Onze kerstplannen: Tradities en herinneringen maken…

Eindelijk is de kerstsfeer ook in huize Lief thuis doorgebroken. Door de verhuizing duurde het even. We kregen de sleutel op 30 november, vierden ergens tussendoor nog Sinterklaas en zaten daarna in de chaos. Ik merkte al snel dat ik totaal niet het idee had dat het bijna kerst was, dus ik wilde toch een kerstboom…

Skyradio aan, warme chocolademelk, kersttrui aan en boom optuigen samen met de spruit. Ik vind het heerlijk en door die mooie lichtjes en gezelligheid in ons fijne nieuwe huis kom ik nu helemaal in de kerststemming.

Al van kinds af aan hou ik van kerst. Het huis mooi aankleden, jezelf mooi aankleden. Iedereen gezellig bij elkaar, uitgebreid koken, eten zoals in een restaurant maar dan thuis en vooral veel gezelligheid. LOVE IT….

Kerstavond
Kerstavond is al jaren hetzelfde bij ons thuis en dan bedoel ik eigenlijk bij mijn ouders thuis. 24 december heb ik al de hele dag een kriebel in mijn buik, ik voel dat kerst is aangebroken en heb er vaak al veel zin in. Wij rommelen vaak wat in huis en aan het einde van de dag rijden we met een auto vol met onze slaapspullen (tegenwoordig heel veel met twee spruiten) en cadeautjes naar mijn ouders. We eten lekker, maar nog geen uitgebreid kerstdiner. We bestellen bijvoorbeeld Chinees of zoals dit jaar, sushi…Nu al zin in (ik type dit 3 dagen van te voren). Alle cadeautjes worden onder de boom gelegd en ik kan je vertellen, dat is altijd OVERDREVEN veel. Mijn moeder en mijn zussen en ik kopen allemaal uitgebreid cadeautjes voor elkaar. Gewoon omdat we dat heel erg leuk vinden.
Tot diep in de nacht pakken we cadeautjes uit, eten we lekkere hapjes en bewonderen wat iedereen gekocht heeft. Ik vind het krijgen van cadeautjes leuk, maar de reactie zien van degene voor wie je een cadeau hebt gekocht vind ik minstens net zo leuk.

Als de stam van de kerstboom weer in zicht is, dan is het tijd om naar bed te gaan en blijven wij dus slapen bij mijn ouders. Ook met spruiten doen we dit nog steeds.

1e Kerstdag
We worden rustig (hopelijk dit jaar ook met twee spruiten) wakker na een late avond en schuiven dan aan tafel aan. Het kerstontbijt is een van mijn favoriete maaltijden gedurende de kerst. Verse jus, broodjes uit de oven en teveel beleg om uit te kiezen. Chill kleding/pyjama, muziekje aan en iedereen nog lekker gaar aan het ontbijt. Daarna doen we altijd van alles en nog wat. Onze cadeautjes bekijken en uitproberen. We spelen spelletjes, waarvan spelletjes als 30 seconds favoriet zijn. Gezellig, lachen met zijn alle en mijn zusje en ik zijn dan een perfect (hard roepend) team.
Heerlijk kneuterig nog steeds in pyjama en met je kerstsokken aan.

In de avond hebben we een uitgebreid kerstdiner. De tafel wordt mooi gedekt, mijn zus en haar vriendin staan uren in de keuken en wij peuzelen alles op. Standaard met garnalen cocktail vooraf, het hoofdgerecht wisselt ieder jaar….Heerlijk…Dit alles overigens niet op chique, maar meestal nog steeds in onze chill outfit.

2e kerstdag
In de avond van 1e kerstdag rijden we naar huis. Dit jaar voor het eerst naar ons nieuwe huis dus. De auto weer volgeladen, maar nu met cadeautjes die we hebben gekregen.
De volgende dag staan we rustig op en vertrekken daarna (vaak wel een beetje chique, want dat vind ik er toch bij horen met kerst) naar de schoonfamilie. Geen ontbijt thuis voor ons dus (en daar ben ik niet al te best in) maar we wachten tot heel de familie daar compleet is rond de tafel en hebben uitgebreide brunch. Dit jaar voor het eerst ook met ons kleine neefje er bij. Onze kleine mannen voor het eerst kerst dit jaar, zo bijzonder en heel leuk om daar dan ook samen aan tafel te zitten.

Normaal vieren we in de avond nog uitgebreid kerst met wat vrienden, maar die zijn dit jaar op vakantie. Wat mij zelf wel heel leuk lijkt is om na de brunch, als de spruit het nog trekt, naar het bos te gaan. Even een frisse neus halen, herinneringen en tradities maken en daar ergens lekker warme chocolademelk drinken.
Ik ga de komende twee dagen nog even goed nadenken over welke traditie ik samen met mijn mannen wil maken.

Herinneringen maken
Zoals ik hierboven al zei hoop ik dat onze spruiten net zoveel plezier aan kerst beleven als wij. Ik vind het gewoon al heel erg fijn om de hele kerst met zijn alle te zijn, net als op vakantie. Even geen andere dingen, even niet opruimen in huis, of kamers inrichten, geen dingen alleen doen, nee echt even met zijn alle. Of dat nu met het gezin of met de rest van de familie erbij is maakt niet uit. In de komende jaren zullen wij gegarandeerd ook kerst tradities hier thuis krijgen.

All you need is Love
Niet iedereen bij mij thuis is er fan van, maar ik kijk al weken uit naar de Kerst special van All you need is love. Zo lang als ik me kan herinneren kijk ik die al. Nu pakken we met kerst dus cadeautjes uit op kerstavond, dus ik zorg dat het opgenomen wordt en kijk het heerlijk terug op tweede of derde kerstdag. Zo verleng ik kerst nog een beetje.

Top 2000
Geen idee hoe het komt, want veel van de muziek is van voor mijn tijd, maar ik vind het heerlijk om de top 2000 te luisteren. Zoveel liedjes die je kent maar niet altijd veel meer hoort, ik hou er van. Alleen in deze tijd gaat de zender van 538 naar Radio 2. (ok tijdens de kerst periode wijk ik ook uit naar Skyradio)

Foto
Dan staat er nog een foto in de planning. Al twee jaar maken we een foto met onze spruit. Een soort familie kerstfoto. Eerst met mini spruit, toen iets groter en nu met twee spruiten. Zo bijzonder.

Foute kersttrui
Jaaaa ook deze staat in de planning. Ik vind het heel leuk om me flink op te doffen voor kerst, maar zoals je kan lezen hebben we ook een gedeelte waarbij we lekker ontspannen in onze foute kersttrui rond brengen.

Eerste kerst voor de Pipster
Dit jaar is natuurlijk de eerste kerst voor de Pipster. Dat blijft toch wel extra bijzonder. Ik ben benieuwd hoe het is, want hij is toch echt wel een stuk kleiner dan de spruit bij zijn eerste kerst was. Foto’s in overvloed hoop ik en mooie herinneringen voor ons. Hij krijgt natuurlijk nog zijn eigen kerstdiner dus ik ben benieuwd of ik goed aan tafel kan blijven zitten.

Klein Detail…10 jaar
Deze kerst kennen mijn lief en ik elkaar 10 jaar. We hebben elkaar tijdens het stappen op tweede kerstdag ontmoet. Het duurde nog even voor het echt iets werd, maar toch sta ik er ieder jaar even een beetje bij stil…

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. Chantal
    26 december 2017 / 10:31

    Leuk weer te lezen je kerst-blog!!! Geniet van de kerstdagen samen met je 3 mannen en alle andere liefdevolle mensen om je heen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *