Interieur probleem opgelost….Onze AWESOME kroonluchter…

Van bijna alle ruimtes in huis heb ik vaak wel een duidelijk beeld wat ik wil. Als dit niet zo is dan laat ik er wat speurwerk op los en ik vind al snel iets wat bij ons past. Meestal niet het eerste de beste, maar wel iets wat echt bij ons past. Toch is er één ding waar ik maar niet uit kom. Lampen voor de woonkamer…

Lampen isseu…
De lampen die wij in ons oude huis in de woonkamer hadden hangen waren daar perfect, maar pasten niet in ons nieuwe huis vonden we. De lampen van toen hebben een mooi plekje ergens anders in ons huis gekregen, maar het gevolg is wel dat er nu nog steeds elektriciteitsdraadjes uit het plafond hangen, om nog maar niet te spreken over dat het erg donker is in de avond zonder lampen. Lampen uitkiezen is moeilijk, ze zijn vaak prijzig, goed licht is belangrijk, maar ga je voor spots, een hanglamp, veel licht, weinig licht, welke kleur…ga zo maar door.

Matchen of niet???
Een extra moeilijkheidsgraad vond ik in ons geval niet alleen de hoogte (3,25 m), maar ook dat we twee punten hebben voor een lamp. De lampen moesten dus of heel goed bij elkaar passen, of hetzelfde zijn. Ik had al uren online gezocht en verschillende ideeën op gedaan. Conclusie; boven de bank willen we graag een soort industriële spots. Misschien wil ik zelfs wel een paar theaterlampen aan mijn plafond. Deze kunnen we dan goed richten op de donkere plekken in onze zithoek. In het andere gedeelte van de woonkamer wilde ik graag een hanglamp…maar wat???

Toeval???
Alsof Directlampen.nl van mijn struggle af wist, werd ik door ze benaderd met de vraag of ik een lamp wilde uitzoeken. Uiteraard wilde ik dit alleen als ik er 100% achter zou staan, want hey…jullie kennen me, in ons huis komt niks wat ik mwa vind. We zochten de website af en hadden meerdere industriële spots als optie in ons winkelmandje zitten….toch bleef een andere lamp ons trekken. Iedere keer klikte ik weer die mooie grote houten kroonluchter aan. Wat was die prachtig…

Kroonluchter liefde
Ik hou van kroonluchters, in de speelkamer hangt een prachtige echte oude zak kroonluchter, in de hal boven hangen twee kleine en voor de spruit maakte ik er zelf een van kralen. Een kroonluchter moet echter wel perfect passen en matchen (of juist niet) met de rest van je interieur, want anders heb je een soort oma huisje. Die kroonluchter bleef dus in onze gedachten…
We gingen meten, want we wilden uiteraard niet iedere keer tegen de lamp lopen (sorry flauwe woordgrap, maar deze inkopper moest gemaakt worden) en de lamp is 69 cm hoogDoordat wij zo’n hoge woonkamer hebben, leek hij perfect te passen. Het is een houten kroonluchter en wat staat hij stoer. Het model past helemaal bij het oude huis, maar door het hout is hij weer stoer.

Eyecatcher
Een HUGE doos arriveerde en even was ik bang dat mn gevoel voor interieur me in de steek had gelaten. Mijn lief ging gelukkig meteen aan de slag met ladders en haken…..en tadaaaaaaa. Wat ik mega gaaf vind, is dat het een echte eyecatcher is en dat hij op deze plek ook perfect uit komt. Als je vanuit de keuken doorkijkt naar de woonkamer dan zie je hem hangen, maar ook als je door de voordeur binnen komt. Hij is echt perfect voor deze plek. Deze lamp gaat voorlopig nergens anders meer heen.

En nu…
Op zoek naar theater spots voor boven de bank. Dus als iemand een idee heeft??? Kom maar door… Ik hou me aanbevolen, want ik denk dat die super stoer staan bij onze kroonluchter.

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 25 april 2018 / 15:38

    Leuke blog zeg! Een kroonluchter is een mooie aanvulling op een mooi interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *