Kijkje in onze keuken… – Keukentour

Ik beken; in ons oude huis aten we regelmatig op de bank. Dat was, fijn, makkelijk en ook een beetje luiigheid. Ooit wilde ik dat anders en sinds we in het nieuwe huis wonen eten we altijd aan de ‘grote tafel’, zoals de spruit het zegt. Onze keuken is een heerlijke plek, echt een woonkeuken. Ik zit er overdag veel, we doen er spelletjes, maken tekeningen, ik werk er en we eten er… Onze keuken is fantastisch en nodigt ook echt uit om daar lekker te gaan zitten… Kijk mee…

 

 

In ons oude huis hebben wij ALLES moeten opknappen. Dus ook een nieuwe keuken geplaatst. Ik heb lang gezocht naar de perfecte keuken, voor een goede prijs en kwam uit op een eiken-houten keuken met een zwart betonnen blad.  Zonder bovenkastjes, maar wel met een grote afzuigkap een zwart groot gasfornuis en een plank…Prachtig was het. Sowieso hou ik erg van de sfeer van houten keukens, warm, sfeervol en het past bij veel interieurs. Toen wij dit huis gingen bezichtigen waren we dan ook verbaasd hoe erg deze keuken op die van ons leek. Dit was onze oude keuken, maar dan een slag groter. Dus helemaal onze smaak…

Als je me al even volgt dan weet je dat ik van oude serviesjes en ander oud keukenbenodigheden houd. Niet zomaar alles, echt de schatten van rommelmarkt noemen we het. Deze etagere vonden we op een Brocante markt in Frankrijk vorige week. Het keukenblad in dit huis is zwart natuursteen, prachtig en het werkt heel fijn.

Onze handdoekhaakjes in de keuken zijn gemaakt van waterleiding onderdelen. Bij de bouwmarkt kun je alles kopen en zo heb je een origineel item. Ik ben er weg van en we hebben ze dan ook op meerdere plekken in ons huis.

Zo heb je een goed overzicht van onze keuken. Ik HOU van ons gasfornuis. Ondanks dat ik niet vaak kook (thank you honey), vind ik dit wel echt mega mooi in de keuken. Links zit de koelkast en rechts zit de vaatwasser. Verder is alles kastruimte en ook aan de achterkant in het keukenblok zitten kastjes. Genoeg opbergruimte dus.

We hebben nu trouwens ook een Cooker en waar ik eerst nog dacht; waarvoor gebruik je dat? Ben ik er nu mega blij mee. IDEAAL!!!

Dit is denk ik mijn favoriete hoekje in de keuken. Het bordenrek hadden we in het oude huis al hangen en past hier perfect gelukkig. De broodtrommel is een schat van de rommelmarkt, net als de emaille potten. Onze fruitmand komt van Sissy- Boy en we eten veel fruit dus deze grote mand hebben we wel nodig.

Nog even een ander zicht op de keuken. Door dit raam kijken we naar de oprit. Leuk doorkijkje, ook voor de spruit om te zwaaien naar bezoek. Dit bordje kreeg ik ooit cadeau en ik kan niet anders zeggen dan dat het waar is. En dat heeft niet eens met mijn kus kwaliteiten te maken, maar echt met mijn onvermogen om te koken. 

Deze flessen kreeg ik cadeau toen we ons huis net hadden. HOe mooi zijn ze. 1 Fles wordt nu gebruikt voor olie. Wij koken altijd met olie en deze fles werkt echt ideaal. De andere fles is nog leeg, maar daar wil ik nog iets in. Dressing of iets dergelijks denk ik.

De planken in onze keuken hangen op een hoogte dat ik er net niet handig bij kan. Voor dagelijks gebruik staan hier dus geen spullen op, maar het maakt het wel heel gezellig in de keuken.

Aan de andere kant in de keuken hebben we een grote buffetkast staan. Hier zit nog een gedeelte van ons servies in. Ideale kast en hij staat hier perfect.
Zo zie je trouwens goed de keukenkastjes aan de andere kant van het keukenblok. 

Ik zei toch al dat ik van oude serviesjes houd. Merendeel wordt ook echt gebruikt. Het ene meer dan het ander, maar als we een feestje hebben dan wordt alles tevoorschijn gehaald.

Wat vinden jullie er van??? Ik ben zo blij met de keuken, ook wanneer ik deze blog maak, ben ik er echt trots op hoe gezellig het is en hoe fijn de ruimte is.

#liefthuiscollab

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 4 augustus 2018 / 13:10

  Wat heb je er een mooie keuken van gemaakt! Heel gezellig ziet het er uit. Je mag zeker trots zijn op het resultaat!

 2. Anja
  4 augustus 2018 / 13:27

  Prachtige keuken! Mooie kleurcombinaties ook. Ik kan me voorstellen dat je hier graag zit!

 3. 6 augustus 2018 / 11:39

  Oh, zo mooi geworden! Echt mega gezellig. En ik hou echt wel van het kleurtje op de muren. Lekker fris enzo 😉

 4. 8 augustus 2018 / 11:56

  Echt een gezellige woonkeuken, al die details zijn echt geweldig! Zou willen dat ik dat ook zo kon

  • Liefthuis
   Auteur
   8 augustus 2018 / 13:18

   aah wat lief, dank je 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *