Kijk mee; mijn kerst in foto’s – Nagenieten…

Lieve kerst wat was je fijn. Na vorig jaar me niet helemaal happy te voelen, was het dit jaar weer intens genieten. Als een klein kind voelde ik de sparkle en de blijdschap. Kerst met mijn eigen kinderen is zo bijzonder… Ze zien genieten en plezier maken en wat deden ze het goed. #trotsemama Kijk mee naar onze kerst…

Op kerstavond begint kerst altijd bij ons. Mijn lief moest werken tot 5 uur en ik pakte vast alle spullen in. Nog even een laatste foto van de cadeautjes onder onze boom, want ik vind het altijd zo jammer als ze er onder uit moeten. Het staat zo gezellig.

Bij mijn ouders worden alle cadeautjes bij de boom gelegd door de spruit. Het zijn inderdaad veel cadeautjes, want wij kopen allemaal veel voor elkaar. Wij vinden het gewoon heel leuk…

De Pipster kreeg nog even zijn flesje en daarna kon hij lekker naar bed. Hij is helemaal weg van alle diertjes bij mijn ouders. Hij zei continu Aai Aai Aai

De spruit kreeg alvast 1 cadeautje. Hij zou in de ochtend nog meer krijgen, maar met zoveel cadeautjes voor je neus moest er natuurlijk 1 uitgepakt worden. Hij kreeg deze toffe houten puzzel. HIj is er heel blij mee.

Op kerstavond aten we ‘All lekker things’ zo noemden ik en mijn vriendinnen dat vroeger altijd. Iedereen maakte allerlei lekkere hapjes. Heel gezellig. Daarna was het cadeautjes tijd.

Ik ben mega verwend. We zijn tot half 3 in de nacht bezig geweest met uitpakken en het was heel leuk. Ik kreeg onder andere de ring om mijn middelvinger van mijn lief. Je ziet hem niet heel goed, maar mijn hoofd laat zien dat ik er blij mee ben (ow dit is GEEN verlovingsring)

Mijn lief werd het tegen het einde van de avond een beetje teveel en die viel op de bank in slaap. Al wilde hij dat zelf niet toegeven.

Wij sliepen bij onze spruit op zijn kamertje. Hij heeft een eigen kamertje bij opa en oma en wij mochten daar ook logeren. In de ochtend kwam hij dus ook lekker bij ons op bed spelen. Heel gezellig.

In de ochtend was het eindelijk tijd om de cadeautjes voor de mannen uit te pakken. Lekker in pyjama en chill pak.

Ze hebben ook weer zoveel mooie dingen gekregen en de spruit was overal zo blij mee. Heerlijk om te zien.

Heel lang heb ik niet zo op de grond kunnen zitten met de mannen. Ik kan het niet oneindig, maar het zo fijn dat ik het nu wel weer redelijk kan. Soms is dat gewoon de beste plek met kinderen.

De spruit wilde meteen weer met zijn cadeautjes spelen. Dit is het spel Monkey Tree game. Echt heel leuk, een aanrader als je een spelletje zoekt voo reen peuter.

Ook voor ons is 1e kerstdag altijd spelletjes dag. We deden Codenames en Ticket to Ride.

Mijn ouders hebben paarden en die moesten natuurlijk gewoon verzorgd worden. De spruit weet precies wat er allemaal moet gebeuren. Zo gaaf om te zien. Hij pakt het voer, loopt naar de paarden, weet wie welk voer moet hebben.

De Pipster moest uiteraard ook even mee om de paardjes te aaien. Al vond hij die toch wel erg spannend.

Voor het kerstdiner nog even een van de nieuwe boekjes lezen. Boekjes lezen is altijd een goed idee.

Daarna aan tafel en ja dat zie je goed… Gewoon in onze pyjama en foute kersttrui huispakken. Heerlijk, lekker makkelijk. Na een dag spelletjes en gezeligheid gaan we niet meer omkleden en hoort het er lekker bij. Het eten smaakt er niet minder lekker om.

Dit zullen veel mensen heel raar vinden. Dit is door de jaren heen gekomen omdat een gedeelte de old scool garnalen cocktail wild en de anderen standaard maar lekkere carpaccio. Beide aanbieden was een optie, amar dan moesten we kiezen, dat wilden we niet, dus sinds een paar jaar is dit ons combi voorgerecht.

Wij hadden voor iedereen fortune cookies meegenomen.

Dit was mijn spreuk. Mooie spreuk en toepasselijk al zeg ik het zelf.
Helaas geen foto’s meer gemaakt daarna, het eten was te lekker en de wijnfles was zo leeg. Wij deden nog een spelletje en trokken rond 12 uur de mannen uit bed en reden naar huis.

De volgende ochtend had ik geen zin om meteen helemaal op chique te gaan, dus deed ik mijn velvet flared broek aan met een lekkere trui.

De mannen bleven zo heerlijk vrolijk. Echt genieten… had ik al gezegd dat ik trots was?

We gingen namelijk brunchen bij mijn schoonmoeder. Heel lekker en gezellig.

Samen met oma boekjes lezen blijft een van de favoireten van de spruit. (Samen met samen in de zandbak en knutselen) De spruiten hebben maar geluk met al hun oma’s en opa.

Familie kerstfoto.. Mijn mannen…

Na zoveel drukte en gezelligheid waren de mannen flink moe dus in de middag kozen we even voor een rust momentje. De mannen naar bed en ik kon daardoor ook even bijkomen op de bank, met All you need is love. Hoort er toch echt bij.

Die avond gingen we dan eindelijk op Chique, want ook dat vind ik toch wel heel erg leuk. Een nieuw jurkje aan met gouden details. Make upje, haren gedaan… Hey ho, let’s go.

We gingen naar een kerstdiner bij een vriendin van mij. Dit is het tweede jaar dat we dat doen en is erg gezellig. Zij hebben net de keuken verbouwt en dit is toch een mega mooi plaatje. Perfect voor een kerst diner.

Mijn lief maakte de amuse en een spoom. Kijk hem shinen in zijn kerst schort.

De spruiten, maar vooral de spruit doen daar altijd net alsof ze thuis zijn, zo fijn. Lekker spelen en rondrennen met de dochters van die vriendin van mij.

Ook kerstfilms kijken hoort er gewoon bij. Kijk hoe lief ze samen op de bank zitten.

Het bewijs dat ik ook iets gedaan heb. Het is niet veel, dat geef ik toe, maar ik heb meegeholpen, dus ik ben zeer blij met deze foto.

Het was zo’n fijne avond en dat zie je op deze foto…

Op de voorgrond hier zie je de amuse van mijn lief. Een taost met gietenkaas, bietjes, bosbessen, honing en nog wat…. Echt een aanrader.

Het water loopt me meer in de mond. Heerlijk was het.

Weer geen hoofdgerecht gefotografeerd, maar we hadden hert en het was mega lekker, maar dit toetje was het beste denk ik. Mega kerstig toch?

Mijn prins… We deden een rondje wie is het met de kroontjes uit van die christmas crackers. Altijd een succes.. nog wat drankjes en het spel cards against humanity en toen trokken we de mannen weer uit bed (die ook hier weer super zijn gaan slapen) en was de kerst dan echt afgelopen….

Lieve kerst wat was je fijn. De spruit vond het ook zo leuk en de Pipster genoot van alle gezelligheid en al het eten. Tot volgend jaar…
Hopelijk was jullie kerst net zo heerlijk…

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 29 december 2018 / 16:36

  Wauw die keuken van je vriendin ziet er heel mooi uit! Heel sfeervol.

  • Liefthuis
   Auteur
   29 december 2018 / 23:14

   Jaaa prachtig he, echt een perfect plekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *