Tot snel,

Liefs Jodi

 

Volg:
Share:

15 Reacties

 1. 21 juli 2016 / 05:39

  Jeetje wat een nachtmerrie! Zeker als je zolang moet wachten en niets kunt doen. Gelukkig had je mensen om je heen die je konden bijstaan en helpen. Dat van het nat houden is een goede tip, al hoop ik hem inderdaad nooit nodig te hebben.

 2. 21 juli 2016 / 05:43

  Note te self: Mirthe niet meer de sleutels geven. Ik doe dit ook namelijk… had mij dus ook kunnen overkomen. Wat een hork die man die zegt dat het wel meevalt. Ik zou compleet in paniek zijn.

 3. 21 juli 2016 / 07:05

  Lieverd ik zeg het nogmaals! Goed gehandeld en fijn dat al die mensen bij je waren. Heel knap dat je zo rustig bleef en het allemaal is goed gekomen. En die man zou ik ook even een klap verkocht hebben! Hier geef ik dus ook altijd de sleutels aan Naomi, maar toen jij whatsappte van de week, besloot ik om dat niet meer te doen! Vind het heel goed dat je dit deelt, het kan echt iedereen overkomen. XXX

 4. 21 juli 2016 / 09:14

  Oh, wat een enorme schrik! Wat een opluchting dat het zo is afgelopen.
  Ik kan me je frustratie voorstellen over de nonchalance van de anwb medewerker (hoe blij je ook was met zijn hulp. Want in de zomer kan de temperatuur in een auto binnen een kwartier oplopen tot 43 graden. Bij 34 graden buiten, wordt het 52 graden in de auto.
  Heel fijn dat je het hebt kunnen navertellen en op deze manier andere ouders waarschuwt.

  • Liefthuis
   Auteur
   21 juli 2016 / 19:25

   Ik ben nu heel blij dat he niet met deze warme dagen is gebeurd, dan had ik meteen een raam ingetikt

 5. 21 juli 2016 / 09:27

  Jeetje dat is echt lang zeg!! Je kunt ook de brandweer bellen hè die zijn een stuk sneller!!!

 6. 21 juli 2016 / 10:27

  Pfff wat lang! Wat goed dat je zo rustig bleef! Ik gok dat ik van de stress na 5 minuten al een raam had ingegooid – echt heftig zeg!

 7. 21 juli 2016 / 10:55

  Pff, wat schrikken. Dat is ook echt mijn angst. Ik had snel ik al lang 112 gebeld. Dat ze bij de ANWB hier dan een spoedmelding van maken Emily stopt sleutels in haar mond, dus die krijgt ze niet meer.
  Omdat ik zo bang ben om ze op te sluiten doe ik altijd een deur extra open, of de kofferbak.

  • Liefthuis
   Auteur
   21 juli 2016 / 19:24

   Het was een spoedmelding, maar ik was natuurlijk net in een bepaald gat ergens afgelegen.

 8. 21 juli 2016 / 11:03

  jeetje… dat moet verschrikkelijk geweest zijn! Ik zou ook in paniek zijn hoor, amai! Gelukkig was alles goed met jouw zoontje !

 9. 21 juli 2016 / 17:27

  Oh ik vind het knap van je hoor. Ik had allang een raam ingetikt… 🙂

 10. 21 juli 2016 / 20:00

  Ojee! Ik had dat ook niet zo lang vol kunnen houden en al eerder een ruitje ingetikt..

  • Liefthuis
   Auteur
   25 juli 2016 / 14:30

   Het was dat ik kon zien dat hij rustig werd en om zich heen keek, maar ik stond al klaar met zo’n hamertje

 11. 22 juli 2016 / 13:38

  Jeetje dat is schrikken geweest. Kan me het helemaal indenken hoe je je op zo een moment voelt! Verschrikkelijk! Die van die tuinslang wist ik niet, maar bij deze saved in my memory! Gelukkig dat spruit snel de chillheid zelve weer was. Goed dat je hier wat over geschreven hebt, leerzaam voor alle ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.