Kerstsfeer in huize Lief thuis…

6 December is de dag, dat de kerstsfeer komen mag. Na een waanzinnig leuke sinterklaasavnd was het dan eindelijk tijd om een kerstboom uit te gaan zoeken. Ik wil altijd perse een echte kerstboom, de geur en de charme van het uitzoeken van een echte boom vind ik echt bij de kerst voorbereidingen horen. Ons huis is volledig in kerst sfeer… Kijk mee…

Zoals ik al zei gingen we dus weer op zoek naar een echte kerstboom. Op een ontzettend tof plekje in het dorp hiernaast, verkochten ze heel veel bomen, dus wij gingen met de mannen op zoek naar twee kerstbomen. 1 hele grote voor in de woonkamer en 1 kleine voor in de keuken.

Onze kleine kerstboom in de keuken, vol met ‘etens’ kerstballen. Sushi, cupcakes, mais, wortel van alles hangt er in en natuurlijk ook zuurstokken. De kerststal is de kinder kerst stal van Dick Bruna. Deze kreeg de Pipster van Sinterklaas en hier mogen de mannen gewoon mee spelen.

Natuurlijk zijn ook onze eigen raamstickers omgetoverd van de Sint collectie tot de kerstcollectie. De kerstman in zijn arreslee vliegen nu voorbij op het raam, zo tof… Echt zo gaaf om alle raamstickers bij onze klanten voorbij te zien komen. 

Al een jaar verzamel ik allerlei kerstballen die passend zijn in onze keuken boom. Ik wilde eigenlijk alleen eten, of keuken gerelateerde dingen. Ik wil heel graag nog veel meer, maar het zakje pinda’s bovenaan is nu misschien wel favoriet, want die kochten we in New York afgelopen jaar. Mega leuke herinnering.

Dit is onze echte kerststal. De poppetjes zijn van de opa en oma van mijn lief geweest en dit jaar heeft mijn lief ze zelf opgeknapt, hoe leuk is dat. De kerststal stond tot afgelopen jaar gewoon onder onze boom. De spruit speelde er heel voorzichtig mee of kwam er niet aan, de Pipster is een ander verhaal. Vandaar dat hij nu op de keuken staat. 

Vorig jaar kocht ik bij Action deze heerlijke foute kerstmokken. Zo heerlijk om warme chocolademelk uit te drinken. Ze hebben ze dit jaar weer zag ik, dus sla je slag.

Ons hoekje bij de bank. Het raampje is een doorkijkje naar de speelkamer en daar heb ik alle kerstsokken opgehangen. De gestreepte zijn van mijn lief en mij en de andere twee van de pipster en de spruit en stiekem vind ik die veel leuker. Ze hangen er overigens vooral voor de sier.

Vorig jaar gooide mijn lief mijn mini snow globe kapot. Dit jaar mocht ik een nieuwe uitzoeken van hem (lief he) en ik vond dit gouden dorpje van Sissy Boy mega leuk. Dus ik ben nu als een kind zo blij. Het draaimolentje is er een van Flying Tiger, heel erg kitsch, maar zo leuk.

Nog meer heerlijke kitscherigheid. De afgelopen jaren heb ik langzaam dit dorpje bij elkaar verzameld. Ik zou stiekem nog wel ooit een draaimolen willen, maar ik vin ze mega duur en mijn dorpje moet niet te groot worden, want dan past het niet meer in onze woonkamer.

Zo blij met deze kersthangers. Rechts zijn de voetjes van de spruit tijdens zijn eerste kerst (toen een half jaar) de linker zijn de voetjes van de Pipster tijdens zijn eerste kerst (toen 2,5 maand oud)

Ik hou er van om heel de woonkamer en keuken te versieren. Aan de klink van de kelderkast hangt dit kerstbordje. Deze kochten we in Londen, nog zo’n leuke herinnering ieder jaar als we die pakken.

Voor het eerst een maretak in huis. We hebben er een perfect plekje voor in de doorloop van de keuken naar de woonkamer. Ik word er blij van… en natuurlijk moet er gekust worden.

Onze mega hoge maar zo’n gave kerstboom. Hij is echt HUGE, onze woonkamer is 3,25 hoog en hij was te hoog voor het plafond. We hebben extra lampjes gehaald en extra plastic ballen voor onderin de boom.

Deze kerstposter vond ik zo gaaf vorig jaar, maar toen had ik er geen plek voor. Hij is van HK living en dit jaar hadden we de perfecte plek. Eigenlijk zitten er geen lampjes achter de poster, maar die hebben we er zelf achter geplakt. Het staat zo gaaf.

Hoe gaaf is onze kerstboom en hoe gaaf is die kleine man die er lekker langsaf loopt. Onze boom is een ratjetoe aan ballen en ik vind het super leuk. 

Kleine kersthoekjes in de keuken. Een kerstman een boom en kersttakken… Maakt het helemaal af.

Als laatste de eettafel. Daar staat een adventkalender van Ikea, maar vooral ook allerlei kerstboeken. De spruit leest graag boeken en zo kunnen we ze iedere dag even pakken.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *