Favorieten en verschrikkingen in mijn huis…. Interieur tag


Op thuisbijmilou.nl vond ik de interieur tag. Een tag is een bericht dat rondgaat onder bloggers, waarbij je vragen moet beantwoorden over een bepaald onderwerp. Vandaag de eerste. Mijn favoriete item of plekje in huis? Of waar wil ik zo snel mogelijk van af?

 


Mijn favoriete items in huis zijn…
Het begint al meteen lastig. Er zijn zoveel dingen waar ik blij mee ben. Omdat het een schat was op een rommelmarkt of omdat ik het al zo lang wilde hebben en uiteindelijk gekocht heb. Onze koelkast, zou er een kunnen zijn. Of ons wastafelmeubel? Ik kies dan toch voor onze buffetkast. We wilden graag een buffetkast, maar degene die wij echt mooi vonden, waren veel te duur, met de hoofdletter V. We kochten een ander, goedkoper model via marktplaats, maar ik was toch niet helemaal blij. Toen ik deze kast tegen kwam bij ’t Rommelwinkeltje in Eindhoven en deze wel betaalbaar bleek te zijn, wist ik meteen dat ik die wilde hebben. Dus ik keek mijn lief, lief aan en hij smolt. Hier zijn we zo blij mee, veel opbergruimte en helemaal passend in ons huis.

Ik zou het liefst nog willen aanschaffen…
Ik zou eigenlijk een bank willen zeggen. We waren heel blij met onze bank, maar na intensief gebruik, was hij flink ingezakt (aan mijn kant) Heel gek, hoe zou dat nou komen? Ik hou gewoon van mijn plekje op de bank, met m’n benen omhoog, tv kijken of mijn ipad in m’n hand. Heerlijk! Tijdens mijn zwangerschap was ik daar vaak (slapend) te vinden en nu met mijn spruit zit ik er ook graag. Totdat ik merkte dat ik wel erg diep weg zakte. Dus we hebben een nieuwe bank besteld. Hij moet nog binnen komen, maar hopelijk staat hij mooi in ons huis. Nog 6 weken wachten.
Dit item telt eigenlijk niet echt, want een nieuwe bank is al besteld.

Ik zou ook heel graag een mooie lekkere stoel willen, voor bij de bank. Niet hetzelfde als de bank, ik hou niet zo van matchen, maar wel een die er goed bij past. Een lekkere wegkruip, ik trek mijn benen op en pak er een dekentje bij stoel. Tot nu toe hebben we die nog niet gevonden. Dus iemand tips?

DE winkel

DE winkel

Als ik onbeperkt spullen mag kopen voor mijn huis, dan doe ik dat bij…
Laatst liep ik even door de stad en kwam voorbij een winkel die er wel heel gaaf uit zag. Ik had mijn hele huis kunnen vullen met spullen uit deze winkel. ZO GAAF. Ik weet dus wel waar ik onbeperkt spullen wil kopen, maar ik weet niet meer hoe de winkel heet (schaam). Binnenkort schrijf ik een artikel over deze winkel, MET NAAM en ga ik langs om wat foto’s te maken, want jongens hier moet je heen. Tenminste als je van oud en industrieel houdt. De naam weet ik dus even niet. Mocht je toch in het centrum van Eindhoven zijn, dan zit de winkel in de Nieuwe Emmasingel. Dat winderige straatje bij de Blob en de van Piere.

Dobby's huisje

Dobby’s huisje


Dit item zou ik het liefst zo snel mogelijk weg willen doen…

Dingen die ik weg wil doen, doe ik over het algemeen ook meteen weg. Of accesoires die ik zat ben zet ze tijdelijk in de kelder, als ik er een jaar niet naar heb omgekeken, worden ze alsnog weg gedaan. Ik ze naar Het Goed, of ik gooi ze op marktplaats.

Een ding dat we niet weg kunnen doen, maar wat me wel in de weg staat. Is de bench van Dobby. Hij vindt het een heerlijk plekje, echt zijn huisje. Dus ik vind het sneu om de bench weg te doen. Ik heb hem al bekleed, dus nu gaat het wel, maar hij staat ook precies op de plek waar onze kleine spruit ooit een mooi speelhoekje kan hebben. Hier moeten we dus nog maar even goed over nadenken.

Mijn favoriete plek in huis….
Ik vind heel veel plekken ontzettend fijn. Het hoekje met ons bordenrek en de gele pannen en onze wc vind ik heel gezellig, zie rondleiding…kom binnen.  Raf’s kamer vind ik ook heerlijk, maar dat komt vooral omdat dat ons laatste project is. Onze douche, mijn bed of de woonkamer dan? Niet alleen omdat dit fijne plekken zijn, maar ook omdat ze heel mooi zijn.
Ik kies toch voor mijn (ingezakte) plekje op de bank. Daar breng ik de meeste tijd door, vanuit daar kijk ik naar buiten, daar trek ik mijn benen op, sliep ik toen ik zwanger was, gaf ik Raf borstvoeding en zit ik nu heerlijk met hem te knuffelen.

DE vaas

DE vaas

Een accesoire dat echt typisch ‘Jodi’ is….
Bijna alle accesoires zijn typisch Jodi. Ondanks dat Stef eigenlijk alles leuk vindt wat ik koop is er een ding wat typisch Jodi is, wat hij verschrikkelijk vindt. Normaal vraag ik altijd toestemming, maar dit ding bleef hij verschrikkelijk vinden. Ik bleef hem echter heel erg mooi vinden. Dus toen ik met mijn moeder door Ikea liep, heb ik DE VAAS gewoon gekocht. En ik ben er nog steeds mega blij mee.

Een sneak peak van een paar plekjes die nog niet in de rondleiding zijn geweest, de volgende keer meer. Dus…

 

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 22 november 2015 / 20:01

  Wat een super leuke tag zeg!! Deze ga ik binnenkort even overnemen! Wat heb je dit ook leuk geschreven.. Dat van de bank herken ik. HEEL ERG ook! hahaha!

  • Liefthuis
   Auteur
   23 november 2015 / 12:16

   Dank je 🙂 super leuk, ben benieuwd naar jou antwoorden.
   Heerlijk he die bank hihi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.