Kinderachtige dingen, waar ik kinderlijk blij van word…

Als ik me bedenk hoe ‘oud’ ik eigenlijk al ben, dan schrik ik soms. Niet dat het raar is, niet dat ik het verschrikkelijk oud vindt, maar meestal voel ik me nog steeds 21. Er zijn ook nog steeds zoveel dingen waar ik als een klein kind blij van kan worden. Ik kan nog steeds die kinderlijke kriebel krijgen en mega enthousiast zijn.

Kinder-surprise ei
Als mijn lief me ergens blij mee kan maken, dan is het wel met een kinder surprise ei. Ik vind ze gewoon mega lekker en het is toch altijd leuk om te kijken wat er nu in zit. We hadden een tijd dat onze auto vol lag met speeltjes uit die eieren. Nu neemt mijn lief er soms een mee als ‘verrassing’ na het tanken….LOVE IT!!

Happy b-day
Als een klein kind kan ik zo blij worden van mijn verjaardag. Ik weet dat mensen die ouder worden hun verjaardag graag over slaan, maar ik vind het heerlijk. Allemaal lieve leuke mensen die bij ons thuis bij elkaar komen. Ik vind het organiseren van het feestje en regelen dat alles mooi en goed is ook heel erg leuk. Wakker liggen zal ik niet zo snel, maar ik kan wel al een week uitkijken naar mijn verjaardag.

Regenboog
Een regenboog blijft iets magisch vind ik. De regen die er bij komt kijken is soms wat minder, maar het resultaat van die prachtige kleuren. Ik hou er van

Vers gemaaid gras
De lente is voor mij echt begonnen als ik vers gemaaid gras heb geroken. Wat ruikt dit verrukkelijk, echt heel erg lekker. Ik kan de geur dan ook op blijven snuiven buiten en wordt er meteen heel gelukkig van.

Kerst en sinterklaas
Ook kerst en Sinterklaas zijn twee feesten die ik heerlijk vind en waar ik maar al te blij van word. Ik vul altijd een keer de schoen van mijn lief met iets lekkers en met kerst mogen we los en ons huis volledig kerstproof maken. Ik ben dan echt als een klein kind zo blij.

Enthousiast zijn over een uitje
Dingen ondernemen, nieuwe uitjes, plekjes, winkeltjes of wat dan ook ontdekken vind ik het allerleukste. Ik kan dan ook als een kind zo enthousiast en blij zijn als we weer iets leuks vinden. Ik blijf dan ook 100 keer herhalen hoe leuk het wel niet is en wil dan ook graag dat anderen dit beamen, omdat ik hoop dat zij er net zoveel plezier aan beleven als ik.

Broodjes ei
Om precies te zijn een wit bolletje met gebakken ei en dan niet thuis op de bank, maar vanuit het plastic zakje in de auto of tijdens een dagje weg. Mijn moeder maakte dit vroeger altijd als wij weg gingen en dan rook het hele huis er naar en als we er dan waren, was het zo lekker om die broodjes op te eten. De koude ei smaakte nog 100 keer lekkerder dan warm. Hoe lief is het dan ook dat mijn lief voor mij ook broodjes ei maakt op het moment dat we nu een dagje weg gaan. LOVE HIM…

Harry Potter
Moet ik hier nog meer over vertellen? Ik hou van Harry Potter. Van de magische wereld en van het verhaal. Ik kan met een vriendin nog steeds helemaal verdwalen in de wereld als we het er over hebben. Ik hoop zo dat ik over een paar jaar onze spruiten voor kan lezen uit de Harry Potter boeken.

Efteling
Om dan maar meteen door te gaan met dagjes weg. Ik krijg al een kriebel in mijn buik als ik het Efteling hotel zie. Hoe vaak ik er ook ben geweest ondertussen. De droomvlucht, het sprookjesbos, maar ook gewoon de sfeer in het hele park. Ik ben er gek op. De sfeer is magisch.

Schoolspullen kopen
Deze is al vaker voorbij gekomen. Wat ben ik blij dat ik juf ben en dus legaal schoolspullen mag kopen. Ik kan uren door de Hema lopen om alles te bekijken en vooral alle leuke kleurtjes, printjes, notitieboekjes, pennen, ik vindt alles even leuk en heb natuurlijk ook altijd alles nodig.

Knijpijsjes
Je weet wel die super simpele, cheap ijsjes die je als vloeistof koopt en dan thuis in de vriezer gooit. Ik hou er van, zo lekker.

En verder:
– Funnies in mijn hagelslag
– Nieuwe schoenen, waarmee ik ook graag de klas rond wil lopen…ok dat laatste niet, maar het voelt wel heel de dag ‘speciaal’
– Mooi speelgoed
– Prentenboeken
– Picknicken in het park

Waar word jij kinderlijk blij van?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. charlotte
  26 oktober 2017 / 08:40

  Van kinderliedjes. Soms zet ik youtube aan met kinderliedjes die ik vroeger heb gezongen en word daar dan weer kinderlijk blij van.

  • Liefthuis
   Auteur
   26 oktober 2017 / 15:26

   Oow ja heel leuk kinderliedjes. Ik vind het heerlijk ze nu te zingen met onze spruit.

 2. Marjon
  26 oktober 2017 / 08:41

  Oh, zo herkenbaar!!! Dol op cadeautjes dus dol op mijn verjaardag en Sinterklaas… Efteling heel speciaal voor mij omdat ik uit Kaatsheuvel kom en al mijn hele leven hier kom + dat ik manlief hier heb leren kennen tijdens vakantie werk in Carnaval Festival/ Monsieur Cannibale! Ik kan ook heel erg blij worden van boeken die uit gaan komen van favoriete schrijvers en als ik het boek dan gekocht heb bijna niet er in willen beginnen omdat ik dan weer dat ie zo uit zal zijn… Kleine hebbedingen, mooie stofjes en stickertjes… Schaaltjes, mokjes, ik moet zo oppassen om niet alles te kopen wat ik mooi vind
  Alleen dat broodje ei van jou… dat is mijn grootste nachtmerrie. At tijdens uitjes vroeger liever niets dan broodje ei en nu zijn al mijn mannen er dol op en gaat er een zak vol mee op vakantie… maar daar eet ik er geen van.
  Mijn laatste ding waar ik kinderlijk blij van word zijn kleurboeken… tegenwoordig helemaal hip, maar had een Holly Hobby kleurboek bewaard van toen ik nog kind was en daar mocht ik heel af en toe nog in kleuren van mezelf (En dat was als puber en volwassene toen denk ik best vreemd)…
  Fijne dag en ben maar blij dat je nog lekker blij kan worden van dingen!!!

  • Liefthuis
   Auteur
   26 oktober 2017 / 15:25

   Hahaha wat een heerlijk bericht. Ik word alleen al blij van jouw enthousiasme. Alleen dat broodje ei matched dus niet hahaha, mijn lief snapt jou overigens beter dan mij, want hij vindt het ook niks, door de geur van ei in de auto van vroeger waar hij dan misselijk van werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *