Alle kerst vragen beantwoord…Is het al bijna kerst – Tag

Na de hectische weken van de afgelopen tijd, is er eindelijk (en gelukkig) nu tijd en ruimte voor kerstsfeer en kerstgevoel. Kerstshoppen, lichtjes, kerstmuziek, de kerststal, kerstboekjes lezen, kerstborrel, foute kerst trui, kerst sokken, het kan voor mij niet kerstig genoeg. 
Door Tamara werd ik getagd en ook deze Tag zou je een traditie kunnen noemen. Ik beantwoord alle vragen.

Hoelang nog tot het kerst is?
Vandaag precies nog een week tot kerst. Het heeft even geduurd voor ik het kerstgevoel had door alle verhuis perikelen, maar ook bij ons is de kerstboom opgetuigd en staat skyradio aan.

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?
Zoals ik al zei duurde het heel even, maar de kerstinkopen moeten nu echt gedaan worden en daardoor krijg ik er echt zin in. Ook de plannen worden nu steeds duidelijker. Dus ik zeg een 8, want ik hoop nog meer in de kerststemming te komen. Normaal zit ik altijd op een dikke 10.

Wanneer zet jij de kerstboom op?
Normaal zet ik hem altijd zo kort mogelijk na Sinterklaas. Ik vond altijd al dat dat hoorde, maar nu met een peuter die het steeds beter begrijpt al helemaal. Dit jaar kon dat echter niet doordat we in die week precies de sleutel van ons huis hadden gekregen. 9 december waren we over en op 14 december kochten we een kerstboom.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?
Ieder jaar verandert mijn smaak wel iets en ik hou van verschillende dingen. Ik vind veel kleine lichtjes die mooi verdeeld zijn altijd erg mooi en qua ballen hou ik erg van roze, goud en rose kleurige ballen. Ook witte ballen en ornamenten in een boom vind ik altijd chique staan. Toch vind ik zo’n kitsch kerstboom met van die heerlijke foute ballen ook altijd erg leuk.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Ojee lastige keuze, Skyradio is mijn favoriete manier van kerstmuziek luisteren, omdat hier veel afwisseling is. Ik vind een aantal gouwe ouwe heeeeerlijk om weer te horen als de kerstperiode aanbreekt zoals; ‘Do they know its Christmas’ en ‘Last Christmas’. Een van mijn grootste favo’s is ook ‘I saw mommy kissing Santa Clause’

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?
Alleen thuis zitten. Dat hoort gewoon niet. Natuurlijk moet je van iedere dag iets moois kunnen maken, maar waarom niet even extra je best doen met kerst. Of het met vrienden, familie of alleen je eigen gezin is, maakt me niet uit, maar alleen zijn hoort niet.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?
Het kerstonbijt en de garnalen cocktail. Ik hou gewoon heel erg van ontbijten, de gezelligheid en al het lekkers wat dan op tafel getoverd wordt. De garnalen cocktail klinkt suf, maar is vaste prikbord ons thuis als voorgerecht. Het hoofdgerecht wisselt wel ieder jaar.

 

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Van jongs af aan kochten wij altijd echte kerstkelding voor de kerstdagen. Ik vond en vind het altijd een goede reden om je extra mooi en chique aan te kleden. Toch is het de afgelopen jaren ook heerlijk om gewoon in je chilloutfit of foute kerst trui cadeautjes uit te pakken of een spelletje te doen.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?
Wat een bizar idee om te denken hoe ons leven er over 25 jaar uit ziet. Ik hoop dan met onze mannen en hun partners (als ze die hebben uiteraard) aan een grote tafel te zitten. Lekker te kletsen, te lachen en heerlijk te eten met zijn alle. Hopelijk hebben we dan ook een aantal tradities…iets wat ieder jaar terug komt.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?
Kerstavond met zijn alle cadeautjes uitpakken die iedereen voor elkaar gekocht heeft. Daarna blijven slapen bij mijn ouders, met zijn alle ontbijten en daarna spelletjes doen. LOVE IT…Ook het diner hoort er uiteraard bij, maar de spelletjes ook zeker.

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. charlotte
  18 december 2017 / 10:34

  Toch bijzonder hé dat kerst voor iedereen wat anders betekent. Voor de een betekent kerst cadeautjes, kerstboom en eten en voor de ander betekent kerst de geboorte van Jezus. Hoe je het ook viert, vrijwel iedereen zegt bij kerst: samenzijn met familie en vrienden.
  1 zin trof me wel persoonlijk: ‘Alleen thuis zitten. Dat hoort gewoon niet.’ En nee idd, met kerst wil je zoals Robert ten Brink altijd zegt niet alleen zijn. Maar zelf zit ik dit jaar met kerst net als met andere vrije dagen alleen thuis. 24e ga ik naar mijn ouders en vieren we daar als gezin kerst omdat m’n moeder met kerst moet werken. Dus de andere dagen zit ik thuis. En nee, ik ben dan niet opeens zieliger dan op een andere dag. Maar eerlijk gezegd zie ik er dan toch wel meer tegenop dan op andere dagen. Want je zegt ook niet zomaar: hé ik ben alleen, mag ik bij jullie komen?
  Voor gezinnen is het denk ik zo vanzelf sprekend en een uitdaging om de agenda’s vol te krijgen wanneer je bij de ouders of schoonouders bent dat je er verder niet over nadenkt.
  Wat ik zelf een mooie kerstgedachte vind en waar iedereen wellicht over na kan denken is: als je niet 30 man visite over de vloer hebt en alleen je eigen gezin, kijk eens in je omgeving en vraag eens aan je buurman, collega, vriendin, zus etc. wat doe jij met kerst? Mensen hebben liever dat je ze uitnodigt en ze dan nee (moeten) zeggen dan dat je ze niet vraagt.
  Voel je niet verplicht als je het niks vind of als het niet kan, maar wellicht lezen andere mensen dit ook en er over nadenken kan denk ik altijd.

  • Liefthuis
   Auteur
   18 december 2017 / 19:30

   Leuk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.