Onze mini keuken make-over…

houten keuken

Meer dan een jaar geleden gaf ik een rondleiding door onze awesome keuken. De keuken is de plek waar we het meeste tijd doorbrengen, een echte woonkeuken. Toch begon ik me langzaam aan wat punten te storen…. Dus een paar maanden geleden begonnen we met de keuken make-over. Geen haast… maar wel fris en nieuw… en natuurlijk deel ik het resultaat.

Onze houten keuken…

Als je de blog van een jaar geleden gelezen hebt dan weet je dat, tijdens de bezichtiging van dit huis, onze mond open viel in de keuken. Niet alleen omdat de keuken heel erg mooi is, maar ook omdat de keuken heel erg leek op de keuken in het oude huis. De keuken die we toen met zoveel precisie hadden uitgekozen. Deze waanzinnige houten keuken, met een zwart aanrechtblad en een groot en robuust gasfornuis… precies zoals we hadden, alleen was deze groter, en luxer…. Een soort upgrade…

De keuken make-over

De keuken in dit huis zat er toch al heel wat jaren in en steeds meer viel het me op dat ik de kleur niet meer helemaal mooi vond. Daarnaast waren de kast greepjes niet naar mijn zin. Prima, maar niet wat ik het mooiste vond. Dus we besloten nieuwe greepjes te kopen, een nieuwe kraan en de schuurmachine te pakken (nou ja mijn lief) Een mini keuken make-over, maar voor mij wel een die groot verschil maakte… We kunnen weer jaren vooruit.

Dit is onze keuken… HOE GAAF… Zoveel ruimte en echt werken rondom het gasfornuis. Ons bordenrek kocht ik ooit op marktplaats en gebruiken we echt (niet alleen omdat het mooi is) Alleen de kraan moet nog vervangen worden, maar daarvoor moeten we een nieuwe boiler aanschaffen en die is er nog niet.

Ik vind dit hoekje in onze keuken zo gezellig. Op deze foto kun je de kleur van het hout nu goed zien. Mijn lief heeft al het hout zelf geschuurd en ik heb het daarna behandeld, met een whitewash. Deze heb ik heel licht opgewreven met een doek om het niet te wit te laten worden.

keuken make-over

Vintage meets new…. Ik hou er van…

keuken make-over

Er zaten eerst T vormige kleine greepjes op. Ik vond ze niet lelijk, maar het was ook zeker niet mijn keuze. Deze mat zwarte greepjes van IKEA passen helemaal mooi aanrecht en het gasfornuis. Kleine aanpassing maar groot verschil in mijn ogen. Daarnaast passen ze ook perfect bij de mat zwarte klinken die we nu overal in huis hebben.

keuken make-over

De hele keuken zat volledig onder het stof toen we gingen schuren. De keuken is gemaakt van grof eiken hout, dus het schuren was een flinke klus. Ik vind het kleurverschil (wat op de foto heftiger lijkt dan in het echt) in het hout heel tof.

Hoe leuk zijn de plantjes… Ik ben groene vingers aan het kweken… dus ook in de keuken hebben we nu wat groen en die canvas hangende zakjes met plantjes van HEMA, passen er echt perfect. Een beetje van mijn servies staat uitgestald op de plank, want ik HOU van oud servies.

Dit is de keuken vanuit de andere kant. We hebben mega veel opbergruimte in onze keuken, waardoor we geen bovenkastjes missen. Ideaal…De deur die je open ziet staan gaat naar de woonkamer. Het is een extra brede deur, dus lekker open, maar ook heel fijn dat de deuren dicht kunnen.

Onze woonkeuken en waar ik ooit van droomde gebeurt nu ook. We zitten meestal in de keuken. Samen eten, samen knutselen, spelen, werken of gewoon kletsen en koffiedrinken. In de grote kast staat mijn uitgebreide verzameling voor servies. Sommige onderdelen komen er alleen uit bij feestjes en andere gebruiken we dagelijks. Veel van mijn schatten van de rommelmarkt staan hier.
Ik hou zo van onze keuken… Of had ik dat al gezegd? 🙂

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 13 april 2022 / 16:21

    Leuk om te zien hoe je met kleine veranderingen een groot effect kan bereiken. Wij willen ook de greepjes van onze keukenkastjes vervangen. Daarnaast denken wij er ook over na om de bovenste keukenkasten een matte kleur te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *