Kerst PLOG 2017: Cadeautjes, kleine elf en change of plans…

Gekke bekken trekken


Ondertussen is het derde kerstdag. Niet dat wij die vieren, maar het is wel altijd een heerlijke dag om een beetje bij te komen. Rustig aan doen, beetje opruimen, nagenieten van de gezelligheid, nog wat kerst kransjes wegwerken en natuurlijk ook alle foto’s bekijken. Nog een klein beetje kerst sfeer vandaag, met deze Plog.

Voor onze spruit kreeg ik van mijn moeder een foute kerst trui. Dat deze trui hem zo verschrikkelijk lief zou staan dat wist ik niet. Het was echt een kleine kerst elf met zijn blonde krullen er boven. Heerlijk kind.

Op kerst avond waren we bij mijn ouders en aten we sushi. Altijd een goed idee, heel lekker en makkelijk op kerst avond. Met zijn alle gezellig rond de tafel.

Ook onze spruit eet altijd heerlijk mee met de sushi. Hij noemt de boontjes ‘snoepjes’ en smult van de slierten en de sushi.

Wij doen op kerst avond altijd cadeautjes, maar aangezien dit altijd erg laat wordt kreeg onze spruit cadeautjes voor hij naar bed gaat. Echt de leukste dingen kreeg hij. Boeken, een soort Wobbel, diertjes, diertjes en diertjes, duplo en zo kan ik nog wel even door gaan. Hij is zo blij met alles en speelt al dagen met alles.

De Pipster was er uiteraard ook bij. Die lag hier nog lekker ingewikkeld na een voeding bij zijn vader. Ik vind de blik van hem zo lief. Hij kijkt echt naar zijn grote broer. De spruit vond het na zoveel gezelligheid wel even lastig om naar bed te gaan.

Maar toen was het dan toch tijd voor de cadeautjes voor ‘de grote mensen’ haha. Er lagen zo mega veel cadeautjes en met een soort bingo spel waren we tot 3 uur in de nacht bezig. We zijn mega verwend door iedereen en onze cadeautjes vielen gelukkig ook goed in de smaak.

De Pipster wilde nog niet slapen. Gelukkig vanaf half 10 wel, maar daarvoor zat hij dus even bij mij. Iedere keer als ik een foto wil maken, kijkt hij altijd zo goed in de camera hahaha klein modelletje.

Het cadeau van mijn lief…De ketting met de initialen van de spruit en de pipster had ik al, maar nu kreeg ik van hem ’the key to your heart’ met zijn initiaal eraan. Echt zo mooi, ik ben er mega blij mee. Al mijn mannen om mijn nek.

We lagen laat in bed, maar de Pipster besloot uit te slapen tot half 10. Ongelofelijk, maar wij hadden dus ook een hele goede nacht bij mijn ouders. De spruit sliep ook goed en werd door mijn moeder uit bed gehaald, dus daar hoefden we er ook niet voor uit.

Het kerstontbijt, wat een gezelligheid en wat een lekkers allemaal.

Na het ontbijt lekker rustig aan doen. Kinderen badderen en alle cadeautjes weer bekijken. Mijn lief had een Nintendo Switch gekregen die hij natuurlijk meteen wilde proberen.

Daarna was het toch tijd voor een van onze favo’s; 30 seconds. De kinderen sliepen dus perfecte timing. Mijn zusje en ik zijn een top team en hebben die dag 5 potjes gewonnen. Wij wilden best wisselen qua team, maar de andere teams waren vast beraden ons te verslaan hahaha mislukt. De nieuwe versie van 30 seconds is best een leuke, alhoewel ik de oude net wat leuker vind.

Na het slapen kreeg onze spruit nog één cadeau. Het stond in de loods dus daar ging hij samen met opa naartoe.

Het was een echte kleine werkbank, met een werkschort, gereedschap en allerlei materialen om mee te klussen. Zo leuk dat hij nu dan ook kan klussen, hij heeft dat vaak gezien en is al vaak in de weer met zijn hamer, dus dit is helemaal top.

Voordat we bij het kerstdiner aanschoven, kreeg de Pipster zijn kerst diner.

Ik ben helaas van sommige gangen vergeten foto’s te maken. Mijn zus en haar vriendin hebben heel de middag in de keuken gestaan en hebben de lekkerste dingen gemaakt. En ja dat zie je goed. We krijgen als voorgerecht altijd carpaccio en een garnalen cocktail, ideaal als je niet kan kiezen. Het hoofdgerecht ben ik dus vergeten te fotograferen, het zag er te lekker uit dus ben denk ik te snel begonnen. Het dessert was weer een feestje. Chocolade, frambozen saus en allerlei lekkers. Een geslaagd diner.

Die avond speelden we nog wat potjes 30 seconds met zijn alle en rond een uur of twaalf trokken we de kinderen uit bed en gingen we naar huis. De auto volgeladen met cadeautjes reden we terug naar ons nieuwe huis.

 

Op 2e kerstdag zaten mijn spruit en mijn lief al druk te spelen met zijn nieuwe speelgoed toen ik met de Pipster naar beneden kwam. Heerlijk toch…

Helaas gingen onze brunch plannen niet door dus maakten we andere plannen. Het was mega lekker weer dus we gingen wandelen in de buurt van ons nieuwe huis. Toerist in onze eigen nieuwe woonomgeving. Het was zo lekker. De spruit raapte alle takken op en vond alles even leuk. Zo leuk met hem in de natuur.

Met zijn mooie gele laarsjes (binnenkort een winactie dus hou Lief thuis in de gaten) Ik kan hier zo van genieten. Ik ga dit onthouden voor komende jaren. Heerlijke traditie om op tweede kerstdag te gaan wandelen.

De Pipster was uiteraard ook mee en die zat lekker in de draagzak bij mijn lief. Knappe mannen.

En na het wandelen lekker warme chocolademelk en gebak. Want het is natuurlijk kerst en dan hoort dat. Deze eettent was echt heel erg leuk, dus dit plekje gaan we onthouden. Je kon er heel gezellig zitten, kreeg pinda’s op tafel en mocht de schillen gewoon op de grond gooien. Voor de spruit een feest natuurlijk.

De spruit lust geen chocolademelk, dus voor hem hadden we Fristi. Ook lekker. Ik kan hier zo van genieten, of was dat al duidelijk hahaha.

Na het wandelen sliepen de mannen tegelijk en ploften wij op de bank. Nintendo switch kun je ook met twee personen spelen, dus wij gingen aan de slag met Mario Odyssey. Heel tof spel.

In de avond keken wij de kerst special van All you need is love terug. Ik blijf dat heerlijk vinden. De liefde, de kerstliedjes, de stewardessen en de emotionele verhalen. Heerlijk hoor. Ik schreef ook de bijzondere herinneringen van dit jaar op voor in de kerstbal van onze spruiten. Deze is van Milestone en zo mooi. Ik schrijf trouwens onder op de kurk die bovenin de kerstbal gaat de letter van wie die bal en dus die herinnering is. Zo’n leuke kerstbal…Dit is voortaan een traditie met de kerst. Even met mijn lief stilstaan bij het bijzonderste moment van het afgelopen jaar.

Hopelijk was jullie kerst ook zo heerlijk. Het liep bij ons een beetje anders dan gepland, maar hebben heerlijk met zijn alle genoten. Uiteindelijk vooral veel ontspannen in plaats van op chique (wat ik eigenlijk altijd wel leuk vind om te doen), maar ook dat is heel erg lekker.

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. Ellen
  28 december 2017 / 16:16

  Erg leuke fotos, ziet er inderdaad erg gezellig uit! Altijd hele leuke dagen, druk maar supergezellig. Jammer dat het er alweer opzit. X

  • Liefthuis
   Auteur
   28 december 2017 / 21:35

   Zeker jammer. Altijd mooie dagen om naar toe te leven en samen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *