Is het al bijna kerst?….Mijn kerstkeuzes

Onze spruit houdt nu al van kerst, of in ieder geval de boom

Onze spruit houdt nu al van kerst, of in ieder geval de boom

IS HET AL BIJNA KERST? Vroeger vond ik het heerlijk om rond kerst in de avond met de bus te gaan, dan kon je namelijk zo goed bij alle mensen naar binnen blieken en de kerstversiering bekijken. Overal hingen lichtjes.
Ik hou van kerst, mijn kerst playlist op youtube staat aan en vandaag mogen jullie bij mijn kerstgevoel naar binnen spieken.

Hoe lang nog voordat het kers is?
Nog maar 14 dagen jongens. NOG MAAR 14 dagen.

Op een schaal van 1 tot 10; hoe kijk je uit naar de kerst?
Een 8. Sky radio staat al aan en de boom blinkt, maar tot de kerstvakantie ben ik op mijn werk nog druk, waardoor ik niet altijd met kerst bezig ben. Als de kerstvakantie eenmaal begonnen is, stijgt die 8 binnen no time naar een 10.

Deze fantastische kerstplaat hangt nu ook bij ons

Deze fantastische kerstplaat hangt nu ook bij ons

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Op 6 december proberen we altijd de boom te halen. Voor Sinterklaas mag dat echt niet vind ik, maar zodra pakjesboot 12 vertrokken is komen de slingers en de lichtjes van zolder. Ook dit jaar was het op 6 december raak en nu staat hier dus al een boom te schitteren en te blinken.

Hoe ziet je ideale boom er uit?
Een echte boom en een grote boom. In de open lucht ziet een boom er echter altijd kleiner uit dan in onze woonkamer, waardoor wij al regelmatig met onze neus in de slingers op de bank zaten, als de kerstboom eenmaal in onze kamer stond.
Dit jaar hebben we het perfecte formaat gevonden, vooral omdat er ook nog een box in de kamer staat.
Qua versiering vind ik de lichtjes misschien wel het belangrijkste. Veel mooie, gele lichtjes. Niet die lelijke witte led lichtjes, maar gezellige gele twinkellichtjes. LOVE IT!

Wat is je favoriete kerstliedje?
Even serieus; dit kan ik toch nooit kiezen. Met skyradio aan heb ik dit jaar al met mijn spruit gedanst op ‘All I want for christmas’ en ‘Last christmas’. Bij ieder nieuw, oud liedje, voel ik weer een golf van blijdschap en herkenning.
Ik word dus blij van alle nostalgische kerstliedjes, maar degene waar ik nog net iets harder van ga zingen zijn;

  • Happy xmas (war is over), waaaaarrr iiiiisss ooooovvveeeerrrrr
  • I saw mommy kissing santa claus. Vooral dat laatste zinnetje, ‘I did I really did see mommy kissing santa claus’
  • Why couldn’t it be christmas every day

Wat vind je echt niet kunnen met kerst?
Dat je alleen op je kamer gaat zitten en niks voor kerst doet. Het hoeft van mij echt geen mega bijzondere activiteit te zijn, maar al is het wandelen of heel de dag spelletjes doen met zijn alle of een kerstfilm kijken. Heerlijk.

Onze boom

Onze boom

Wat zijn onze kerstrituelen?
Op kerstavond hebben we altijd heel veel cadeautjes onder de kerstboom, een hele avond geven, krijgen en veel gezelligheid. We hebben kerstontbijt en kerstdiner en laten we de kerstaflevering van All you need is love niet vergeten. Tranen met tuiten en heel veel liefde.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meeste uit?
Het kerst ontbijt, denk ik. Ik hou van uitgebreid ontbijten, met verse jus, warme broodjes en zoveel lekker beleg dat ik vervolgens niet kan kiezen wat ik op mijn broodje wil. Story of my life, ik kan niet kiezen. Natuurlijk kijk ik ook uit naar de garnalen cocktail met zelf gemaakte cocktail saus, naar geheim familie recept. Of nou ja, geheim, ik ga gewoon niet de keuken in, dus vandaar dat ik het recept niet ken.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?
Vroeger gingen we altijd ergens anders eten en dan gingen we van te voren kerstkleding kopen, om er extra feestlijk uit te zien. Super leuk. Tegenwoordig gaan we altijd naar mijn ouders en houden we daar een hele relaxte dag thuis. Met uitgebreid diner ’s avonds, maar overdag spelletjes doen en gezelligheid. Wat is er fijner om dat te doen in een echt kerst chill pak.

Wat is je favoriete kerstfilm?
Kerstfilms horen er voor mij echt bij. Vorig jaar hebben mijn lief en ik stad en land afgezocht naar kerst dvd’s, geen ‘Home alone’ voor mij, maar wel;
– The polar express,
– The Santa Clause,
– The Grinch who stole christmas.
– The Holiday is ook een van mijn favorieten. Vooral de sfeer in dat kneuterige engelse huisje, maar ook die lieve dochters van die o zo knappe Jude Law. Smelt.

Onze spruit vindt hem ook mooi

Onze spruit vindt hem ook mooi

Hoe ziet kerst bij jou er over 25 jaar uit?
Dan zijn wij 52 en onze spruit 25. Ongelofelijk. Ik hoop dat er dan nog meer spruitjes zijn, die dan inmiddels al hele grote spruiten zijn. Dat we met zijn alle lekker lang rond de kerst tafel zitten, dat er misschien al een vriendin (of vriend) van onze spruit is. Dat mijn lief en ik als een verstokt oud stelletje heerlijk genieten van ons mooie gezin en dat we dan terug denken aan deze bijzondere eerste kerst als gezin, maar vooral heel gelukkig zijn.

Wat geeft jou nou echt het kerstgevoel?
6 december, kerstboom uitzoeken, dozen met kerstspullen van zolder en een hele belangrijke, skyradio aan. Lekker door alle kerstspulletjes neuzen, krans op de deur en het huis gezellig maken. Laten we de kerststal niet vergeten die hoort er bij. Daarna het verzamelen en inpakken van de cadeautjes en het verheugen op het geven er van, maar ook het verheugen op het eten en heel de dag samen dingen doen.
Ik verheug me nu al op alle kerstrituelen die ik ga maken met ons kleine gezinnetje en onze spruit.

Wat hoort er volgens jou echt bij kerst?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *