Kinderdag vieren, dit is het en zo doen wij het…

kinderdag vieren

Mama waarom is er eigenlijk geen kinderdag? Vroeg onze oudste vorig jaar ineens tussen de moeder en vaderdag knutsels door en ik denk dat iedereen zich deze vraag als kind nog wel kan herinneren. Het ‘saaie’ en denk ik voor veel mensen wel bekende antwoord ‘het is iedere dag kinderdag‘ had ik kunnen geven… maar that’s nog me… Dus ik zei. Tja geen idee, laten we dat maar eens doen dan…. Als jullie vaderdag en moederdag goed doen, is er natuurlijk ook een kinderdag…. En zo geschiedde…. Wij gaan kinderdag vieren.

Nu is het niet zo dat het afhangt van hoe mooi de knutsel is of wij kinderdag vieren, want alle knutsels en knuffels die op vader en moederdag nog extra worden gedeeld, worden met liefde ontvangen. Ik vind kinderdag gewoon ook een heel goed en heel leuk idee. Dus why not…

Kleine note: Er is ook een ‘officiele’ kinderdag. Deze werd vroeger ook wel Internationale dag ter bescherming van het kind genoemd. Dit was vroeger op 1 juni en nu hebben we op 20 november Internationale dag van de rechten van het kind… Toch een wat andere insteek dan wij vieren… maar natuurlijk vooral heel bevoorrecht dat wij kunnen vieren zoals wij het vieren.

Kinderdag is geboren…

En zo ontstond vorig jaar voor het eerst kinderdag. Compleet met ontbijt op bed (net als bij vader en moederdag) verrassingen, allerlei lekkers, lieve briefjes en gezelligheid. We vertelden van te voren niet wanneer het was, maar verrasten de mannen in de ochtend met een vol dienblad in hun slaapkamer. Daarna bezochten we een speeltuin, aten taart uit de doos met vorken (borden vergeten, maar dit was zo leuk, die houden we er in), gingen naar de bioscoop (vorig jaar regende het op kinderdag) en ze mochten in de speelgoedwinkel iets uitzoeken met een bepaald budget. Natuurlijk aten we hun lievelingseten…. en de dag was een groot feest. De verrassing, de verwondering en hoe speciaal die mannen zich voelde… dat was alles waard. Dus dit jaar maakten we dezelfde afspraak… Jullie doen vader en moederdag, dan gaan we kinderdag vieren…

Maar waarom kinderdag vieren?

Avonturen sparen en herinneringen maken is ons motto… Herinneringen voor het leven… Ik wil dat ze later terugdenken aan vroeger met dit soort herinneringen in gedachten. Ik HOOP dat ze hieraan terugdenken… Ik hoop dat ze met hun kinderen later ook kinderdag vieren, omdat de traditie zo leuk was… Ik hoop dat ik ze mee kan geven, dat je de herinneringen zelf maakt… Samen met elkaar… Dat het groot en klein kan zijn… dat het taart uit een doos eten kan zijn, of ontbijt op bed…. Noem maar op. Avonturen groot en klein en een herinnering voor het leven…

Herinneringen voor ons

Daarnaast word ik ook gewoon heel blij van mijn kinderen verrassen. Niet alleen voor hun zijn het herinneringen, ook voor mij en mijn lief. Die bekkies, dat enthousiasme…. ook voor mij zijn dit herinneringen voor de rest van mijn leven… Ik geniet van de voorpret, het verzinnen, het uitkijken naar (net als naar je verjaardag vroeger) Ik hou hier zo van…. Dus waarom geen kinderdag vieren?

kinderdag

Alleen de naam maakt het al bijzonder…

Het hoeft niet groot… Vorig jaar belandden we in de bioscoop omdat het uiteindelijk heel de dag regende, maar zoek een ‘nieuwe’ of bijzondere speeltuin op. Haal taart en vorken, verras ze met hun boterhammen in bed… maak een knutsel (want tja dat hoorde ook bij moeder en vaderdag)… Alleen de naam al maakt het bijzonder. Vandaag is kinderdag, vandaag is hun dag.

Kinderdag 2022

Zoals ik zei, heb ik hier al zin in. Ik heb de planning nog niet helemaal rond… en die kan dus ook tot het laatste moment veranderen. Want eigenlijk maakt het niet mega veel uit wat we doen… zolang wij het kinderdag noemen, er een feest van maken en een paar elementen toevoegen zijn die kinderen door het dolle. We starten dus (obviously) met ontbijt op bed. Wafels, of croissantjes, poffertjes of feestboterhammen, het maakt niet veel uit, zolang het op bed is. Daarnaast wil ik dit jaar graag naar de snoepwinkel in Eersel (de snoeptrommel) een heerlijk kneuterig echt snoepwinkeltje, wat natuurlijk al een feest is. De mannen mogen dan allebei zelf hun snoep uitkiezen.
Daarnaast wil ik dus graag taart uit de doos eten… en ik denk dat we een speeltuin uitkiezen, of een maisdoolhof… of toch weer bios… en als afsluiter weer met een bepaald budget gaan shoppen in de speelgoed winkel, want wanneer mag dat nou…

Briefje

Daarnaast wil ik dit jaar voor beide mannen een briefje schrijven. Raf kan nu zelf lezen en Pip kan ook al een beetje lezen, dus ik wil een makkelijk briefje schrijven dat ze zelf kunnen lezen, met daarin dat ik zo trots op ze ben en wat ik vind dat ze goed kunnen en wat ik aan ze bewonder. Want dat kunnen ze niet vaak genoeg horen…

Nu al zoveel zin in…

Volg:
Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.