Kleine Jodi viert Sinterklaas….mijn herinneringen

Sinterklaas

2 Jarige Jodi bij Sinterklaas

De maan schijnt door de bomen, Sinterklaas kapoentje heeft wat gegooid in mijn schoentje en het heerlijk avondje is weer bijna gekomen. Ik blijf als een kind zo blij met het hele Sinterklaas feest. Natuurlijk is het anders dan vroeger, maar nog steeds vind ik het super leuk als de goedheiligman aan is gekomen in ons kleine kikkerlandje. Als kleine Jodi, was het natuurlijk helemaal een groot feest. Goed gelovig als ik was, ging ik volledig mee in al het toneelspel. Als mijn moeder me ‘het grote geheim’ niet had verteld, had ik denk ik nog steeds geloofd.
Benieuwd naar de Sint herinneringen van kleine Jodi?

 • Het feest begon al bij de intocht op televisie. Mijn moeder toverde warme chocolademelk, pepernoten en taai taai op tafel. Heel kneuterig en knus, heerlijk. Er was altijd een probleem met de boot of de pieten, dus spanning alom, gaan ze het wel redden? Toevallig was onze spruit dit jaar bij mijn ouders logeren toen Sinterklaas aan kwam en toen ik hem op ging halen, stond natuurlijk de intocht aan en chocoladepepernoten op tafel.
 • We mochten altijd in de Bart Smit en Intertoys boeken aangeven wat we wilden. Ik knipte, plakte en omcirkelde er op los ik wilde zowat het hele boek wel hebben.
 • Mijn eerste ontmoeting met Sinterklaas (6 maanden)

  Mijn eerste ontmoeting met Sinterklaas (6 maanden)

  Die kriebel in je buik van spanning, als de pieten weer op school waren geweest en alles overhoop hadden gehaald, of overal handjes hadden achtergelaten. Te spannend.

 • Ik weet nog dat we naar een intocht gingen kijken en dat een piet zijn muts even op mijn hoofd zette. Wat was ik trots, dat die piet dit speciaal bij mij deed.
 • Zwarte pieten waren in mijn ogen zwart, omdat ze door de schoorsteen kwamen.
 • Wij hadden echter geen schoorsteen, maar ik maakte me niet druk, onze schoenen zetten we in de gang en Sinterklaas had een sleutel van alle deuren. Waarom die pieten bij anderen dan toch door de schoorsteen gingen? Daar dacht ik dan weer niet over na.
 • Zwarte piet ging uit fietsen‘ was mijn favoriete liedje.
 • We kregen niet altijd iets in onze schoen. Waren we niet lief geweest? Of hadden we niet goed genoeg gezongen? Of was het te druk voor de Pieten? Of was mijn moeder het gewoon vergeten?
 • Op Sinterklaasavond gingen we eens met z’n alle frietjes halen, terwijl mijn moeder dit normaal altijd alleen deed. Ik begreep dit wel, we moesten Sinterklaas ook wel de kans geven cadeautjes neer te zetten. Super onhandig dat mijn moeder terwijl wij al in de auto zaten, de sleutel was vergeten, dus nog even naar binnen moest. :p
 • In mijn klas ging de discussie wel eens rond dat Sinterklaas niet bestond. Ik geloofde die verhalen niet en verdedigde Sinterklaas echt vol overtuiging. Mijn moeder kon echt niet zoveel cadeautjes op tijd klaar zetten. Ze was namelijk maar heel even naar binnen, omdat ze haar sleutel was vergeten, maar echt niet lang genoeg om alles klaar te zetten.
 • Ik heb rond die periode wel eens bedacht om aan de baard van Sinterklaas te trekken, maar ik durfde nooit.
 • Vol verwachting klopt mijn hart

  Vol verwachting klopt mijn hart

  Ik snapte op een gegeven moment echt wel dat 1 Sinterklaas niet al het werk kon doen. Dus er waren hulp Sinten, die minder mooi waren, dat zag je duidelijk. Dit maakte echter niet dat de echte Sint niet bestond, hij kreeg alleen wat hulp. Logisch.

 • Pieten waren er overigens wel voldoende, je zag altijd zoveel verschillende dat zat wel goed.
 • Die echte Sint was de Sinterklaas die aankwam op televisie. Stiekem vind ik dat nog steeds de echte Sinterklaas, degene die vroeger aankwam.
 • Ik geloofde echt dat Sinterklaas mij als een soort God in de gaten kon houden en keek of ik wel lief was.
 • Geen Sinterklaasjournaal voor ons, maar de belgische serie ‘Dag Sinterklaasje’ was iedere avond vaste prik. Heerlijk. Kennen jullie het nog? Ook de korte film ‘de Hulpsinterklaas’ was ieder jaar vaste prik.
 • De cadeautjes waren bezorgd

  De cadeautjes waren bezorgd

  Ik weet nog precies wanneer mijn moeder ‘Het grote geheim’ vertelde. Ik kriebelde in haar haar en toen vertelde ze het. Ergens dacht ik ‘dus toch’. Ik was niet boos, maar heb het wel even moeten verwerken, vond het ook wel jammer dat het niet echt was.

 • Ik was altijd door het dolle met alle cadeautjes en in mijn drukte ging ik ooit per ongeluk op een hoek van de cadeautjeszak staan, op een cadeautje en dat zei ‘KRAK’. Het was het cadeautje voor papa, een pen van Ollie B Bommel. Hij kreeg altijd minder cadeautjes dan wij en nu had ik die ook nog kapot gemaakt. Wat voelde ik me schuldig.
 • Ik weet nog dat de buurman eens aanbelde dat er cadeautjes bij hem waren bezorgd. Wat vond ik het onhandig van die pieten, maar was wel super blij natuurlijk.
 • Het was stiekem ook echt wel vet dat we zo lang op mochten blijven, voor het uitpakken van de cadeautjes.
 • Het eerste jaar dat we surprise deden had ik mijn moeder en ik maakte een potlood en een etui (van een grote doos, met daarop etui, prachtig) Binnen no time zei ik per ongeluk tegen mijn zus. ‘Ik weet ook niet wat ik voor mama moet halen.’ OEPS, verraden.
 • Eerste ontmoeting met zwarte piet

  Eerste ontmoeting met zwarte piet

  Misschien is de herinnering aan het gevoel van die weken wel het bijzonderste. Je wist dat er iets ging komen, maar ergens dacht ik ook altijd, zul je zien dat ze niks brengen omdat ik niet lief genoeg ben geweest. De Sinterklaas kriebels van kleine Jodi.

Ik heb zoveel zin om onze kleine spruit ook deze kriebels te bezorgen en te laten genieten van het hele feest. Dit jaar snapt hij er nog niet veel van, maar zijn schoen is gezet. Hopelijk zijn jullie allemaal lief geweest en hebben jullie een heerlijk avondje komende zaterdag.

Hebben jullie nog veel sinterklaas herinneringen?

Tot snel,

Liefs Jodi

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 4 december 2015 / 10:46

  Ik herinner me vooral gezelligheid en warmte! Niet echt heel concrete dingen verder.

  • Liefthuis
   Auteur
   7 december 2015 / 11:53

   Heerlijk he die gezelligheid. Hoop dat je een leuk sint weekend hebt gehad als je het gevierd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *