Een jaar geleden….van een tuurstreep naar een baby…

Een jaar geleden…Eigenlijk nog te vroeg om te testen, nog te vroeg om ongesteld te worden, maar in mijn hoofd zat ergens een stemmetje dat zei ‘bij de spruit had ik ook een positieve test op deze dag in mijn cyclus‘. Dus stiekem wil ik testen…Mijn voorraad aan testen is best groot, dus ik kan toch best een test doen? Als ik maar onthoud dat ik niet helemaal in de put zit als er geen tweede roze streep verschijnt.

Ik pak een test van hetzelfde merk als bij de spruit, want die werkte toen ook (hoezo bijgelovig). 5 minuten wachten…NIKS….Een wit vakje en een vakje met een roze streep. Ik ga verder met opruimen boven en besluit een half uur later de test weg te gooien, maar eerst toch nog even te kijken….WAAAAAT een tuurstreepje kun je het noemen, maar het stond er echt. Er was een heel wazig heel licht roze streepje te zien in het vakje dat eerst spierwit was geweest. Ik was zwanger…..

Lees het hele verhaal van de test: Dé zwangerschapstest…of drie…

Of ik al wist dat ik zwanger was? Ja, ik denk het wel. Ik wist ergens dat die test zou kleuren, dat het niet meteen gebeurde, omdat het nog zo vroeg was in mijn cyclus, maar dat het wel zou gebeuren. Ik wist dat ik zwanger was, maar nu moest het ook zo blijven. Nu moest het niet mis gaan. Ik wilde nog meer bewijs, ik wilde het zeker weten…dus tot de dag van mijn eigenlijke menstruatie deed ik iedere dag een test…

Een jaar geleden…Het aller eerste tastbare van onze mini man had ik op dat moment in mijn hand. Het aller eerste bewijs dat hij er zou komen, alhoewel er aan mij nog niks zichtbaar was en ik ook nog niks merkte of voelde. Die plastic stick, die roze tuurstreep….zo waardevol, zo dierbaar. Mijn plastic pis stick…

Test bewaren
En daar komt weer dat bijgeloof, want die test moest bewaard worden. Die tuurstreep test, maar ook de testen van de dagen er na moesten bewaard worden, net zoals ik bij de spruit had gedaan. Ik moest iedere dag naar de test kunnen kijken als ik wilde. Even de bevestiging krijgen dat ik echt zwanger was. Ze moesten in ieder geval bewaard worden tot na de bevalling…(bijgeloof again)

Een jaar tijd….Van geplast in een beker en een tuurstreep op een plastic stick, naar het meest fantastische knappe lieve en tevreden kind dat ik me maar kan wensen.
Een jaar tijd… Van wachten op een streepje, naar een bolle buik, een bollere buik en een voldragen zwangerschap.
Een jaar tijd… Van verheugen en fantaseren, naar wachten wachten wachten…want wanneer kwam je nou….
Een jaar tijd… Van ochtendurine, naar een droombevalling en een roze wolk…Onze roze wolk, ons gezin van vier…

12 maanden later, geen testen meer nodig. Het bewijs van die tuurstreep licht lachend in mijn armen. Het bewijs van die teststreep is nu precies 3,5 maand oud. Het bewijs van die teststreep zit in mijn hart…Voor altijd…

Een jaar tijd…

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *