Jongenskamer inspiratie: Make-over voor de mannen…

jongenskamer inspiratie

Eind september ging de Pipster bij de spruit op de kamer slapen. Dit was altijd al mijn planning, omdat mij het heel gezellig leek, maar wel sneller dan verwacht omdat die kleinste man ineens besloot uit zijn ledikant te klimmen. Er werden wat meubels verschoven en het nieuwe bedje van Pip kon er bij… Maar echt zijn kamertje was het nog niet. Dus tijd voor een make-over. Hier wat jongenskamer inspiratie.

jongenskamer inspiratie
jongenskamer inspiratie

Deze make over begonnen we eigenlijk met het verven van de vloer van de bovenverdieping, maar als we dan toch bezig waren konden we meteen de kamer van de mannen aanpakken. Eerder plaatste ik al deze roomtour van de kamer van toen nog alleen Raf. De meubels en de geverfde muur was ik eigenlijk nog heel blij mee, maar wat dan… Ik heb er even over nagedacht en toen kwam ik met dit idee…

Bed: Een oud bedje van Marktplaats
Wereldbol lamp: Kringloop
Krokodillen kleed: Kidsdepot
Hoeslaken: Whkmp’s own

De plank hing al op deze muur en de boekenrekken ook, maar verder was hij wit en dat vond ik dat ineens een beetje saai. We konden kiezen voor een behang, maar ik besloot uiteindelijk de kringloop in te duiken. Daar zocht ik oude sprookjesboeken en daaruit zocht ik de mooiste bladzijden en ging ik aan de slag.

Voor iedereen die graag een heel strak muurtje wil, kan ik dit afraden. Behang is natuurlijk veel dikker en steviger, dus ondanks dat het plakken lekker snel gaat, ging het papier wel heel erg bobbelen. Na opdrogen moest ik vaak stukjes bij plakken, maar uiteindelijk ben ik mega tevreden met het resultaat. De grootste bobbels zijn weg getrokken en het beetje bobbel past wel bij het vintage papier.

Boekenrekken: Ikea

jongenskamer inspiratie

Dit is het de binnenkant van het bed van de spruit. Hij heeft een gigantisch bed (tweepersoons) maar doordat het een bedstee is, is het toch knus. De kussenslopen kocht ik ooit op Ali express.

Hoeslaken: Whkmp’s own
Dino muurstickers en vlieger met naam: Feestje van Hout (snel op de site)

jongenskamer inspiratie
jongenskamer inspiratie

Deze muurverfden we al lang geleden, die poster en dat schoolbankje zijn gelukjes die ik van de oud directeur van onze school mocht overkopen. Ik vond dit nog zo leuk dat ik het zonde vond om te veranderen.

Manden: kwantum
Kapstokje gewei: HK living deer (veel plekken uitverkocht)
Neushoorn: Oudje van Karwei
Rond kleed: Oudje van Hema

In die deur zit de kledingkast van de mannen. Het is een inloopkast naast de bedstee. Ideaal. Alle ruimte voor al hun kleding. Dat boekenstandaard van Ikea is trouwens ideaal voor nog meer boeken.

vintage kinderkamer

Ik word zo blij van dit plaatje. Heel veel spullen hadden we al in huis en door wat kleine aanpassingen te doen en een paar dingen bij te kopen is er een hele andere sfeer ontstaan.

vintage kinderkamer

We hadden nog wereldkaart behang liggen en dit hebben we om houten platen geplakt. Op deze houten platen plakten we foto’s van onze grote reis. De mannen vonden het helemaal leuk.

vintage kinderkamer

Hoe tof is deze plantenpot. Hij is van kwantum en de nep calathea ook. Ideaal en zo leuk op hun kamer.

kinderkamer inspiratie

Dit is onze leeshoek. Hier lezen we iedere avond met de mannen een boekje. Daarnaast zitten ze in de ochtend hier zelf ook heel vaak. De bordjes kochten in Australië en Nieuw-Zeeland en passen hier natuurlijk perfect. Mooi aandenken.

Stoel: Ikea
Cactus kussen: Kidsdepot

kinderkamer

Het bedje van onze kleine man. Hij slaapt er zo heerlijk in en ik vind het zelf zo fijn dat de kamer nu ook echt zijn plekje is. Het kussen slaapt hij in omdat hij anders vaak wakker werd van de randen en hij vindt het heerlijk. Zijn okkie knuffel is zijn grote favoriet.

Maankussen: Play at Slaep
Jellycat octopus knuffel: Jellycat

kinderkamer

De kapstokjes vond ik gewoon stoer staan. Een extra plekje om wat dingen op te hangen.

Kapstokjes: Kwantum
Kleerhangers met naam en datum: Feestje van hout

jongenskamer
jongenskamer

Deze Pinokkio kreeg ik meteen veel vragen naar, maar deze kochten we op Bali. Meteen met het idee voor de kamer van de mannen, maar hij staat nog leuker dan gedacht. Een top en niet te typisch souveniertje. Dat boek van Rien poortvliet over de Kabouter is trouwens fantastisch om doorheen te kijken. Dat kocht ik ook bij de kringloop.

kinderkamer

De mannen hebben alweer drie nachten heerlijk in hun kamer geslapen en ze vinden het fantastisch. We kijken vaak naar de prenten op de muur, de foto’s van de reis of lezen een boek. Het voelt als een complete make over, terwijl we niet eens mega veel veranderd hebben aan de basis. Misschien hebben jullie nog wat aan de jongenskamer inspiratie. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 8 juli 2020 / 19:52

  Echt, WOW!! Zo gezellig! Ik zou willen dat ik dat kon 🙂

  • Liefthuis
   Auteur
   29 juli 2020 / 11:43

   Dat kun je ook zeker 🙂

 2. Debby
  9 juli 2020 / 15:48

  Superleuk!! Waar is het kaboutertje dat hier woonde naar toe verhuisd?

  • Liefthuis
   Auteur
   29 juli 2020 / 11:43

   Je bedoelt het deurtje??? Die zat inderdaad op die plek, hij ligt nog klaar om ergens anders op te hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.